Dedek iz ozadja zopet ropoče!

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.084
6.404
113
Sem videl to osebno, ker je bil nek sorodnik zaposlen na telekomu ravno "razpoložen". Slušalka, potem se pa samo direktno priklopiš na linijo tistemu, ki ga želiš poslušat. Dandanes je to vse digitalno. Tako, da pisarna v primeru želja po poslušanju najbrž ni več niti potrebna.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.711
807
113
tu in tam
Sem videl to osebno, ker je bil nek sorodnik zaposlen na telekomu ravno "razpoložen". Slušalka, potem se pa samo direktno priklopiš na linijo tistemu, ki ga želiš poslušat. Dandanes je to vse digitalno. Tako, da pisarna v primeru želja po poslušanju najbrž ni več niti potrebna.
To "slušalko" je imel vsak vzdrževalec, ki se je ukvarjal s telefonijo-ni bilo neke hude špijanaže in zarote v tem.

• Všeč mi je

B81

22. jul 2007
40.240
12.811
113
Oh, ti nesrečenik. Seveda so jo imele, "ker ni bilo tehničnih zmožnosti".

Danes tvojemu telefonu prisluškuje cel svet, včasih pa samo tisti udbaš, ki se je tja pripeljal... Niga, plis.
paranojo maš nigga :evil:

danes te poslušajo zato da ti reklame prodajo, ne pa zato, da te bo kdo zjebal na kak način (ajde ob predpostavki da pošteno živiš). Takrat pa so poslušali, če je kdo kaj rekel proti režimu. Ista stvar, po jugoslovansko.

• Všeč mi je

tony

Guru
23. jul 2007
11.071
1.888
113
Nikakor ni potrebna. Še huje je, da *ves* mednarodni promet ARNES v vozlišču SIX kopira in pošilja SOVI, ta pa zagotovo še vsem drugim zainteresiranim strankam, pod komando politike. Izraelu prej ne, zadnjih 14 dni pa zagotovo spet. Itd., kakor piha veter.

Je to avtoritarno?

tony

Guru
23. jul 2007
11.071
1.888
113
paranojo maš nigga :evil:

danes te poslušajo zato da ti reklame prodajo, ne pa zato, da te bo kdo zjebal na kak način (ajde ob predpostavki da pošteno živiš). Takrat pa so poslušali, če je kdo kaj rekel proti režimu. Ista stvar, po jugoslovansko.
To je res. Na šihtu se pogovarjamo o eni X državi, v žepu imam telefon. Pridem domov, odprem YT in fašem reklamo za X državo in turistični obisk le-te.

Ko boš dovolj zanimiv, da te bodo hoteli zjebati, bodo seveda imeli *vse* kar si kdaj rekel v okolici telefona v rokah.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.742
2.598
113
Tukaj se pa strinjam z zgoraj napisanim, prav tako imajo vsa gesla za dostope od vseh možnih neumnosti, poleg spletnih bank, davčnih aplikacij itd..., najjača je pa ta, da smo vsi prostovoljno dali dva prstna odtisa...

Tko da če te sistem hoče zjebat nimajo nobenih težav

Ko nam pa dokončno vsilijo agendo 2030 in CBDC je pa itak game over

• Všeč mi je
Reactions: 8888

tony

Guru
23. jul 2007
11.071
1.888
113
Slušalko je že imel, a moral je imeti tudi dostop do lokacije. In dejansko je obstajal namenski prostor.
Absolutno je obstajal, ker se tehnično drugače ni dalo prisluškovati.

Ampak, zaboga svetega, dajte ljudje prebrati kakšno knjigo o Kevinu Mitnicku. Take prostore so imele *vse* pošte na svetu. V Ameriki, kjer so imeli digitalno telefonijo 25 let pred nami (ni jim bilo treba več fizično hoditi na pošte), so popolnoma enako nameščali napravo za prisluškovanje (ali pa beleženje prometnih podatkov) tel. linijam po njihovih telekomih. Mitnick piše, da je imel hudo paranojo, kdaj bodo to naredili njemu in je hekal prisluškovalne sisteme telekomov samo zato, da bi videl, kdaj bodo nadzorovali njega.

• Všeč mi je

tony

Guru
23. jul 2007
11.071
1.888
113
"še vedno pa je bil to zelo avtoritaren režim, ki je konkretno kontroliral in omejeval svoje ljudstvo, da se o kršenju človekovih pravic sploh ne začnemo pogovarjat. "Same but different" torej oziroma "potejto-potato" ali pa glede na tematiko debate še bolje - "isto sranje, drugo pakovanje"."

Ne, razlika med avtoritarizmom in totalitarizmom je ogromna. In tudi tebi bo hitro jasna na telem primeru:

Celo Trump, ki se trudi sfukat cel svet, ni totalitarec. Je pa njegov režim očitno avtoritaren, z občasnimi izleti v totalitarizem, kot je preganjanje in zapiranje nebelih ljudi v koncentracijska taborišča just because ali pa npr. napad na kr eno države samo zato, ker mu je kvazi prijatelj pokazal fleten powerpoint ali ko pošlje oboroženo milico v zvezno državo, ki ni volila zanj, in ta tam nekaznovano na cesti pobija lastne državljane, vse samo zato, da bi spravil v strah državljane, ki niso volili zate.

• Všeč mi je

erikson

Guru
25. avg 2007
25.767
9.121
113
Nikakor ni potrebna. Še huje je, da *ves* mednarodni promet ARNES v vozlišču SIX kopira in pošilja SOVI, ta pa zagotovo še vsem drugim zainteresiranim strankam, pod komando politike. Izraelu prej ne, zadnjih 14 dni pa zagotovo spet. Itd., kakor piha veter.
Čigav mednarodni promet pa gre čez SIX (Slovenian Internet eXchange)? In kako bi SOVA obdelala povprečno 50 Gbit/s podatkov?

tony

Guru
23. jul 2007
11.071
1.888
113
Aja, pa še replika na bulšit o tem, zakaj ni nihče iz zahoda živel pri nas - zato, ker smo bili mnogo preveč revni.

Nikakor pa ne zato, ker bi bili manj svobodni in bolj zatirani od povprečnega zahodnega evropejca.
Tukaj si si privoščil potalati smejočega smajlija. Pod nivojem. Jaz se potrudim argumentirati moje zablode, lepo bi bilo, če bi si tudi ti - tvoje.

A da ni nihče iz zahoda ni hodil k nam v Jugo? Ni bila cela Švabija na jadranu na dopustu že leta 1970? Pol Skandinavije? Poznaš termin "galeb"?

Seveda je v Jugo hodila tudi zahodna in severna Evropa. Po tisto, kar je bilo v Jugi konkurenčno - grozno poceni dopust in trde tiče od "galebov".

tony

Guru
23. jul 2007
11.071
1.888
113
Čigav mednarodni promet pa gre čez SIX (Slovenian Internet eXchange)? In kako bi SOVA obdelala povprečno 50 Gbit/s podatkov?
Slovenski promet, ki gre naprej v tujino. Je pa res, da je bilo tako pred 20imi leti (v Mladini so mislim, da dali fotko data diode z napisno vezico "KMETIJA", kar je Arnesovec pojasnil, da zato kmetija, ker so na kmetiji snemali Big brotherja. Danes imajo vsi ISPji POPe direktno v tujini. Iskreno, pojma nimam, kako je v tem primeru to rešeno.

Kako jih obdela? Pojma nimam, je pa tehnično čisto izvedljivo, le poceni ni. Če česa sami ne zmorejo jim pomagajo drugi. Ko so rabili analizo posnetkov Blackcuba jim je ekspresno pomagal BND.

B81

22. jul 2007
40.240
12.811
113
To je res. Na šihtu se pogovarjamo o eni X državi, v žepu imam telefon. Pridem domov, odprem YT in fašem reklamo za X državo in turistični obisk le-te.

Ko boš dovolj zanimiv, da te bodo hoteli zjebati, bodo seveda imeli *vse* kar si kdaj rekel v okolici telefona v rokah.
Res je, zdaj pa pac, kako zivis.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.767
9.121
113
Kako jih obdela? Pojma nimam, je pa tehnično čisto izvedljivo, le poceni ni. Če česa sami ne zmorejo jim pomagajo drugi. Ko so rabili analizo posnetkov Blackcuba jim je ekspresno pomagal BND.
Vse si pomešal. Black Cube posnetke so preko Interpola poslali v Wiesbaden, kjer ga je analiziral forenzični inštitut BKA (Bundeskriminalamt).

tony

Guru
23. jul 2007
11.071
1.888
113
Vse si pomešal. Black Cube posnetke so preko Interpola poslali v Wiesbaden, kjer ga je analiziral forenzični inštitut BKA (Bundeskriminalamt).
Zdaj bom pa jaz rekel: jedno sranje drugo pakovanje :)

Skratka, ko nečesa pri nas ne zmoremo obdelati, se pocuka za rokav sorodno službo iz tujine (tu se sicer zdi nenavadno sodelovanje SOVE z Interpolom, ampak nima veze).

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.962
4.271
113
Ljubljana
hmpg.net
Že 10 let nazaj so očitno znali.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.993
2.757
113
Notranjska
Ko je Peterle v Kočevski reki rekel, da je tega dne prvič zadišalo po Slovenski vojski, je imela častna straža zvezde na kapah.

Menda totalitarna zvezna država SFRJ ni niti s prstom mignila, ko smo v RS organizirali (zvezno Ustavno sodišče v Beogradu je reklo, da neustaven) referendum o neodvisnosti. Ko so to delali v Kataloniji so jim od zvezne države poslani policaji in vojaki zasegali volilne skrinjice in kurili volilne lističe, vodje "upora" so menda zaprli...

Lahko pa pogledate tudi fotke, kakšen je bil vrh grba SRS na volilnih skrinjicah, ko smo izglasovali referendum o samostojnosti. Toliko o totalitarnosti.

Dragi moji, zgodovina ni črno bela. Kar delajo z vami je samo igra "deli in vladaj". Ko gledate stran, oni dajejo v žep.
Kakšni grbi pa naj bi bili dokler smo še bili del Juge?
Simboli so simboli in takrat pod tisto ureditvijo so bili zakon tisti.
Je pa gotovo bedarija srati po tistih simbolih, so del naše zgodovine in tega ne moreš zbrisati.