Se malo sem premislil: naredil bom z 12 vhodi, od tega bo 5 pravih (fizicni pini na konektorju), 2 ali 4 bodo od stevcev oziroma timerjev, ostali pa samo interne zastavice, katere se bo dalo postaviti enako kot izhode. Med vhodi bo za posamezen izhod mozno vsak vhod invertirati in med njimi opraviti logicno AND oz. OR operacijo, za izpeljavo kompleksnih pogojev bodo pa uporabljene tiste virtualne zastavice. En preprost primer, da bo lazje razumeti:
Ce se mora izhod vkljuciti samo, ko sta vhoda 1 in 2 oba hkrati aktivna, ali pa ko ni aktiven vhod 3, se to zapise kot
izhod = (1 & 2 ) | !3
v tem programcku bo pa sestavljeno z uporabo vmesne zastavice za pogoj (1 & 2) in bo torej razbito v dve enacbi
zastavica = 1 & 2
izhod = zastavica | !3
Tako bo cisto intuitivno za uporabo za vsakega, ki je naredil srednjo solo (osnove boolove algebre so obdelane pri matematiki), hkrati pa meni ne bo pretirano zakompliciralo dela, ki bi ga imel s parsanjem in preverjanjem pravilnosti izrazov, ce bi ti bili vneseni v tekstni obliki, namesto da lahko uporabnik preprosto poklika vse skupaj.
Bom se malo premlel, potem pa zacnem pisati, ce ne bo drugih predlogov.
Ce se mora izhod vkljuciti samo, ko sta vhoda 1 in 2 oba hkrati aktivna, ali pa ko ni aktiven vhod 3, se to zapise kot
izhod = (1 & 2 ) | !3
v tem programcku bo pa sestavljeno z uporabo vmesne zastavice za pogoj (1 & 2) in bo torej razbito v dve enacbi
zastavica = 1 & 2
izhod = zastavica | !3
Tako bo cisto intuitivno za uporabo za vsakega, ki je naredil srednjo solo (osnove boolove algebre so obdelane pri matematiki), hkrati pa meni ne bo pretirano zakompliciralo dela, ki bi ga imel s parsanjem in preverjanjem pravilnosti izrazov, ce bi ti bili vneseni v tekstni obliki, namesto da lahko uporabnik preprosto poklika vse skupaj.
Bom se malo premlel, potem pa zacnem pisati, ce ne bo drugih predlogov.