DEFA WarmUp - kdo to montira

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Električni grelec bloka?

Sem hotel tudi jaz kupiti, pa sem obupal pri iskanju koga, ki bi to zmontiral... Dobil sem dva nasveta: ali naj kupim takšno različico, ki se montira med dve cevi motorja (ena mora biti spodaj, druga na vrhu motorja); nekdo pa je omenil, na pokličem Prebila na lokaciji SAPjevih garaž v Lj...

Praktičnih izkušenj z montažo torej nimam, če boš zrihtal, poročaj kako in kaj
cheer.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Webasto je ohoho €
shocked-1.gif

Koliko pa tale Defa stane? Pa a si siguren da to RES rabiš?

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Gledal sem avstrijskega distributerja Eberspärcerjevih grelcev, ki je tudi zastopnik za DEFO (če se prav spomnim, jo ima tudi Conrad.. seveda pride dražje)... Btw. na netu sem odkril še eno švedsko firmo Calix s to robo, ki je imela za moje pojme malo bolj všečno dokumentacijo, dobiš na ebay.de...

Potem nisem nabavil zaradi enega velikega ? okrog vgradnje, ker ne vem, kako dolgo bom še imel 220V meter od avta in ker sem porihtal gretje kot se zagre (vsakoletna menjava mikrofiltra, menjava krmilne enote klime)...

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
392
2
18
Jaz imam zadevo montirano že 3 leta.Kupil preko ebaya,ter sam zmontiral.no sem imel pomoč pri montaži.sicer je nepravilno montirano,za moj avto,vendar bloka motorja nisem hotel odpirati,je predvidena montaža,tam kjer so čepi v primeru, da ti zmrzne voda v motorju.Sem montiral na cev, ki gre v grelec za kabino.TAko imajo priporočeno druge znamke,pa sem se po njih zgledoval.Grelec je na najnižji točki motorja,še nižje kot je priporočeno.samo moram reči,da je to precej slabša zadeva od webasta.Ker deluje le na prenosu toplote,nima zraven črpalke za kroženje vode.Zaradi tega seveda ne segreje vse vode v motorju enakomerno,tako kot webasto.Sicer moj namen je bil dosežen,lažji zagon dizelčka pozimi,ko je -15,-20.Imam avto skozi zunaj.Poleg tega,da ne zagreje celotne vode enakomerno,je težava še ena druga,namreč olje v karterju je hladno in ko zalije to olje celoten motor,temp,v trenutku pade za par 10 stopinj.S tem sem dosegel zelo lahek zagon motorja tudi pri -20,hitreješe gretje vode na delovno temp.vendar žal še vedno je precejšen zamik,preden se motor zagreje na 90 stopinj.Namen,da bi bilo v kabini takoj toplo, ko se prižge ventilacija,žal ni bil dosežen.Tako,da mi še gre vedno webasto po glavi,samo cena je res malo velika.
Ker gre za termosifonski prenos toplote,je na najvišji točki voda zelo vroča,medtem ko nižje v motorju temp,precej pada,plus hladno olje.Je kar termo šok za motor, ko se prižge,Samo zaenkrat ni bilo kakšnih slabih posledic.Uporabljam pa to,res samo,ko pade temp, pod ledišče.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Webasto rules. Jaz ga imam v BMW serijsko montiranega in je carsko. Nastaviš timer 15 min preden greš od doma. Zalaufa, potem sam vključi ventilacijo kabine, ko prideš v avto imaš že toplo, enako velja za motor. Je pa baje res drag, a velja o tem razmisliti pri nakupu novega dražjega vozila. Seveda v SLO ljudje kupijo ve drugo, tisto kar vidi sosed, ne pa občuti lastna rit, ki se sredi zime usede v leden avto za 40.000 EUR.
Jaz sem pri svojem avtu naprej buljil, zakaj nima recimo board computerja ali radia s CD. Potem pa sem odkril, da je prejšnji lastnik (Nemec) raje doplačal dodatno opremo, ki res koristi - park senzorje, xenon, webasto, steptronic. Vsak kos te opreme (razen PDC) je dražji od boardcomputerj ali radia s CD. No, v SLO bi verjetno od našega prvega lastnika dobil šminko od avta, aftermarket ksenonke, ostalo pa težko kot serijsko opremo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Off: loool, avto za 40k eur pa brez bcja in cdja. Izgleda je Nemcu zmanjkal tisti drobiz za tole doplacat
grin1.gif
.
Me spominja na nove Passije in njihove lastnike: ''Eh, saj bcja ne rabim.'', zraven pa kisel nasmesek, hehehe.

Aja: cdja definitivno ne rabis v danasnjem casu. Saj kaseta rula, hehe.

PS: Se strinjam s skoraj vsem kar si zgoraj napisal. Raje kaj uporabnega kot lišp, ampak da pa opravičuješ dejstvo, da nimaš CD-ja noter s tem, ker imaš vse ostalo super duper, je pa smešno.
tongue-1.gif

Jaz imam tudi sranje od ročne klime, pa se ne tolažim s tem, da je vse ostalo ok in da ne bi rabil avtomatske. Ja, bi jo rabil in jo imel, je pač nimam. Hebat ga.

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Webasto rules. Jaz ga imam v BMW serijsko montiranega in je carsko. Nastaviš timer 15 min preden greš od doma. Zalaufa, potem sam vključi ventilacijo kabine, ko prideš v avto imaš že toplo, enako velja za motor. Je pa baje res drag, a velja o tem razmisliti pri nakupu novega dražjega vozila. Seveda v SLO ljudje kupijo ve drugo, tisto kar vidi sosed, ne pa občuti lastna rit, ki se sredi zime usede v leden avto za 40.000 EUR.
Jaz sem pri svojem avtu naprej buljil, zakaj nima recimo board computerja ali radia s CD. Potem pa sem odkril, da je prejšnji lastnik (Nemec) raje doplačal dodatno opremo, ki res koristi - park senzorje, xenon, webasto, steptronic. Vsak kos te opreme (razen PDC) je dražji od boardcomputerj ali radia s CD. No, v SLO bi verjetno od našega prvega lastnika dobil šminko od avta, aftermarket ksenonke, ostalo pa težko kot serijsko opremo.

Tukaj se vidi kako škrti in preračunljivi so Nemci oz. bi lahko rekel, da je bil prodajalec nesposoben še zraven prodat BC in CD.
cool-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik tony pravi:Poglej si BMWjeve cenike in kataloge. Žal...
tongue-1.gif
Kot recimo v trenutni 5-ki:
1.) Držalo za pločevinko: 77 EUR doplačila
2.) Rezervno kolo: nekaj čez 110 EUR doplačila
grin1.gif
.
3.) Zadnja klop za podrt: nekaj čez 500 EUR doplačila.
4.) Zeleni pas na prednjem steklu: 77 EUR doplačila
cool-1.gif
.
5.) ISOFIX: 99 EUR doplačila
uf-1.gif
.

Pa še kaj bi se našlo.

So pa zato velur tepihi, kromirani zunanji deli in paket za kadilce brezplačni
smirk-1.gif
.

Aja, cena se pa začne pri ravno lepih 40k EUR
grin1.gif
.

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Tale opcija "karavan za reveže" (zadnja klop, ki se podre) je še posebej močna
crazy1.gif

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
qrc, sem parkiral poleg ene petke včeraj. Zadaj pri C stebričku, kjer prideta alu obrobi skupaj, je za centimeter lufta, sprednji prag ni v liniji z blatnikom...sklepal sem, da je bil karamboliran.

Drugače pa BC in CD AR ima že vsak Matiz
grin1.gif