Daljinski sprožilec

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Upam, da ne bo kakšne jeze, ker sem odprl novo temo - ne vem, kje je bila debata o sprožilcih.

Namreč, zanima me ena stvar. In sicer, v čem je razlika med
tem
in pa med
tem
žičnim sprožilcem.

A je tu kakšna finta zraven, da je takšna razlika v ceni.
confused-1.gif

Ne bi se rad napeezdil s prehitro odločitvijo.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Za Canona imam enega brezzicnega iz kitajske za cca 2€, pa deluje, kar mora.. Za tiste 5x na leto, mi ni, da bi kupoval originalnega.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Morda pa je kljub temu razlika (nisem prepričan)
Videti je, da ima original možnost zaklenitve proženja , torej varianto za 'bulb' uporabo, tisti druga pa tega nima.
Kar pa ni velik problem, 'bulb' se lahko usposobi tudi brez zaklopa, le elastiko je treba pravilno uporabit
wink-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Jaz sem še laik na tem področju, se pa pridno učim.
tongue-1.gif

Zdaj če te prav razumem, je zaklenitev proženja po domače to, da ne rabiš nonstop pri "bulb" (npr. 120 sec) držat gumba...
sprasujem se.gif

Sicer pa tole z elastiko je čisto OK rešitev, sploh če fotografiranja z daljšimi časi ne uporabljaš dan za dnem.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Tako je, kakor si razumel. Vendar še enkrat - samo ugibam.
Doma imam dvoje takšnih žičnih prožil, za Minolta/Sony aparate in za Canon in oba imata zaklep.
Ta 'bulb' opcija je tako ali tako, kakor pravilno ugotavljaš bolj poredko na sporedu, razen, če se ukvarjaš z astro-fotografijo.

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Mislim, da imata oba možnost zaklepa gumba. Sem imel predhodnika tega sprožilca iz foto-klika (imel je zaklep tipke) pa mi je neprestano zgubljal kontakt pri konektorju...enkrat sem ga tako besno not porinil, da mi je vse ostalo v roki (v dveh kosih)
smile-1.gif
Vsekakor pa je tako poceni, da se splača.

lp

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
To mene tudi zanima... Bi ga anročil preko Ebay-a, pa še ne uporabljam PayPal-a. Mimogrede, a je kdo ali kaj, ki je posrednik za nakazila na PayPal račun. Npr. Jaz njemu nakažem 100€, on prenakaže na moj PayPal npr. 95 €, ostalo je provizija?

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
jaz lahko naročim, če je želja... sam povejte kaj in kak se zmenmo naprej...

lp

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sistemik, kaj če potem kar skupaj kupiva, pa si deliva še poštnino?

Nažalost pa tudi jaz ne uporabljam PayPal-a.
Sem poslal ZS pek-u, se je lepo ponudil. Ti sporočim preko ZS, kako naprej...
wink-1.gif