Danes me na krožniku čaka... III

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
na žlički olja prepražim malo čebule (recimo polovico ene srednje velikosti, malo večje kot jajce), nato stresem v lonec še bučke, ki sem jih naribala, posolila, pustila stati 15 min in odcedila. To mi potem počasi vre nekje 20 min, vmes oz. proti koncu dodam malo paradižnikove mezge, origana, bazilike, timijana, popra, malo rdeče paprike, peteršilj, česen... dobesedno obrnem skoraj vsako začimbo, ki jo imam v omari
grin1.gif
da mi potem še vse skupaj vre približno pet min in to je to. Si pa čisto po okusu prilagajam paradižnikovo mezgo in vse začimbe.
Opazila sem, da mi je bolj všeč, če bučke odcedim in to vodo kasneje po malem dodajam pri vretju, kot pa da brez odcejanja kar stresem v lonec.
Možnost takega zosa imaš tudi tako, da bučke narežeš na kockice ali kolobarje.
 

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Bučo olupimo in naribamo na repo. Posolimo, dodamo kumino, okisamo in pustimo stati pol ure. Na olje damo narezano čebulo, jo posolimo in pražimo le toliko, da upade. Dodamo na manjše koščke narezan, predhodno blanširan paradižnik in ga nekaj minut dušimo. Dodamo ožete bučke in dušimo do mehkega. Po potrebi zalivamo, lahko dodamo še žlico moke. Dušimo še kakih 10 minut, nazadnje potresemo s sesekljanim peteršiljem.

S pire krompirjem je okusen obrok. Lahko mu dodamo tudi kos mesa.
 

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Kaj pa kaj od skute?
Skuta zmešana z tuno ali stročjim fižolom. In še varianta na 100 načinov.
Same beljakovine pa malo stran od jajc in holesterola
smirk-1.gif

se jo potrudim pojest, ja
smile-1.gif
ker je sicer ne maram, ampak jajc res vidt ne morem vec
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

danes po svoje naredila pizza burek, sirov burek in pa burek z gobami. Vsakega je bilo po eno "štručko" in bo še za malico jutr.

ni blo glih najboljš, bo pa naslednjič sigurno . Mal vode je sigurno potrebno, da ni tako suho
crazy1.gif
tokrat je nisem dala nič.
981580-P1010568_resize.JPG
 

Priponke

  • 981580-P1010568_resize.JPG
    981580-P1010568_resize.JPG
    33 KB · Ogledi: 250

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vode ? Mascobe (iz sira) ! Pri nas gre noter masten mladi sir (iz kaksnega albuminskega so na koncu kondomi, sploh ne mores pregrizniti) in ni cisto nic presuho.

Bom dal naslednjic kaksno sliko, ce ne bom pozabil.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Dons pa maneštra sa bobiæima, pa Jagenček pod peko, je že zmenen.
Zraven pa kakšen litrčk Malvazije, ta prave , ne unga nadomestka za jesih.

lp D
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če si zabarka, bi ti lahko povečala količino kuhanja, da bi naslednji dan bilo še za eno malico, jaz bi pa naredil prenos iz trr na trr, če razumeš

kar ješ se sliši izredno bedno, sam zgleda pa zelo dobro,
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Vode ? Mascobe (iz sira) ! Pri nas gre noter masten mladi sir (iz kaksnega albuminskega so na koncu kondomi, sploh ne mores pregrizniti) in ni cisto nic presuho.

Bom dal naslednjic kaksno sliko, ce ne bom pozabil.

nič mastno
tongue-1.gif
moram paziti na prehrano in maščobe in se "potolažim" tako, da malo improviziram, ter spreminjam recepte. Vsakemu svoje, kjer bom pač lahko, se bom definitivno izognila dodatni maščobi.

@softi: ne vem, če čisto razumem dobro, pa nisem glih žabarka, mal vn smer Kamnik
wink-1.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
jah odvisno kaj boš želel za malico, pa če ti bi sploh uspelo pravi čas "pobrat"

danes kuham tunino polivko, navadne špagete za mojga in sojine špagete zame. Brez zelene solate ne bo šlo.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lej, dost mam gostiln. ce skorpy poveca kolicine in skuha se zame..tko k zase za drugi dan za malico..bom vesel, vitek in sexy...

biznis je pa treba delat.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
dej povpraševanje na zs, pa bom vidla, kakšno ponudbo lahko pripravim
hysterical-1.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
nič mastno
tongue-1.gif
moram paziti na prehrano in maščobe in se "potolažim" tako, da malo improviziram, ter spreminjam recepte. Vsakemu svoje, kjer bom pač lahko, se bom definitivno izognila dodatni maščobi.

Zakaj ze ? Tako si bos unicila zdravje. Saj ni treba da se vse ven cedi da kar sproti s prtickom pivnas, mora pa biti normalno mastno. Ce se ti zdi presuho toliko, da to omenis, potem ni bilo dovolj mastno, torej malce bolj bogat sir ali pa kaj drugega (koscki prsuta imajo dober okus, dodajo malo slanega in mascobe
cool-1.gif
).

Mascobe v prehrani so cloveku nujno potrebne. Zmotno misljenje je, da so dovolj tiste, katere telo samo proizvede, kadar ima prrevec zaloge nutrientov, da bi jo porabilo. V prehrani morajo biti mascobe ze zato, ker so nekatere snovi (vecina vitaminov, torej A, D, E in K ter mnozica drugih snovi) tople edinole v mascobah in grejo sicer lepi kosi zdravega sadja in zelenjave samo skozi tebe, ce ni nobenih mascob, ki bi pomagale pri raztapljanju in posledicno absorbciji v prebavilih. Ne bi se o tem, da so nekatere mascobe se dodatno koristne. Potem je boljse, da ne jes nic, ce moras paziti na linijo.

Jes lepo toliko, kot sproti porabis. Ce hujsas, pojej malo manj (10% manj), kot porabis.Ce pojes samo toliko, ne bo telo tvorilo spehastih oblog in ne bo nobenih problemov. V hrani, ki pa jo pojes, pa imej (med drugim tudi) normalno kolicino mascob.

Najslabse je da se naziras z enimi drugimi suhimi stvarmi, ker mislis, da so te super zdrave, ker imajo manj mascob, v resnici pa ravno od tam dobis najvec kalorij (ogljikovi hidrati) in si hkrati skodujes, ker so koristne snovi sle samo naprej v WC, namesto da bi jih telo lahko vzelo zase.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
bom samo to rekla, še enkrat preberi odstavek, ki si ga citiral, pa ne spreglej besedice DODATNI, hint: predzadnja beseda v odstavku
wink-1.gif


kaj več pa brezveze, da razglabljava tukaj javno
wink-1.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, kakor ti pase, jaz ti samo dobro hocem (in cimboljsi burek)
smile-1.gif


Ce jih je drugje vrh glave dovolj, morda potem raje tam kaksno manj in tukaj vec, pa ne bo greha.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
krompirjeva muska, ki je danes bila prvič v moji pripravi in mi je dobro uspelo
cheer.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Recept ? jaz sem enkrat delal, pa je bilo zelo zalostno
frown-1.gif


Aja, danes so bili cevapi od prejsnjega piknika, so se ostali zamrznjeni ... jutri bo nekaj bolj zaresnega, morda kar homemade pica.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
recept sem vzela iz kulinarike.

Na kratko: rezine surovega krompirja sem položila na pekač, gor plast mletega mesa (samo govejega), ki sem ga prej prepražila na čebuli in začinila. Na meso še dala malo zelenjave, par koščkov brokolija, cvetače, korenčka,... Na to pa še eno plast krompirja in vse skupaj zalila z mešanico dveh jajc, kisle smetane in mleka, toliko, da je bilo vse skupaj glih pokrito, se pravi v tekočini. To sem pekla 2 uri na 180 stopinj. Slike tokrat na žalost ni
grin1.gif

p.s. vsako plast krompirja sem še malo posula z vegeto.