na žlički olja prepražim malo čebule (recimo polovico ene srednje velikosti, malo večje kot jajce), nato stresem v lonec še bučke, ki sem jih naribala, posolila, pustila stati 15 min in odcedila. To mi potem počasi vre nekje 20 min, vmes oz. proti koncu dodam malo paradižnikove mezge, origana, bazilike, timijana, popra, malo rdeče paprike, peteršilj, česen... dobesedno obrnem skoraj vsako začimbo, ki jo imam v omari
da mi potem še vse skupaj vre približno pet min in to je to. Si pa čisto po okusu prilagajam paradižnikovo mezgo in vse začimbe.
Opazila sem, da mi je bolj všeč, če bučke odcedim in to vodo kasneje po malem dodajam pri vretju, kot pa da brez odcejanja kar stresem v lonec.
Možnost takega zosa imaš tudi tako, da bučke narežeš na kockice ali kolobarje.
Opazila sem, da mi je bolj všeč, če bučke odcedim in to vodo kasneje po malem dodajam pri vretju, kot pa da brez odcejanja kar stresem v lonec.
Možnost takega zosa imaš tudi tako, da bučke narežeš na kockice ali kolobarje.