DARS - kaznovanje?

dejwid

Zelenc'
16. avg 2008
18
0
1
Pozdravljeni,

danes se mi je zgodilo nekaj zelo čudnega; še zdaj sam ne vem za kaj je šlo...
confused-1.gif

Peljem se po eni cesti (prvič sem se peljal po teh koncih) pridem v križišče semoforizirano in vidim cesto za ravno, katera je bila hitra cesta (za katero rabiš vinjeto, ki je nimam) desno je bil izvoz za Maribor, levo v križišču pa je bilo eno parkirišče.
Bil sem že v križišču samem, na kar vidim, da je iz te ceste izvoz na hitro cesto, v strahu pred tem, da me na hitri cesti dobijo brez vinjete v križišču na hitrico obrnem avto, in zapeljem na tisto parkirišče.
Nato malo stojim na parkirišču, gledam v navigacijo, da ugotovim, kje pelje navadna cesta, nakar za seboj vidim DARSovo vozilo, ki se pripelje vzporedno z menoj. Tip odpre okne, nakar jo odprem tui jaz pa me vpraša kaj delam tukaj? Mu odgovorim da iščem pot, za katero ne rabim vinjete. Nakar mi odvrne, da kaj se jaz grem, začne me spraševati od kod sem, kam sem namenjen.... Nakar mi reče da naj se ne šalim z njim in da dobim kazn?!? Bil sem tako šokiran da mu nism uspel nič rečt, razen tega, kaj sem narobe naredil, oz. zakaj bi mi napisal kazn. Odgovori mi, da dobim domu vse "kar rabim" in da bo na zapisniku vse pisalo, nato reče svojemu vozniku da naj pelje malo nazaj da napiše mojo registersko. In on pelje malo nazaj, si očitno zapiše mojo registersko in se odpelje... :S
Še zdaj sem šokiran kaj je bilo to?
Marsikaj mi ni jasno - to da sem obrnil v semoforiziranem križišču to je cestno prometni prekršek in koliko jaz vem, me DARSovec za to ne more kaznovati.
Tudi to, da me ni vprašal ne po vozniški in ne prometni (da bi zvedo kdo sem) mi tudi ni jasno.
In ali morda kdo ve, če lahko DARS kar tako, brez vsega pošlje nek zapisnik domov, pa položnico? Nisem nič podpisal, sploh zapisnika v roki nisem imel, oz. najbolj kruto, da sploh ne vem za kaj me je nagovoro, napisal kazn.
Mi mogoče kdo ve odgovorit na ta vprašanja?
smirk-1.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
če te ni na licu mesta kaznoval, potem ne boš ničesar dobil. edino če te je kamera posnela.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik mario pravi:
če te ni na licu mesta kaznoval, potem ne boš ničesar dobil. edino če te je kamera posnela.

in kaj naj bi kamera posnela? nekoga ki sedi v parkiranem avtu?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
A ni bilo rečeno, da imajo po novem DARS-ovci podobne pravice kot policaji.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
A ni bilo rečeno, da imajo po novem DARS-ovci podobne pravice kot policaji.

mislim, da se je to nanašalo na pravice pri obravnavi - recimo, da lahko enako hudo kazen dobiš za pobeg od darsovca/redarja/policaja

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Zakaj nisi raje pošteno napisal, da si mislil po avtocesti brez vinjete, pa si še pravočasno opazil darsovce in zavil na parkirišče.
Darsovc, ves užaljen in besen, ker si se mu izmuznil, ti je pa grozil s kaznijo.
Ampak si mu zjebal znanje in mora šefa prej vprašat, kakšno kazen bi ti lahko napisali.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Ker si imel navigacijo :
1. skoraj vsaka shranjuje pot, ki si jo napravil - izvozi datoteko, da bos imel dokaze za morebitno pritozbo.
2. vklopi v navigaciji "Izogibanje avtocestam in placljivim cestam"
wink-1.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik mario pravi:

in kaj naj bi kamera posnela? nekoga ki sedi v parkiranem avtu?

to ne.. mogoče pa kakšen prekršek, kaj pa vem... me ni bilo zraven..
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
v bistvu bi lahko dobil na dom zadevo. Isto kot pri ostalih prekrskovnih organih. Bistveno pa je kako bodo dokazovali tvoj morebitni prekrsek.

Sicer pa drugih pooblastil nimajo. In ce bi mene zacel sprasevat kam grem itd bi mu rekel da ga nic ne briga. V bistvu niti okna ne bi odprl ce nisi na AC ali CRMV. Se pa govori, da naj bi z novim zvcp tudi oni dobili modre lucke in pravico do ustavljanja vozil na AC. Ampak se vedno bodo kaznovali le glede vinjet

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Se mal pa bo vsak [censored] imel plave lucke in pa višje pravice. Nič cudnega da v sloveniji ni zaupanja v policijo, če pa ima že vsak rdeči nevem koliko pooblastil.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Si se vozil na severnem koncu Maribora, pri Pesniškem rondoju?
Tam je tako semaforizirano križišče, kjer naravnost zapelješ na obvoznico (vinjeta), desno na Šentiljsko cesto, levo pa na DARSovo parkirišče, kjer je znak 'dovoljeno samo za DARS'.
Če upoštevaš znake, se na tem parkirišču ne bi smel znajti. DARSovci zgleda pretiravajo pri branjenju svojega teritorija, saj je tam le njihovo službeno parkirišče.

dejwid

Zelenc'
16. avg 2008
18
0
1
Amm ja naliM, točno tam sem se znašel. Prišel sem iz smeri Šentilj, Jurij (sem šel pogledat v Garmina od kod sem prišel) v tisto križišče in zavil na levo.
Sem se danes zanimal in tisto bi naj bila nadzorna baza DARS centra.
Res je, pa da zvečer v tistem hitrem obračanju nisem videl znaka, da je dovoljeno samo za DARSovce.

Ampak, da pa dobim kazen za to, ker sem se znajdo na njihovem parkirišču za tisto minutko ali dve, potem pa tudi...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Tisto parkirišče je večino časa vsaj napol prazno, včasih tam policaji postavijo zasedo za tiste, ki prevozijo 150metrov hitre ceste brez vinjete.
V glavnem, so ti brez veze najedali...

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.897
104
63
mb+ -20km
Pa kaj paničariš. Ne boš nič dobil, malo so se darsovci poigrali s tabo.
Saj te ne more darsovec za NIČ kaznovat.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik dejwid pravi:
Pozdravljeni,

danes se mi je zgodilo nekaj zelo čudnega; še zdaj sam ne vem za kaj je šlo...
confused-1.gif

Peljem se po eni cesti (prvič sem se peljal po teh koncih) pridem v križišče semoforizirano in vidim cesto za ravno, katera je bila hitra cesta (za katero rabiš vinjeto, ki je nimam) desno je bil izvoz za Maribor, levo v križišču pa je bilo eno parkirišče.
Bil sem že v križišču samem, na kar vidim, da je iz te ceste izvoz na hitro cesto, v strahu pred tem, da me na hitri cesti dobijo brez vinjete v križišču na hitrico obrnem avto, in zapeljem na tisto parkirišče.
Nato malo stojim na parkirišču, gledam v navigacijo, da ugotovim, kje pelje navadna cesta, nakar za seboj vidim DARSovo vozilo, ki se pripelje vzporedno z menoj. Tip odpre okne, nakar jo odprem tui jaz pa me vpraša kaj delam tukaj? Mu odgovorim da iščem pot, za katero ne rabim vinjete. Nakar mi odvrne, da kaj se jaz grem, začne me spraševati od kod sem, kam sem namenjen.... Nakar mi reče da naj se ne šalim z njim in da dobim kazn?!? Bil sem tako šokiran da mu nism uspel nič rečt, razen tega, kaj sem narobe naredil, oz. zakaj bi mi napisal kazn. Odgovori mi, da dobim domu vse "kar rabim" in da bo na zapisniku vse pisalo, nato reče svojemu vozniku da naj pelje malo nazaj da napiše mojo registersko. In on pelje malo nazaj, si očitno zapiše mojo registersko in se odpelje... :S
Še zdaj sem šokiran kaj je bilo to?
Marsikaj mi ni jasno - to da sem obrnil v semoforiziranem križišču to je cestno prometni prekršek in koliko jaz vem, me DARSovec za to ne more kaznovati.
Tudi to, da me ni vprašal ne po vozniški in ne prometni (da bi zvedo kdo sem) mi tudi ni jasno.
In ali morda kdo ve, če lahko DARS kar tako, brez vsega pošlje nek zapisnik domov, pa položnico? Nisem nič podpisal, sploh zapisnika v roki nisem imel, oz. najbolj kruto, da sploh ne vem za kaj me je nagovoro, napisal kazn.
Mi mogoče kdo ve odgovorit na ta vprašanja?
smirk-1.gif

Se pa pustiš znervirat.
Obrni se proti njemu, če veš da imaš prav.
Ok človek je v službi tu ni kaj samo da te pa jebe v glavo zaradi nekih banalnih štosov...ej
10.gif

dejwid

Zelenc'
16. avg 2008
18
0
1
Bom počakal, pa da vidim če sploh bo kaj iz tega.

Saj navsezadnje mislim, da DARS nima dobenih pooblastil za pisanje kazni, razen za vožnjo brez vinjete.
Mogoče pa sta se dečka res malo zajebavala z menoj, petek večer - tečno jima v službi pa si nista mela kaj začet...

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
KSZ

Da si sposodim temo
wink-1.gif

Če se pripeljem iz Zaloške v LJ in nadaljujem pot na Letališko po odstavnem pasu oz. pasu ki ne pelje niti cm po AC ali me lahko DARS-ovc cepi?
Sprašujem, ker znak stoji tik za semaforjem (drugje ni prostora) a pod nadvozom je posebna cesta ki pelje direkt na Letališko in nima veze z obvoznico!
Če se pa pripeljem iz Letališke tudi po taki cesti pa ni znaka za vinjeto pred to odvajalno cesto ampak v smeri AC
sprasujem se.gif