Delnice

potapi

Zelenc'
15. apr 2011
2
0
1
Zanima ma če mi lahko kdo svetuje.Oče ima nekaj delnic in si jih želi prodat problem je v tem da je nepokreten in v domu za ostarele.Tam kjer ima oče delnice so mi rekli da mora oče prit tja in podpiše za prodajo nerazumem zakaj nekdo nemore it v dom k njemu da jim podpiše papirje in proda delnice. Hvala za pomoč.l.p.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nacelno bi res lahko nekdo iz BPH k njemu prisel, ampak ce gre za majhno vsoto, se nikomur ne ljubi, ce gre za veliko, pa ni ravno najboljsi cas za prodajo (za vas - posredniku je pa itak vseeno).

Dobi pooblastilo, kot je predlagal predhodnik, ker boste zagotovo imeli se kar nekaj letanja naokoli za kaksne druge stvari.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
S pooblastilom ne bo šlo, za slovenske državljane je obvezna osebna identifikacija - ali oče na BPH ali pa prepričat nekoga iz BPH, da gre do očeta ali pa vsaj do avta, v katerem dostavite očeta. Vem, da je butasto, ampak drugače žal ne bo šlo.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
S pooblastilom gre, ampak mora biti overjeno pri notarju. Mogoče boš notarja prej prepričal, da bo šel v dom za ostarele narediti overbo podpisa na pooblastilu.

Nazadnje urejeno:

potapi

Zelenc'
15. apr 2011
2
0
1
Z pooblastilom negre.Se pravi nepokretnega očeta v avto pa na podpis.SRAMOTA .Hvala za informacije.L.P.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Samo zato ni kriva BPH ampak zakoni, ki jih imamo pri nas in v EU. Oni pač morajo narediti identifikacijo lastnika delnic,... Poleg tega bi se lahko izkazalo, da se kdo od drugih dedičev s tem ne strinja, ker si ti npr. na očeta vplival, ipd..
Mate pa možnost, da za očeta uredite začasnega skrbnika (nekaj takega). Mislim, da se dela to preko CSD-ja ali sodišča. To pa ti naj kaki pravnik svetuje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Edit:tudi ribicija pametno napisal

Meni so namignili na eni obcini da tudi z obcine pridejo na dom overit kako zadevo. V tem primeru je najbolje da naredis generalno pooblastilo. Za obliko vprasaj na csd obcini ali DU kako naj bi zgledalo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Dejansko je v takih primerih najbolj primerno sprožiti postopek skrbništva.

Ponavadi o tem svetujejo že v domu upokojencev, saj imajo s tem izkušnje. Tudi notar pride v dom upokojencev, ko je potrebno podpisati papirje.