Ne, jaz bi naredil en fleksibilen program. Takole sem zaenkrat razmisljal:
V tabeli bi obkljukal kateri vhod je povezan s katerimi izhodi (lahko bi se tudi pokrivali, premisljujem se o tem koliko bi dopustil kombiniranja, torej da lahko sestavis svojo enacbo po Boolovi algebri za doloceno opreacijo).
Potem, ko bi bil koncno izpolnjen kompleksen pogoj, bi se dolocen izhod, ki bi bil vezan na tisti pogoj, spremenil v skladu z nastavitvijo. Tukaj bi spet bilo dobro, da je fleksibilno, torej da lahko nastavis ali se mora spremeniti stanje ali mora biti enkratni impulz in seveda ustrezni casovni parametri (cas pred spremembo stanja, pri impulzu tudi dolzina impulza in polariteta).
Malo moram premisliti vse skupaj, ker je zoprno potem popolnoma spreminjati dizajn. Tisto z logom je dobra ideja, jaz na to nisem pomislil, vprasanje pa je ce je smiselno evidentirati vse dogajanje (tega je lahko ogromno, ce npr. dobivas od nekje periodicne impulze).
Razmisljal sem tudi, da bi isto zadevo potem naredil se v samostojni obliki, torej en mali gizmo, ki bi ga sprogramiral kar z aplikacijo za PC, potem bi pa lahko deloval ali na akumulator ali pa kakrsnokoli napajanje ze nekje, kjer ni potrebe po zaresnem racunalniku, ni pa denarja za PLC.
Zanima me koliko bi v resnici bilo potrebnih vhodov in izhodov (maksimum sem ze napisal, t.j. 5 in 12, brez kaksnih hardverskih trikov, ce naj stvar deluje na cisto vsakem paralelnem portu). Ce bi bilo tega manj, bi bil manj natlacen vmesnik, sploh tako, kot si zdaj stvar zamisljam, bo precejsnja gneca, saj bom dodal vsaj se po en timer in stevec (ali pa vec timerjev in stevcev, ce bi bilo to aktualno), da se bo dalo zelo kompleksne casovno omejene pogoje nastaviti.