Daljinsko centralno zaklepanje (univerzalno)

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Potem imaš samo centralno zaklepanje, ne pa tudi daljinskega zaklepanja. Cena je odvisna od samega vozila, izjema so nekateri azijci, ki šparajo na motorčku tako, da vgradijo v voznikova vrata le stikalo namesto motorčka. Ko torej ti porineš ključ v voznikova vrata in obrneš, dejansko fizično zakleneš voznikova vrata, stikalo v njih pa pošlje "informacijo", da si ti to naredil, v centralo in ostala vrata zaprejo motorčki. Evropska vozila imajo v vseh vratih originalno vgrajene motorčke, tako da lahko vrata zakleneš s ključem tudi preko sovoznikovih vrat, pa bo cel avto zaklenjen; pri azijcih pa ostanejo v tem primeru voznikova vrata odklenjena. Upam, da si razumel.
wink-1.gif

Glede samega daljinskega pa je treba vgradit centralo - povezat jo je treba z napajanjem, s centralnim zaklepanjem (motorčki) ter s smerniki (identifikacija zaklep/odklep preko utripanja smernikov). Nekateri modeli imajo tudi možnost blokade motorja. Imajo pa nekateri avti (največkrat Fiat) možnost "hitre vgraditve", odstrani se centralo za centralno zaklepanje in na njeno mesto se porine centralo za daljinsko zaklepanje. Torej 30sec dela. Je pa ta tip daljinskega zaklepanja najbolj osnoven in nima niti identifikacije preko smernikov.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Se pravi mi ni treba kupovat motorčkov, samo neko centralo in to se poveže z motorčki v vratih in smerniki. Potem sploh ni treba vrat razdirat.

lp

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Če je avto Passat (kot imaš v Predstavi.Se) in imaš centralno zaklepanje, potem drži. Drugače pa ni potrebno "vlečt" kablov iz vrat, ampak se to poišče v instalaciji pod volanom. Zdi se mi, da ima Passat negativno komando(torej daje minus proti motorčkom), nisem pa prepričan. Če kupiš, kupi kaj kvalitetnega, torej Spal/Meta/Gemini.

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
No potem pa ključe od A4 letnik 07 lokacija Kranj prosim
tongue-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
Je mogoče kdo v okolici Ptuja, ki mi lahko razloži kako to vgradit v megana, ima pa blokado motorja

jure1985

Pripravnik
27. jul 2008
109
0
16
Da obudim temo. Sam iščem nekoga, ki bi mi bil pripravljen pomagat pri montaži daljinskega zaklepanja za kio.
Lokacija MB ali okolica

lp