Davek na sladke pijače

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.289
7.056
113
Potrebno se bo otresti miselnost, da je država mamica in bi morala vsakega za rokico peljat skozi življenje.

Ampak če so določene stvari obdavčene/prepovedane z razlogom, potem naj bo tudi cuker in podobna sranja, recimo rastlinsko olje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.168
6.976
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ma daj daj... populizem.

Država skuri toliko in toliko, pobrano od davkov gre v eno malho, prav vseeno je od kje pride, važno je, da je. Danes sem pil kofe in plačal DDV, ziher gre za plače v slabi banki.
bonk.gif
:rofl

PS. Plače v slabi banki niso noben problem, s tem se obremenjujejo v glavi omejene ovce. Je pa nadvse pomembno, kako funkcionira slaba banka in kako rešuje miljardne probleme ne pa par tisoč eur na mesec.
hysterical-1.gif

Ker večina ljidi ki imajo več kot dva jurja plače nima nobene odgovornosti (tisti ki pa ima 20 pa sploh ne) za svoje delo, predlagam da tudi ljudje v slabo banki delajo za minimalno plačo. Ko pa se bodo izkazali in potrdili rezultati njihovega dela, takrat pa % da se bodo lahko oni in njihova familija do konca življenja praskali po jajcih na karibih. Aja te % bi morali zagotoviti zgoraj navedene ”odgovorne” osebe ki so v preteklosti bile v bankah zaradi katere imamo sedaj dutb. Ker sicer ”odgovorni” in ”sposobni” ljudje samo menjajo korita polnih dobrot, ko pa se korito sprazni pa pride raja na vrsto da ga nafila.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.858
2.640
113
Če je travce ni v trgovin, je pa na placu.
Pa s cukrom bo tudi tako.
Če zdravijo alkoholike, bodo pa še mene, ta sladkega.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Sej je obdavčen, z 22%, a se komu zdi to malo? S tem da gre že od plače 50+% za neto.

Cuker pač dela podobno škodo kot alko, kajenje...in naj bo zato tudi enako obdavčen, ne vidim nič slabega v tem.
jaz mislim da mastne stvari delajo enako škodo kot alko in kajenje in naj bo to enako obdavčeno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.289
7.056
113
Če ti tako misliš, še to ne pomeni, da je dejansko tako. Edino če si kak minister oz nekdo ki ima vpliv pri vladi?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.461
9.766
113
EU
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Sej je obdavčen, z 22%, a se komu zdi to malo? S tem da gre že od plače 50+% za neto.

Cuker pač dela podobno škodo kot alko, kajenje...in naj bo zato tudi enako obdavčen, ne vidim nič slabega v tem.
jaz mislim da mastne stvari delajo enako škodo kot alko in kajenje in naj bo to enako obdavčeno.

Kaj ko otroci doma ležijo na kavču in gledajo risanke na TV, namesto da bi se igrali z žogo na dvorišču. Obdavčiti vse risanke, kavče in fotelje, ker nezdravo vplivajo na razvoj otroka.
cheer.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.607
3.974
113
Davek na sladke pijače sicer ni bil sprejet... se je pa CocaCola pripravila:

včeraj sem v trgovini zasledil tole:

B59FdEwCcAAVo7a.jpg

slajeno s glikozoidi steviola ... ki so bili edini izvzeti iz predloga trošarin na sladila.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Ampak vsebuje tudi sladkor (le 1/3 manj ga je - 22 gramov na 0,33 piksno).

V kateri trgovini to prodajajo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.289
7.056
113
Tega zvarka sem se kar veselil, ampak vseeno je to preveč hidratov, tako da [cenzura]...neuporabno.