Davek pri menjavi valut?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če menjam nek znesek v valuti A za valuto B, pozneje pa nazaj in zaradi razlike v tečaju dobim več kot kot sem imel na začetku, a je obdavčeno?
Kaki davek je to, treba kaj urejat, ali DURS to sam vidi in odbije al kako (vse je na TRR v slovenski banki)?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ma kaj veš kaj si vse ne izmislijo.
smile-1.gif

Če imaš davek na dobiček, na dedovanje, na obresti, na dihanje zraka,...

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Absolutno nobenega davka in to lahko počneš ves božji dan (če imaš res kaj od tega
smile-1.gif
).

Slišal sem zgodbo (kaj zgodbo, urbano legendo
cool-1.gif

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Absolutno nobenega davka in to lahko počneš ves božji dan (če imaš res kaj od tega
smile-1.gif
).

cool-1.gif

Heheh jaz takšne zgodbe nisem slišal, ampak sem jo živel
cool-1.gif

Sicer že nekaj časa nisem spremljal navzkrižnih tečajov, vendar mislim, da so zlati časi za takšne posle (seveda ultra kratkoročno znotraj enega dneva) mimo.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Tečaje so takrat popravljali tudi dnevno (res pa ne vsak dan - kot tudi danes ne...). Je pa očitno takrat res bila višja stopnja konkurenčnosti med denarnimi institucijami kot danes, ko imamo praktično, če že ne monopolni, pa zagotovo oligopolni položaj v Sloveniji.

sad

Guru
24. avg 2007
21.193
9.831
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
No ja, dandanes tudi tečaj popravljajo le enkrat na dan.
Ne bo držalo. Moja banka precejkrat tudi sredi delavnika prilagodi tečaj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ni mit, je kar lepo resnica. in azdeve se lepo vlekla do evra, pa še malo čez. kako je danes ne vem, nisem več v tem, tiste čase mpa sva dobro sodelovala.

oz kako je danes vem...sem se sedaj spomnil kako mu je padla sekira v med.

ah..če bereš..no..ti anjbrz ne, mali pa zna bit..pri kovaču je bila tista jagnjetina vedno dobra. in se enkrat..res si bil car in pošten..takih ni veliko

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
smile-1.gif
).

cool-1.gif

Heheh jaz takšne zgodbe nisem slišal, ampak sem jo živel
cool-1.gif

Sicer že nekaj časa nisem spremljal navzkrižnih tečajov, vendar mislim, da so zlati časi za takšne posle (seveda ultra kratkoročno znotraj enega dneva) mimo.

V kakšnih časih to? Ker v starih časih so bile tudi provizije pri menjavi ki so bile celo večje od razlike nakupni/prodajni tečaj, tako da če si 2x menjal v enem dnevi si bil kvečjemu na slabšem za par %!
grims-1.gif

A si prepričan da si živel od lastne provizije ali si mogoče kuril fotrovo glavnico?!

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Ni davka. So pa recimo na Banki Celje pred kratkim omejili prenos na €15.000 dnevno. Tako ne moreš recimo v enem dnevu z večjim portfeljem skočiti v drugo valuto.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Če si prodal včeraj si zadel dan D, danes je že precej slabši tečaj. NKBM je imel včeraj prodajni 1.043. Seveda se še lahko vse spremeni. Samo jaz nekako dvomim, da bi lahko bil švicar vreden več kot €.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Jep, prodano pravzaprav včeraj zvečer, ko je začel CHF padati (po zadnjih izjavah švicarske centralne banke o vezavi chf na euro)
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
Če si prodal včeraj si zadel dan D, danes je že precej slabši tečaj.
Matr, glih v četrtek nisem imel dostop do interneta.
cenzurirano cenzurirano cenzurirano , da jim cenzurirano cenzurirano u cenzurirano !