daljinsko za odpiranje vrat preko gsm ...

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
685
39
28
Moduli so kar dragi, mislim da tam od 100 EUR gor, poglej v conrada

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
rajš kakšen star telefon shekej pa mal pospajkej
smile-1.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Po mojih informacijah so conradovi so baje kar problematični.

Imam GSM module in naprave, več variant. Več informacij prosim na ZS, da se ne bo kdo usajal, da si reklamo na forumu delam.

lp

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Tole se sliši zanimivo. Že dolgo iščem nekaj pametnega za v avto. Lahko mal več napišeš?

Malce višje je že bila reklama za Conrad, ne vem zakaj bi koga motilo, če bi bila še ena.
cool-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
samo na glas razmišljam:)

Si nekje daleč od doma in po pomoti pokličeš svoja vrata. Vrata se odprejo. Pokličeš nazaj in se zaprejo?

Kaj če nisi takoj videl pomote (samodejni klic v žepu), in imaš doma odprta vrata, pride žena in jih zapre. Ti vidiš, da si po pomoti klical in da naj bi bila vrata odprta, zato kličeš še enkrat in ker jih je žena prej zaprla jih ti spet odpreš?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ali pa se boljse: kar ostanejo odprta, ce jih ponesreci poklices. Sosedovi brazilci imajo zurko. Ne na svoje stroske.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Če je opcija v bližini hiše kjer je LAN oz mogoče lovi WLAN je dosti bolj elegantno namesto GPRSja/GSMja uporabit tole ... enkrat sem delal s takimi kontrolerji od neke švedske firme (mislim da je intellicom) ki imajo vgrajen pico web server in mrežni vmesnik. Stvar ima potem par I/0 vhodov, ki jih krmiliš/kontroliraš preko browserja (tudi na mobitelu deluje), da pa se seveda z malce konfiguracije zadevo spravit kot preprosto bližnjico v telefon (klikneš eno povezavo za on, eno za off in po potrebi še za status).

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
samo na glas razmišljam:)

Si nekje daleč od doma in po pomoti pokličeš svoja vrata. Vrata se odprejo. Pokličeš nazaj in se zaprejo?

Kaj če nisi takoj videl pomote (samodejni klic v žepu), in imaš doma odprta vrata, pride žena in jih zapre. Ti vidiš, da si po pomoti klical in da naj bi bila vrata odprta, zato kličeš še enkrat in ker jih je žena prej zaprla jih ti spet odpreš?

alternativa je navaden daljinec, ki nese cca 100 metrov.

vrata bom poskusil nasatvit tako, da se bodo samodejno zaprla po recimo 5-ih minutah ...

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Konradov modul GX105 stane nekje okrog 220€. Ga imam že nekaj let in tudi kolega ki jih vgrajuje pravi da reklamacij nima. Signal za vrata imam vezan preko INCALL funkcije, ki pri uporabi ne vzpostavi zveze - torej je klic/signal/uporaba zastonj. Na vratih pa imam še mikrostikalo vezano na digital input, da mu lahko pošljem SMS z vsebino "RAPORT" kjer mi potem nazaj v SMSu javi, če je alarm doma prižgan, vrata in okna zaprta ..............
V vseh letih pa mi še ni uspelo, da bi po nesreči za 3 sek. pritisnil FAST CALL na mobiju pod št. 2 in tako nehote odprl vrata
smile-1.gif

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če je opcija v bližini hiše kjer je LAN oz mogoče lovi WLAN je dosti bolj elegantno namesto GPRSja/GSMja uporabit tole ... enkrat sem delal s takimi kontrolerji od neke švedske firme (mislim da je intellicom) ki imajo vgrajen pico web server in mrežni vmesnik. Stvar ima potem par I/0 vhodov, ki jih krmiliš/kontroliraš preko browserja (tudi na mobitelu deluje), da pa se seveda z malce konfiguracije zadevo spravit kot preprosto bližnjico v telefon (klikneš eno povezavo za on, eno za off in po potrebi še za status).

Men je pa tole full zanimiv preko neta. Daj se poskusi spomnit kako se zadeva imenuje, da vidim če je cenovno zanimivo.
Hvala

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Citat:
Uporabnik leni pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Men je pa tole full zanimiv preko neta. Daj se poskusi spomnit kako se zadeva imenuje, da vidim če je cenovno zanimivo.
Hvala

Tole je blo ... (jst sem probaval tisto z LAN vmesnikom, vidim da je tudi verzija za GSM/GPRS)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Citat:
Uporabnik leni pravi:
Hja fajn zadeva sam cene ni pa nikjer napisane ampak mi ne zgleda ravn low cost varianta.

Za ceno ti ne vem povedat, je pa tole bolj inustrijska stvar kakor vidis ze po ohisju.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Vidm ja, pa ravn nekaj takega že ful dolg iščem da bi lahko na izy kontroliral oziroma programiral brez znanja programskega jezika, sem bolj strojnik.
Sem že nekaj iskal IO kartice preko LPT porta ampak to moraš vse obvadat kakšen programski jezik da pol sprogramiraš kaj bi rad.
Nikakor ne najdem nekaj takega da bi v programu rekel recimo, ko pride signal na port 2 odpri port4, če je signal na port 3 potem ne odpri port 4, pa tko naprej... Da bi recimo sprogramiral da bi z enim daljincem odpiral garažna vrata, ki imajo tudi varnostno fotocelico, če pa bi želel da bi lahko odprl ali zaprl vrata tudi prek računalnika. Garažna vrata so samo en primer uporabe.
Če kdo ve za kaj takega bi bil več kot vesel če bi se dobilo za normalno ceno.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce bi bil interes, bi tak programcek lahko jaz naredil (za LPT), le idejo je treba malce razdelati (zakasnitve, dolzine impulzov, itd.).

LPT ima nekaj input (5) in nekaj output (12) pinov, ki delujejo cisto povsod z najbolj osnovno nastavitvijo porta (SPP).

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ti bi verjetno naredil programček za točno določeno aplikacijo. Jaz pa bi želel nekaj takšnega na grafični osnovi da bi lahko sam določil kaj se zgodi ko pride kak signal in podobno.
Tega verjetno ne bi mogel narediti. Hec je v tem da sem tak človek da rad kaj spreminjam in bi bilo potem nerodno, da bi tebi vsakič moril ko bi kaj hotel, poleg tega bi želel da se vso dogajanje tudi zapisuje va kak log, katerega bi potem lahko pogledal v gafih, recimo časi in dolžina posameznih vklopov, izklopov, signalov...
Če bi to znal narediti bi bil pripravljen tudi kak € donirati.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne, jaz bi naredil en fleksibilen program. Takole sem zaenkrat razmisljal:

V tabeli bi obkljukal kateri vhod je povezan s katerimi izhodi (lahko bi se tudi pokrivali, premisljujem se o tem koliko bi dopustil kombiniranja, torej da lahko sestavis svojo enacbo po Boolovi algebri za doloceno opreacijo).

Potem, ko bi bil koncno izpolnjen kompleksen pogoj, bi se dolocen izhod, ki bi bil vezan na tisti pogoj, spremenil v skladu z nastavitvijo. Tukaj bi spet bilo dobro, da je fleksibilno, torej da lahko nastavis ali se mora spremeniti stanje ali mora biti enkratni impulz in seveda ustrezni casovni parametri (cas pred spremembo stanja, pri impulzu tudi dolzina impulza in polariteta).

Malo moram premisliti vse skupaj, ker je zoprno potem popolnoma spreminjati dizajn. Tisto z logom je dobra ideja, jaz na to nisem pomislil, vprasanje pa je ce je smiselno evidentirati vse dogajanje (tega je lahko ogromno, ce npr. dobivas od nekje periodicne impulze).

Razmisljal sem tudi, da bi isto zadevo potem naredil se v samostojni obliki, torej en mali gizmo, ki bi ga sprogramiral kar z aplikacijo za PC, potem bi pa lahko deloval ali na akumulator ali pa kakrsnokoli napajanje ze nekje, kjer ni potrebe po zaresnem racunalniku, ni pa denarja za PLC.

Zanima me koliko bi v resnici bilo potrebnih vhodov in izhodov (maksimum sem ze napisal, t.j. 5 in 12, brez kaksnih hardverskih trikov, ce naj stvar deluje na cisto vsakem paralelnem portu). Ce bi bilo tega manj, bi bil manj natlacen vmesnik, sploh tako, kot si zdaj stvar zamisljam, bo precejsnja gneca, saj bom dodal vsaj se po en timer in stevec (ali pa vec timerjev in stevcev, ce bi bilo to aktualno), da se bo dalo zelo kompleksne casovno omejene pogoje nastaviti.