Tukaj pri meni se ne gre za klasično zgodbo, da bi doma vse pustil in prodal ter šel s trebuhom za kruhom. Gre se za karierni premik, ki vključuje paket zdravstvenega zavarovanja, paket nastanitve, paket selitev družine, paket izobraževanja ipd. Največjo dilemo imam, ker sem po naravi družaben človek, tukaj imamo prijatelje, družino, kapital. Če bi delal premik, bi to naredili za minimalno 5 let ali več. S strani kolegov pa poslušam ravno to, da so Švicarji pač kasta zase. Nedružabni in vedno nekako nad vsemi tujci. Jaz jih poznam samo kot turist. Veliko njih se je vrnilo, ker tam enostavno niso imeli takšnega družabnega življenja kot so ga vajeni doma. Plus ogromno tujcev, ki so sicer del folklore, vendar so njihove kompetence velikokrat vprašljive. Se pa vsi radi vračajo zaradi narave in smučanja.
Po eni strani super priložnost zame (še vedno izziv, ker štartaš na novo, kar se tiče odnosov), do neke mere tudi za družino, po drugi strani stres za vse, vključno s psom
Finance so OK, premik je primerno ovrednoten plus ugodnosti, ki bi nam omogočile dokaj udobno življenje. Predvsem me skrbi tisto, kar je navedel
Gargy . Narediš premik, potem pa po enem letu ugotoviš, da ni za zdržat. Dileme pač, zato iščem čim več mnenj. Moram sam s sabo razčistiti.