Cudna lastniska struktura, ki pa je ne bom javno objavljal. Zato se cudno pogovarjamo z upravnikom
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Saj ima lepo postavko na blokovski položnici.
O sranje, to pa ni pošteno.Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
LP
Pri nas kdor ima talno za tisto kvadraturo plačue po faktorju1,6, prav tako kot tisti ki nimajo delilnikov
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Točno tako...In rezulatat delilnikov je, da je nekdo dobro, zelo dobro zaslužil, v blokih bo pa sama kregarija. Prišparalo se ne bo pa nič...no v veliki večini. Se bo pa našel kdo, ki bo živel v mrazu in bo na koncu prišparal par evrov. Raje plačam evro več, pa da sem na komot na toplem.
Praksa pri nas je takšna: ob vpeljavi te zadeve 2 leti nazaj je naš blok kot celota (identičen sosednjemu) porabil cca. 30% toplote manj. Prej je bila razlika v porabi maksimalno do 10% običajno 5%. In točno toliko toplote je blok tudi plačal (torej prihranek nekje med 20-30%). Govorimo torej o denarju v žepu, da se niti ne spuščamo v ekološki vidik.
O porabi posameznih stanovanj pa ne bom niti govoril, naj samo povem, da sedaj plačujem cca. 35% prejšnjega stroška. Ja, 35%, torej 2/3 manj. Je pa res, da so nekateri bili ob poračunu prekleto presenečeni. Govorim tudi o 100% doplačilu na prejšnje stroške, kateri so bili po moje absolutno pretirani (vsaj zame). No, lansko leto se nisem več ukvarjal z drugimi, verjamem pa, da so prilagodili ogrevanje.
Zdej pa pojdi prodajat svoje bučke kakšnemu drugemu butalcu.
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:pol s mel pa skor tok k jst,. 33m2 sm plačeval 120€ mesečno . letos pričakujem tam okoli 60€.
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:pol s mel pa skor tok k jst,. 33m2 sm plačeval 120€ mesečno . letos pričakujem tam okoli 60€.A to celo leto ali samo ogrevane mesece?
Ker jaz sem plačeval cca. 90 EUR za 75m2, pa se mi je zdelo absolutno preveč.
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Jaz sem za tako kvadraturo 75m2 plačeval čez celo leto 100€ pavšala (1200€ letno).
Upam, da bo znesek ogrevanja letos nižji od predhodnih let.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Jaz sem za tako kvadraturo 75m2 plačeval čez celo leto 100€ pavšala (1200€ letno).
Ðizs kak znesek! Mi smo plačevali za 56 kvadratov cca. 600 EUR na zimo. Tako da bi mogla pri vas poraba pasti za več kot 30 % (seveda ob 'ustreznem' režimu ogrevanja).
(Jaz sem v našem bloku na oglasno desko nalepil navodila za uporabo termoststkih glav, ker sem opazil da praktično vsi satrejši (2/3 stanovalcev) sploh ne vejo kako zadeve delajo, in jim nibilo jasno kako da radiator ne greje (je pokvarjen radaitor?) če imajo odprt ventil (glavo) na čisto malo...in da jih kar malo zebe).
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
razsvetli še nas, ki smo se dosedaj ogrevali na el. radiatorje
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Ðizs kak znesek! Mi smo plačevali za 56 kvadratov cca. 600 EUR na zimo. Tako da bi mogla pri vas poraba pasti za več kot 30 % (seveda ob 'ustreznem' režimu ogrevanja).
(Jaz sem v našem bloku na oglasno desko nalepil navodila za uporabo termoststkih glav, ker sem opazil da praktično vsi satrejši (2/3 stanovalcev) sploh ne vejo kako zadeve delajo, in jim nibilo jasno kako da radiator ne greje (je pokvarjen radaitor?) če imajo odprt ventil (glavo) na čisto malo...in da jih kar malo zebe).