Dejmo razčistit, katerega operaterja vzet?

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Prosim te, daj si samo za 24 ur tisti slogan (SUS Mobil) v tvoja sporocila. Bodi se enkrat frajer.

Lp

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Seveda je potrebno za vsako stvar pogledati dobre in slabe stvari ter temeljito preštudirat kaj boš izbral! Najpomembneje je če ima uporabnik proste roke in možnost izbire. Včasih to ne velja, če se veže z aneksom.

Jaz s simobilom nisem imel nikoli nobenih težav pa sem naročnik že praktično od začetka imam še prastaro sim kartico. Imam tudi mobitelovo naročniško sim-ko, ki jo redkeje uporabljam. Največ uporabljam T-2 in simobil (Če imaš na več lokacijah T-2 je super, free v obe smeri). Tuša še nisem sprobal, niti ne nameravam (Nimam pa nič proti, da nebo kdo napačno razumel). Poznam samo enega, ki ga ima (Vzel lani zaradi azijske N95)

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:
Prosim te, daj si samo za 24 ur tisti slogan (SUS Mobil) v tvoja sporocila. Bodi se enkrat frajer.

Lp

susmobil.jpg

nahrung002.gif

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Če sam ne znaš razčistit keri je oparater zate nabolj ugoden pol ti tut noben ne more pomagat...
evil.gif

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Jaz imam računa 30 € pa sem lepo zmer dosegljiv, uporabljam m namiznik, veliko brskam po netu (UMTS), gledam net tv, mmsi pridejo vedno, smsi tut itd....

Mobitel zmaga

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Recimo, da sem povprecen ali malce nad povprecni uporabnik pa se nikol nisem prilezel cez 50 EUR. Sem pa vedno dosegljiv in stvari funkcionirajo! Za 100 EUR mesecno moras biti ze konkretna klepetulja.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Dobrih 8 let sem bil pri Mobitelu, od tega zadnjih par let na MPO in kasneje na SOS paketu.
Ko so se mi stroški že skoraj leto dni vrteli med 80 in 120EUR, sem naredil preračun in ugotovil, da bi moral priti pri TUŠu ceneje skozi. V račun sem vzel počasnejši prenos podatkov in slabšo podporo uporabniku glede dodatnih storitev (preusmeritve, Planet, ...).
Kljub začetnim dvomom mi v paketu 30 + 5 (GPRS) mesečno ostaja med 30 in 90 minut pogovora, 200SMS, 15-20MMS in par Mb podatkov. Pogovore navadno pokurim do konca (dam zadnji dan meseca telefon ženi, da pokliče naokrog kolegice, familijo
smile-1.gif
), ostalega pa ne. Naj omenim, da kolgom, ki so s podobno ali malo večjo porabo šli na paket 50, mesečno ostaja tudi preko 300minut pogovorov.

Naj poudarim, da (za razliko od prej, ko sem bil pri M@) ne pazim ali kličem drugo ali stacionarno omrežje, kar mi precej pomeni, saj lahko normalno uredim zadeve s sogovornikom, pa naj bo ta pri Simobilu, Mobitelu, T-2, TUŠu ali stacionarcu.

Če potegnem črto - tehnično so določene pomanjkljivosti pri TUŠu (najbolj moteč je počasnejši prenos podakov), a brez kančka dvoma mi 3x nižja cena odtehta vse pomanjklivosti.

LP,

Milan

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Marburg,...
ne bom poniknil ker v končnem nimam zakaj.
glede reklamacij - priznam da ne spremljam tvojega primera saj so za to prisotni drugi. če ti lahko pomagam napiši,...
glede sms zgrešenih klicev,... verjetno se tudi to zgodi a verjemi v eni zahojeni borovnici se mi ne dogaja, se mi pa včasih zgodi da za trenutek zgine signal,... kar bom komentiral je to da se mi enako zgodi tudi z mobitelovo kartico. če želiš lahko probam tudi s tuševo. če imaš zgrešen klic težko verjamem da imaš polni signal. če se ti to dejansko dogaja verjamem da si jezen.

glede tuša pa tole,...nisem direktno proti tušu (saj z nekaterimi zaposlenimi in bivšimi zaposlenimi dobro sodelujem), skrajno pa mi gre na živce posiljevanje s tušem na vsakem koraku. saj bi sam izvajal isto s si.mobilom pa enostavno nimam toliko časa saj imam druge obveznosti.

l.p. b

To se pogosto dogaja tudi meni, pa ni vazno kje sem - ali je to center Postojne ali pa v Ljubljani. Verjetno se to dogaja med prehodi med baznimi postajami ali kaj podobnega. Ce imas veliko klicev je moznost za tak slucaj toliko vecja....jaz nekaj podobnega s polnim signalom dobim VSAJ 1x dnevno med tednom (ko imam najvec dohodnih klicev)

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Sem se sel gorenjca in pred leti presaltal na simobil, ker si bom uh, prepolovil racun. In sem tudi si ga, ampak s tem nakopal nekaj nevsecnosti, ko je pa pokrovko zacelo privzdigovat sem sel nazaj na mobitel. Zadovoljen, brez tezav s signalom, mesecno placujem c povprecju 20 eur vec. Mi jih ni zal.
tongue-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
To je bilo pred leti, sedaj je čisto drugače in je pokritost z gsm signalom ista kot pri M@. Tako kot si pri M! nekje brez signala oz. te vrže ven je možno tudi pri S! Sedaj se samo še razlikujeta ta dva operaterja v pokritosti z HSDPA signalom oz. mobilnim internetom, mobitel je nekoliko v prednosti(ne mnogo), so pa boljše iskušnje z Blackbaryjem pri S!.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
No, ista pokritost pri S! in M@ pač ni. To so buče ... 3G tudi niti približno ni primerljiv.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Je je verjemi oz. to je tvoja stvar kaj verjameš in kaj ne. Sem pa napisal, da so pri internetu v določenih krajih razlike.

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Glej, sam sem se preprical kako je s signalom pri m@ in s!, ne vpletam nikogar drugega. In simobil ima resne tezave, ce v zakup vzamemo, da so na sceni ze precej casa in da smo leta 2008, ko operaterji ne ponujajjo zgolj voice in sms storitev. V parih letih sem nasel kar nekaj simobilovih crnih lukenj (podobne izkusnje imajo kolegi, a dajem roko v ogenj samo za moje tocke) medtem ko za mobitel znasa izkupicek 0. Nakljucje, smola, sreca....?

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Saj sploh nima smisla primerjati kdo ima večjega. Logično je, da mobitelovo omrežje rangira na prvem mestu, simobil je pač na drugem, potem pa daleč nikogar ni. Zmotilo me je le to, da se popolnoma enači m@ in s!, to res ni realno.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
V oktoberskem mobinetu ali nekaj takega bo neodvisna primerjava omrežja in tam bo vidno upam da realno stanje.
Imam že pdf a ga nisem uspel pregledati.

b

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
M@ ima na svoji www strani objavljeno da ima " Tehnično najboljše omrežje " kar je posledica neodvisne raziskave, testiranja in drugih vplivov , ki privedejo do takega naziva .Naziv pa je podelila priznana revija Connect

vse%20tri%20nagrade%20-%202.jpg