Dedek iz ozadja zopet ropoče!

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.303
8.583
113
Glede na obrestni račun, ki ga "poznavalci" zagotovo poznate, kaj je ugodneje, kredit vzeti prej ali kasneje.

Namigujes, da se drzava kreditira tako, da ni vazno nic drugega, kot kdaj je datum poplacila kredita? OM on ostale neznanke, ki vplivajo na ceno krede, so pa konstante?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.017
8.113
113
Ne Ferdo ve, za razliko od "poznavalcev", da denar za OD je na računu, likvidnostna sredstva se pa porabljajo po potrebi.

In to ni edini tek primer, ker pogosto se dogaja, da računi državi (in podjetje) ne prihajajo takrat kot prilivi, vendar očitno to "poznavalcem" ni jasno.
V tem primeru najameš kredit (podjetje ali država) ali porabiš sredstva, ki so v tistem trenutku na računu in kredit vzameš kasneje. Glede na obrestni račun, ki ga "poznavalci" zagotovo poznate, kaj je ugodneje, kredit vzeti prej ali kasneje.
Ni mi treba razlagat take banalnosti. Cel čas so trdili, da je denar na ločenem računu. To si pa zamolčal. In da se tak denar porablja za reševanje likvidnosti držav je narobe! Jutri so bo denar potreboval, in ga NE BO! Ker so volitve, ker kitajec ni dal kredita, ker so obresti visoke, ker, ker.... ko jebe stare ljudi, bodo že potrpeli. Vem da je to praksa, ampak to vodi samo v spiralo kreditov. Storitve ZZZSja ipd, bi morale biti čisto ločene od te spirale. Zato pa smo v dreku kot sno. Bumerang pride slej kot prej nazaj. Tudi za druge države, če boš rekel, da vsi tako počno. Ko sem jaz najel en malo večji kredit, sem šel v šparavni.mode, nisem za božičnico šel na Maldive, januarja pa po nov kredit.