Debata na temo: Svetlobni napis ALTER (vodiči)

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Da ne bomo pisali po komentarjih... če koga še kaj zanima, lahko vpraša tukaj
smile-1.gif

Lp
Peter

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
uglavnem :p ja dejansko se plastifikator splača že po dveh kanticah spreja kateri stane cca 10€....
edina prenost spreja je da lahko delaš res zelo zelo tanke črtice.

Kje pa si dobil plastifikator ?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Hm... ja, ampak se mi zdi da je pri obeh postopkih dejanska omejitev sposobnost tvojega tiskalnika. Tako da pomoje si pri debelini črt praktično gledano na istem, razen če imaš super duper foto tiskalnik
grin1.gif
(vsaj meni se je tako izkazalo ko sem doma delal filme z "navadnim" foto tiskalnikom).

Breskvice imajo po intersparih, konkretno jaz sem jo kupil na Viču. In če boš slučajno iskal, ko sem jih nazadnje gledal tam, so jih še imeli
smile-1.gif

Kar se pa tiče predelave... ravno en star likalnik sem imel pri roki, pa sem si "sposodil" termostat
grin1.gif

lp
Peter

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
635
113
Treba je še omenit, da je idealen papir za ta način šparov promocijski spam.
grin1.gif

Ko sem jaz kupil mojo "breskvico" sem posnel še tole spodnjo fotko. Očitno so skapirali zakaj gredo plastificirke tako v promet.
grin1.gif

359888-Slika011-1.jpg

Priponke

• 359888-Slika011-1.jpg
    359888-Slika011-1.jpg
    115 KB · Ogledi: 399

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
635
113
Če imaš malo novejši laserski tiskalnik potem ne rabiš nič predelat breskvice. Jaz sem spodnja vezja naredil s čisto standardno plastificirko. Tiskalnik je pa HP 1018:
359895-IMG_0080.jpg

Priponke

• 359895-IMG_0080.jpg
    359895-IMG_0080.jpg
    131,5 KB · Ogledi: 381

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Jeah... prav žal mi je, da imamo anti spam nalepko na nabiralniku
hysterical-1.gif

(za ostale: čist resno, najboljše so reklame, čeprav je papir že potiskan se prenese samo "naš" toner. Ker je papir gladek se toner lepo odtisne, ker je tanek dobro prevaja toploto in se hitro prepoji z vodo
smile-1.gif
)

Ravno zaradi tega mi je postopek všeč, saj je (če zanemariš ceno tonerja) praktično zastonj. Pri fotopostopku rabiš tako lako kot razvijalec...

@edit: ja, tudi z nepredelano gre. Kolega dela z originalno, pa mu gre normalno. Ampak sem imel ravno veselje in čas da sem zavevo sfriziral...
evil.gif

lp

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
635
113
Je pa ta postopek res fenomenalen, vsa čast fantom na elektronik.si, da so izpopolnili postopek do perfekcije.
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Hm, nevem kater program imaš v mislih. Pred časom sem sicer imel še en drug program, ampak se ne spomnem kaj točno je bil...
Če koga zanima...kratka navodila za risanje vezij v programu EAGLE je sestavil asistent na fakulteti za elektrotehniko in so objavljena tukaj (nekje na sredi strani): http://lbk.fe.uni-lj.si/pv.html

Notri je en termostat, ki je fiksiran na neko temperaturo, se mi zdi da nekje 150-160°C. Ker ga ne moreš nastavljat, sem ga vzel ven in dal notri svojega, ki je nastavljiv (sem "recikliral" star likalnik
wink-1.gif

Zakaj? Toner se v tiskalniku prenaša pri ~180°C, kar je več kot zmore breskvica po defaultu. Gre tudi z nižjo temperatudo, samo meni je bilo svetovano, da je bolje dvignit in ker sem imel ravno čas, sem se lotil in naredil
smile-1.gif

lp
Peter

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
PCad ali OrCad mogoče?

PRO Eagla pa kakor je meni znano ni... imaš samo razne crackane verzije, legalizerje in podobne pizdarije, katere ti omogočijo, da imaš neomejeno dimenzijo ploščice.

Če rabiš pa bolj obsežen tutorial v slovenščini pa mi sporoči. Smo imeli v srednji šoli kar precej poudarka na Eaglu in se mi zdi, da je za kakšne manjše zadeve še vedno najbolj primeren.

Nazadnje urejeno:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
zdele mi je "užalo" Tango PCB in Tango SCH

Za literaturo se pa priporočam.

P.S. nevem kolk je to zdej PRO ..takrat je bilo :p lol

mogoče še kdo ve ime proggija..v katerem se preizkuša delovanja vezij

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Vezja se preizkuša (simulira) v EWB-ju oziroma po tanovem MultiSimu (so spremenil ime). Če si bolj začetnik s temi programi, ti za začetek predlagam starejšo verzijo EWB-ja, ker se mi zdi mal bolj preprosta za uporabo. Potem lahko še vedno dost hitr prešaltaš na Multisim.... Če se prav spomnim, se da pa tudi v OrCadu simulacijo nardit.

Tango se mi zdi, da je malo "zastarela" zadeva, vsaj kakor se spomnim še iz časov srednje šole, ga ni kaj veliko folka uporabljal (če se motim in delam krivico Tangotu, naj me kdo popravi
smile-1.gif
).

Bom poiskal literaturo, pa ti pošljem...

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
zdele mi je "užalo" Tango PCB in Tango SCH

Za literaturo se pa priporočam.

P.S. nevem kolk je to zdej PRO ..takrat je bilo :p lol

mogoče še kdo ve ime proggija..v katerem se preizkuša delovanja vezij