Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
NSX ispred 20 let, jaz sem rekel kdo dela alu karoserijo?..tudi iz nerjaveče pločevine so ze narejeni avto pa me ravno ne zanima kdo ga je najprej naredil...pa imajo sedaj kak Alu avto?;,,še skonstruirat ne morejo karoserije da nebi prerjavela,
Landrover (defender) je bil še prej in je še sedaj z aluminjasto karoserijo!
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Multiair so razvijali od pamtiveka zaradi slabe tesnosti in cene, Alfin VVT sistem je samo zasuk faze in še s tem je bilo precej težav. Kjlub sistemu je avto še zmeraj ogromno porabil na dano delbstajajo še starejši in bistveno kompleksnejši sistemi.
Vendar kdo je spravil v možično proizvodnjo je pa druga zgodba. In ne samo v 3 % svojih avtov.
Stvar je potrebno množično izdelovati in najti ekonomsko upravičenost in ne samo dati v npr. en avto in reči da si prvi. kakšno korist imajo od tega drugi ??
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zato ker jim je bilo pod častjo uporabljati CR, ki so ga razvili yebeni Italijani?
Citat:
Uporabnik mac77
NSX ispred 20 let, jaz sem rekel kdo dela alu karoserijo?..tudi iz nerjaveče pločevine so ze narejeni avto pa me ravno ne zanima kdo ga je najprej naredil...pa imajo sedaj kak Alu avto?;,,še skonstruirat ne morejo karoserije da nebi prerjavela,,moj 20l star golf nima prerjavene karoserije..
DSG menjalnik je popolnoma nekaj drugega kot jajce od Priusa..
štirikolesno krmiljenje pa je res nek izum,,zelo funkcionalno..
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Zaradi kompliciraosti oz. težav pri izdelavi, cene izdelave ter nima potenciala za nadaljni razvoj.
PD je eden najveæjih mimosunov VW koncerna.. Niti slučajno ne porabi tako malo kot pišeš.
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Aha, 1.9 JTD je bil neuporaben motor?Saj najbrž je še vedno neuporaben. So ga zanič zasnovali in samo bedaki ga že 13 let kupujejo. To bo...
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tako je, vsem vam dam prav, zato pa bom jaz kupil VOLVO. Ni Japonc ni Nemec, da se ne bomo kregali!
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
PD sistem je brez potenciala zaradi cene in brez potenciala za nadaljni razvoj. Upam ,da si prebral kaj sem napisal. Investicija v PD je bila gromozanska ( sploh nakup Scania, da so dobili pravice ), vrnilo pa se jim ni.
TDI je pa nekaj drugega-je tudi še prejšnji sistem., PD sistem je VW stal veliko več kot so od njega dobili. Normalno je, da tega ne bodo javno priznali.
Dizli od VW so uspeli zaradi pritiska politike in ne zaradi tehnične superiornosti, je drag, zelo je onesnaževal, da so solidno odpravili saje pa je še dražji in bolj zakompliciran.
Če ne bi kupci bencinskih motorjev subvenciaonirali nafte skozi ceno bencina potem se dizel ne bi razmahnil. Seveda se potem najdejo ljudje , ki za 10.000 km letno kupijo dizla.
Realno gledano je cena dizel motorja 30 % višja od benc motorja. Če se upošteva še realno ceno nafte ali bencina zadnjih 20 let potem je jasno, da je bil dizel sforciran brez prave ekonomske računice, ampak s pomočjo trošarin in cenovne politike nekaterih tovarn.
hint: Bosch-eva elektronikaCitat:
Citat:
Aha, 1.9 JTD je bil neuporaben motor?Saj najbrž je še vedno neuporaben. So ga zanič zasnovali in samo bedaki ga že 13 let kupujejo. To bo...
Tam je drug problem, saj veš kateri (hint: napačen avto okoli motorja)!
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tako je, vsem vam dam prav, zato pa bom jaz kupil VOLVO. Ni Japonc ni Nemec, da se ne bomo kregali!
Je pa KITAJC, da se ne boš prehitro veselil
Citat:
kako ima lahko Astra karavan ob podrtih sedežih večji prtljažnik od Insignie s podrtimi sedeži?!?
Citat:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
NSX ispred 20 let, jaz sem rekel kdo dela alu karoserijo?..tudi iz nerjaveče pločevine so ze narejeni avto pa me ravno ne zanima kdo ga je najprej naredil...pa imajo sedaj kak Alu avto?;,,še skonstruirat ne morejo karoserije da nebi prerjavela,
Landrover (defender) je bil še prej in je še sedaj z aluminjasto karoserijo!