Dejmo razčistit, katerega operaterja vzet?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
imaš prav,... cajteng je/bo connect in ne mobinet kot sem pomotoma napisal,...
l.p. b

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
No, ta tema je malce smešna, ker ni za vse uporabnike izibira enaka.

Edino za Mobitel pa vem, da je dobil neke nagrade. Po mnenju bralcev in strokovne žirije.

http://mobitel.si/slo/Press/Sporocilazamedije/Brskanjepokategorijah/PRESS200801oktober08.asp

vse lepo in prav....Kaj mi pomaga to ko majo take cene da glava boli za to sem raje pri kokurenci...pa da ne bo pomote sem bil uporabnik Mobitela
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Frajerji007 pravi:
tukaj imaš cenik paketov pri vseh operaterjih:
http://pomoc.mobiforum.net/spl...-in-mmobil.html

tukaj pa mesečni račun, če vzamemo tržni delež v drugi četrtini tega leta:
http://pomoc.mobiforum.net/splosno/34-splosno/102-najnizji-in-najvisji-racun-mobilne-telefonije.html

O izbiri operaterja ni dvoma
smile-1.gif
Zanimivo, samo niso upoštevali:
- klice v razna stacionarna omrežja
- SMS
- MMS
- klici v tujino
- stroški v tujini

(vsaj prvi dve točki bi morali upoštevati)

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
No, ta tema je malce smešna, ker ni za vse uporabnike izibira enaka.

Edino za Mobitel pa vem, da je dobil neke nagrade. Po mnenju bralcev in strokovne žirije.

http://mobitel.si/slo/Press/Sporocilazamedije/Brskanjepokategorijah/PRESS200801oktober08.asp

vse lepo in prav....Kaj mi pomaga to ko majo take cene da glava boli za to sem raje pri kokurenci...pa da ne bo pomote sem bil uporabnik Mobitela
evil.gif

eni pač gledamo na kvaliteto bolj kot na ceno....

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Word, word......

Pa meni brezveze gledati na ceno, max. 30 € porabim kar je kakor obrneš malo, pa se niti ne šparam. Dolgovezenj po telefonu itak ne maram in se raje take stvari zmenim na pivu. Če koga rabim, ni veze na kakem in čigavem omrežju je, telefon v roke in pokličem in si ne razbijam glave kako vpliva na porabo. Vpliva kolk vpliva, bmk.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Poglej. Vsakemu svoje. OK? Boš preživel?

Tudi BMW ali Mercedes ne targetirata na kupce KIA Ceed. Na trgu imaš dovolj operaterjev in edino poslovno smotrno je, da se le ti lotijo diferenciacije ponudbe in se skušajo vsaj v nekaterih vidikih ponudbe ločiti od konkurence.

Zelo žalostno bi bilo, če bi Mobitel imel enako ali slabše omrežje kot SImobil, glede na cene.

Razlike v kakovosti so in tista Connectova raziskava (izvajalo jo je podjetje P3) je verodostojna. Vem, ker sem bil v zgodbo zelo tesno vpleten od A do Ž in vem, pod kakšnim drobnogledom vseh vpletenih je bilo delo strokovnjakov podjetja P3. Izkazali so se kot pravi profiji, enako velja za uredništvo Connecta.

Sedaj pa se lahko vsak odloči zase. Mobitelove cene so z razlogom ponekod višje kot cene konkurence. Očitno je s tem dejstvom še vedno sprijaznjenih 62% uporabnikov mobilne telefonije v Sloveniji. Torej šteje tudi kakovost, čeprav ni najcenejša.

Še obramba SImobila. Slednji se je izkazal povsem solidno, pričakovano. Konec koncev je na trgu 10 let. Veliko ob dejstvu, da je sistem GSM v SLO 12 let. Torej je imel le dobri 2 leti zaostanka za Mobitelom, če pustimo ob strani obdobje NMT.
MNogi se ne zavedajo, da je Simobil na trgu že toliko časa in da je štartal precej na sveže, ko je bilo prostih še več kot 1,5 mio ljudi (brez mobilca). Res pa je, da je SImobil zaživel šele, ko je končno dobil sposbnega direktorja, Dejana Turka. Prej je bila sama žalost.
No, katarza nekatere še čaka. Tudi Tušmobil, ki bi moral imeti enega samega direktorja za vse - Iva Kranjčeviča.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Mislim da se vsi strinjamo s tem, da ima Mobitel najkakovostnejše omrežje, samo z izsledki iz revije Connect se pa jaz ne bi ravno hvalil. Enostavno bi izpustil Connect in omenjal samo PS3 Solutions
tongue-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Revija Connect je:
1. plačal testiranja izvajalcu P3
2. objavila rezultate
3. bila pobudnik ideje o testiranju
4. zelo tesno sodelovala pri celotnem postopku (ne meritev temveč vsega ostalega)
5. Prepoznavni element teh meritev je logotip, ki je predpisan s strani Connect in vsebuje tudi njihovo ime. Operater nima kaj posegati v logotip.

Dejstvo je, da bi bilo zelo nekorektno "pozabiti" na medij, ki se je EDINI v Sloveniji spomnil takšnih meritev!
Se je mogoče tega spomnil Mobinet? Moj Mikro? Monitor? Joker? Jana? Slovenske novice? POP TV? Alter? Ne.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Saj razumem zakaj je napisan zraven, samo oni so mi močno močno antipatični in ko berem njihove teste ter članke mi gre večkrat na bruhanje.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Word, word......

Pa meni brezveze gledati na ceno, max. 30 € porabim kar je kakor obrneš malo, pa se niti ne šparam. Dolgovezenj po telefonu itak ne maram in se raje take stvari zmenim na pivu. Če koga rabim, ni veze na kakem in čigavem omrežju je, telefon v roke in pokličem in si ne razbijam glave kako vpliva na porabo. Vpliva kolk vpliva, bmk.

Vse lepo in prav.
Jaz vedno rečem..kadar si grem kupit čevlje tudi ne kupim najcenejših, saj vem kaj lahko pričakujem od njih
evil.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Saj razumem zakaj je napisan zraven, samo oni so mi močno močno antipatični in ko berem njihove teste ter članke mi gre večkrat na bruhanje.

Meni so zelo realni pri opisu aparata in povejo oz. razkrijejo tudi slabe lastnosti.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Tkole..bmk kje lovi telefon in kje ne, če kdej ne dela. Rabim samo nekej, kar bo najcenejš, nevem kok kličem koga. Kalkulirat se mi pa tud ne da kaj je zame.
crazy1.gif
Še zdej ne vem kam nej grem.

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Smo že povedal, da je najcenejši Tušmobil.
Prosim, skenslaj, kar imaš pri Simobilu in Mobitelu in pojdi k njim. Očitno te druzga ne zanima.

PS. za povratnike ni posebnega popusta.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Ma tako mi gre že na ku.rac doma poslušanje zaradi računa, pa je z naročnino vred samo 25€.
rolleyes-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.450
6.963
113
ne dovolj. ko ti bo enkrat res vrh glave zlezlo, se boš spravil kalkulirat. do takrat pa ostani, kjer si in si prihrani pota.