Danes me na krožniku čaka... III

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Bila je pica, ubogal sem forumski nasvet in pekel na peki papirju na resetki namesto na pekacu (prejsnjic sem bil se pameten in sem prej segrel pekac, da bi bilo od spodaj boljse zapeceno ...). Aleluja, to je to ! Drugic bom naredil se malo vecjo, ker bi zdajle pojedel se kaksen koscek, ce bi ga imel, in bom pecico dal samo na spodaj, da bo se malo bolj rjavo zapecena (mi je vsec tako), drugace pa nimam vec kaj izumljat.

Skorpy, hvala, bom probal ob priliki. Meni takale stvar zapase na hladne dni, kot je bil zadnjic, zdaj se je spet segrelo, ampak jesen bo najbrz dolga in turobna in bo precej priloznosti za testiranje
smile-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
jst pa k se zapičim, to hočem met, ne glede na to, a je vroče al ne. Čeprav me je bilo za tole musako kar malo strah in sem v pol ure parkrat cincala a bi al nebi.

danes bodo ribe, kot je to standard na začetku tedna.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Polnozrnati makaroni z ohrotom in čebulo (mmmm), paridižnik s papriko kot solata, moj bo zravn še kuhana rebrca.
roza.gif

Moram priznat, da sem brez idej za kuhat. Popolnoma sem naveličana vse hrane in sploh ne vem kaj čem jest.
cry12bpy.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne jokat
smile-1.gif

Kaj pa kitajska, mehiška hrana? Kaj čisto domačega?

Nimam pojma, kaj me bo, če me bo, čakalo doma. Če nebo nič, si bom pa kako juho skuhal.Za večerjo, po odbojki, pa bo sigurno kaj konkretnega. :D

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Moram priznat, da sem brez idej za kuhat. Popolnoma sem naveličana vse hrane in sploh ne vem kaj čem jest.
cry12bpy.gif

Jaz ze nekaj casa sanjam krvavice z zeljem in ajdovimi zganci, takoj ko nekje staknem eno kulturno kislo zelje (bolj tezko sredi poletja), jih naredim. Krvavice imam zmrznjene, da ja ne bom brez, preden jih zacnejo spet delati
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ja, pri nas je trznica, pa je ponavadi najboljsa roba tam (v primerjavi s trgovinami). Zdaj ni cas za zelje, bom moral res po trgovinah. Vcasih se spomnim da je bilo eno od Mercatorja kar dobro, drugo (isto od Mercatorja) pa zanic. Bilo je v razlicni embalazi.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
no jst za Hoferjevega (moja mati tudi) trdiva, da je vedno enako kislo, ne glede na letni čas ali karkoli. Meni je okus všeč, pa karkoli sem pripravila z njega, se nobeden ni pritožil
grin1.gif

nekaj imam v spominu, da je izredno poceni
wink-1.gif
najdeš ga pa blizu konzerv z ribami in vloženimi stvarmi

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
uuu, zelje...mnjami.

Danes bo za malco solata z jajci, ko pridm domov bodo verjetno lignji + solata.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz sem pa danes sam doma in lačen, pa sem v škrinji najdu neke zamrznjene repke ... a kdo ve od katerega raka so to?
grin1.gif

No in potem sem popražu malce česenčka, čebulce (seveda v prahu, ker se mi ne da rezat teh zadev
grin1.gif
), gor vrgel te repke, nato pa malce bazilike, rožmarinčka, poprčka, zmiksanih pelatov in malce paradajzovega koncentrata.

Ratalo je tole in blo je noro okusno, [censored] jaz sem kar ponosen nase
grin1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Nč, neki je treba jest
smile-1.gif

Sm že v pripravah, govednca pravzaprav čebulne bržolce pa mal fužov , če bom priden si bom lahko še pir odpru hehe

Dober tek vsem skupaj

lp D

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
nedelja je dan za govejo juho, ki mi je odlično uspela, meso in pražen krompir ter zelena solatka.

popoldanska malica je bila pa torta iz Berzota
grin1.gif
večerja pa ostanek juhe + govedina v solati

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
včeraj: riževi rezanci z malimi koruznimi storžki in piščančjim mesom, pa goveja juha.
v soboto: svinjska ribica v ananasovi omaki- presenetljivo dobro, sva sprobavala nov recept.

Za danes pa še nimam ideje. Krompir in nekaj zraven
smile-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
za njega: valovite testenine in zelenjavna polivka (paradižnik, paprika, korenček in začimbe)
zame: gratinirana cvetača, ki je ne naredim nikol več. Jo raje kar tako - skuhano pojem.

za oba: zeljnata solata in sladica puding črna čokolada od Vindije
puding-cokolada-noir-casica.jpg

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

spet smo naredili nekaj prvič, tokrat polnjene bučke, pire krompir in zelena solata.

s tuno in skuto
kuhinjske-specialitete-foto_4497253_17391583_18117055.jpg

s puranjim mesom
kuhinjske-specialitete-foto_4497253_17391583_18117054.jpg

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Njami, polnjene bučke so super, karkoli že daš notr.

Jaz pa ne vem, kaj naj danes delam. V hladilniku me čakata glava rdečega in zelenega zelja, pa ne vem, kaj naj z njima naredim. Tenstanega ne bi, solate tudi, zeljne krpice mi ne pašejo, pol mi pa že zmanjka idej ...