https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/umrla-mlada-sopotnica.html
Razen če je imel hudo zanič gume (ampak dvomom, da bi policija, ki sicer darsovcem vedno krije hrbet, kot vzrok omenila stoječo vodo), je seveda kriv vzdrževalec ceste. Upam, da bodo tokrat koga za rešetke poslali.
Omejitev morajo postaviti preden se utrga oblak. Minuto za tem je že prepozno.SJTV1 se do neke mere strinjam s tabo, ampak kako naj dars za vsak kilometer avtoceste ve v realnem casu, ce se je na tistem delu utrgal oblak in v naslednji minuti postavi omejitev na tem delu? Se strinjam, da gre velikokrat pri projektiranju in izvedbi do slamparij ampak mislim, da ni upravljalca cest v evropi, ki bo ob izrednem nalivu v roku ene minute lahko omejil omejitev na dolocenem odseku.
Ne moreš verjeti, proti Leipzigu pa stoji ob hudih nalivih... pa so jo tudi takrat enkrat naredili...A ni cudno, da na avtocesti pred Münchnom, ki so jo zgradili v Hitlerjevih casih nikoli me stoji voda in lepo odteka?
Kar zagovarjaj jih, namesto da bi oni se zagovarjali.Hanzi, res je, 30 minut po srednjemočnem nalivu in 10cm vode je fail na celi črti in zajeb projketanta oz. vzdrževalca. 10cm ob urnebesu ali takoj po njem pač ne. Kam naj pa voda odteče? Naj ponikne v asfalt? Očitno nimaš pojma kaj v praksi pomeni voda, moč vode, obnašanje vode, zato nisi ravno kompetenten za komentiranje. Če se še kaj spomiš iz šolskih klopi teorije...
Ne, samo še pa ve kako so.pravilniki in se jih naj upošteva. Ne pa da mi DRSI v odgovor napiše da je omejitev 60kmh zaradi skupinskega priključka, 100 metfov od ceste je ena kmetija, v pravilniku pa piše da je skupinski priključek, priključek vsaj od 4 hiš.Se pravi, da če DARS ne omeji hitrosti, lahko mirno peljem 130 ne glede na vse ostalo?
Mogoče imaš prav, mogoce bi moral napisati besedo ALI.Enega mi pokaži. Znak 80 pri drenažnem asfaltu na AC, namreč.
Pa drenažni nikakor niso po defaultu na vijačenjih.
Res mi je žal za punco. Kriv pa je mulo, ki je tiščal v popolnoma neprimernem trenutku.
Hebat ga, lokalci so še najbolj šlampasti. KPL je pri nas dobro položil asfalt in jaške, žalost je to da bo kmalu ista zgodba zaradi tovornega prometa... no novica je da bodo ti uničevalci cest koncem 2019 že uničevali obvoznico...Kar zagovarjaj jih, namesto da bi oni se zagovarjali.
Takole se v Sloveniji položi asfalt na 90 omejitev. Potem pa jambramo da imamo slabe ceste....jaz bi....
Morajo šparat... precej zredčeno... menda je država pravilnik spremenila da ne krši lastnih predpisov.Včasih je imel DARS obhod avtoceste na dve uri. Tega ni več?