Narobe si razumel XXXLovo sporočilo - al po domače: ju miset de pojnt
Težava je v tem, da nekateri zahtevajo absolutno in striktno upoštevanje pravil, ko pa pridemo do njih samih (ali vrste vozil, ki jih preferirajo) pa so "lastne prilagoditve napačnih in neumnih pravil" dovoljene ozr. celo zaželjene.
Zdaj se bo pa treba odločiti kaj in kako - ali od vseh zahtevati striktno upoštevanje pravil, ali pa, kar je za mene edina prava pot, z enako vnemo opozozarjati na vse napake ozr. nesrečne zakonske ureditve v prometu.
In sem spadajo tako neumnost v pravilu o varnostnem prehodu (neumno je, da se "smeš" umakniti samo do roba voznega pasu), "količki" (ki samo "zakrivajo" dejanski problem) in seveda tudi nevarne kolesarske steze, ki ne izpolnjujejo svoje funkcije ozr. celo predstavljajo dodatni faktor tveganja.
In kot je dotični že zapisal: "Če večina ne upošteva predpisa, omejitve itd. je treba preveriti ali je predpis ozr. omejitev smiselna, izvedljiva in življenjska, ter jo po potrebi prilagodit" naprej moj dodatek: in šele potem zahtevati striktno izvajanje. Ne pa naš pristop, kjer se ubere pot zaostrovanja predpisa in povečanje kazni.