Davek ne 1+ ampak 2 ali 3

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Po novem je dvig DDV neoliberalen ukrep
hysterical-1.gif

http://www.24ur.com/novice/gos...ricakovali.html

EDIT: via Libertalec

Nazadnje urejeno:

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.780
180
63
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
pravkar iz Avstrije privlekel za 2000 EUR robe. Murales pač ne zna naredit mize za manj kot 600 EUR. In Lesnina nima kuhinje zame za manj kot 5500 EUR. Jebiga, jaz ne bom reševal SLO industrije.
Sej res, če nimaš 600€ za mizo, pa res ni druge, kot v čudežni deželi s čipšitom avto nabasat, kot pravi jugovič in se požvižgat na pomenljivo spogledovanje trgovcev in sumnjičavih varnostnikov.-oranžni alarm -balkanezer v trgovini
hysterical-1.gif

evil.gif

Jebiga, jaz vsaj priznam, da sem klošar in balkanc. In se čisto dobro počutim s svojo poceni mizo in starim avtom. In v AT so zelo prijazni. Pa še veliko jih govori SLO, CRO, SRB...

lp

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.142
11.227
113
Jaz sem zasledil to včeraj na RTV SLO. Se pa tudi meni zdi neumno, zvišali bodo DDV, prinesli ne bodo nič več noter, a malo več se bo še utajalo. Vzpodbuda črni in sivi ekonomiji. Korak bližje balkanu. Folk pa še bo bolj obubožan.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Kako ne bomo bližje balkanu, saj nas vodi lepi Zoki.DDV bo kmalu 35%, ko bo ta komunistična vlada izplačala " prebrisanim" neke odškodnine, ki jih bomo seveda mi plačali.
10.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
pravkar iz Avstrije privlekel za 2000 EUR robe. Murales pač ne zna naredit mize za manj kot 600 EUR. In Lesnina nima kuhinje zame za manj kot 5500 EUR. Jebiga, jaz ne bom reševal SLO industrije.
Sej res, če nimaš 600€ za mizo, pa res ni druge, kot v čudežni deželi s čipšitom avto nabasat, kot pravi jugovič in se požvižgat na pomenljivo spogledovanje trgovcev in sumnjičavih varnostnikov.-oranžni alarm -balkanezer v trgovini
hysterical-1.gif

evil.gif

Jebiga, jaz vsaj priznam, da sem klošar in balkanc. In se čisto dobro počutim s svojo poceni mizo in starim avtom. In v AT so zelo prijazni. Pa še veliko jih govori SLO, CRO, SRB...

lp
In kaj potem delaš na Alterju!!!
A ne veš, da so tukaj samo perle! Bogatuni, tajkuni, vsevedi, vozniki naj..avtov.... Marš dol!!!

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.144
1.249
113
42
Ker bi bilo pa kej drugače če ddv nebi spreminjal? To ej samo en beden izgovor da folk goljufa. Če ljudje nebi samo na denar misll zadnjih 20 let nebi bilo treba ddvja zviševat. Tako so pa vsi lepo vidl priložnost kako državi ukradt.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.142
11.227
113
ne, ni izgovor, to je učinek..če bo mleko 50% dražje, boš nagonsko začel šparat na mleku, oziroma ga manj pit.. pa tvoje navade gor ali dol. DDV bi morali za 5% znižat, pa inšpektorat ojačat in bit bolj zajebani. To bi bil pozitivni očinek. Pa tisti ki utaji davek 20 let resta in arhipelag goli. Rešen svet v enem mescu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, in kljub temu da se v tujini ta princip ni obrestoval, zakaj potem še pri nas to uvajajo? a si ne znajo česa novega spomnit??? Zakaj se zdej ne enačimo s kakšno uspešno državo, s katero se radi primerjamo, ko govorimo ob uspešnosti. Ko je treba pa folku vzet se primerjamo pa z španijo in hrvaško.

Čedalje bolj verjamem napovedi, da bomo še letos zaprosili za pomoč.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.138
113
Ali pa se je država preveč trudila zapravljati... Vsako leto višji proračun, ker vsako leto raste produktivnost v gospodarstvu. OK. Ampak, ko se gospodarska rast neha, pa se država ni v stanju v trenutku ustaviti in znižati proračun za toliko kolikor je recesije. Zato smo v težavah in ne zaradi utaj DDV-ja. Če bi jih bilo manj, bi država dobila več in še več trošila in primanjkljaj v tem trenutku bi bil v še večji.
Imeli smo butast sistem, da v javni inštituciji ne sme ostati denar konec leta, ker potem ga bo naslednje leto dobila manj. V času debelih krav so razne javne ustanove decembra klicarile naokrog, kaj bi lahko kupile, da se račun izzide. Če to ni butasto... Zapraviš, čeprav nisi načrtoval, ker tudi rabil nisi...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.175
1.961
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Imeli smo butast sistem, da v javni inštituciji ne sme ostati denar konec leta, ker potem ga bo naslednje leto dobila manj.

Če smem, bi tu popravil v: ...ker potem ga naslednje leto ne bo dobila še več.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.144
1.249
113
42
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne, ni izgovor, to je učinek..če bo mleko 50% dražje, boš nagonsko začel šparat na mleku, oziroma ga manj pit.. pa tvoje navade gor ali dol. DDV bi morali za 5% znižat, pa inšpektorat ojačat in bit bolj zajebani. To bi bil pozitivni očinek. Pa tisti ki utaji davek 20 let resta in arhipelag goli. Rešen svet v enem mescu.

plačal bo inšpektorat pa kdo? Verjetno tisit ki se jim bolj splača inšpektorja podkupit kot pa plačevat davke.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
967
119
43
Goba, ti narobe (negativno) razmisljas. Veliko se da narediti brez da bi visali DDV. Rabil bi edino investirati v nove zapore, pa se gradbenistvo bi zraven podprl, pa asfalterje.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.144
1.249
113
42
Tist en procent je pač nujen. . Je pa treba najrej poskrbet da inšpektorji nareidjo dobro delo. Dvomim da bo kdo propadu ali slabše živel zaradi enega procenta.