Daljinec za dvoja dvižna garažna vrata?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Ali obstaja daljinec, ki ga je možno programirat na dve kodi. Z enim daljincem bi rad odpiral vrata doma in v službi.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Butasto vprašanje
bonk.gif

Se opravičujem za smetenje.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
539
18
18
Seveda obstaja marsikaj. Razloži kako bo zadeva delovala, če ima Rolling kodo. Ker sodelujem pri razvoju takih sistemov ti povem, da je praktično nemogoče kopirati daljince z rolling kodo. Obstaja programator za te stvari, ki ti prebere kodo iz original daljinca in ti ga vpiše v kopijo, seveda je rezultat najboljši, če imaš enakega originalnega praznega, ki se jih dobi samo pri proizvajalcih te opreme. Sploh, če so daljinci različnih firma je vpis v tretjega skoraj vedno neuspešen.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Nisem iz tega foha, tako da možno da so komplikacije, vendar še nobena stvar ni ostala trajno zakodirana. Jaz sem samo pojasnil da se da dobit dvojne daljince, on pa naj sam ugotovi ali mu ustreza. Mimogrede hitro iskanje pokaže da se da dobit tudi dvojne daljince z rolling kodo
sprasujem se.gif

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
539
18
18
Ja seveda prodajajo marsikaj. Ko bom pa v živo videl, da zadeva funkcionira me boš pa prepričal o tem kako se da skopirati Rolling kodo v kopijo daljinca

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Če sem prav razumel, si sprejemnik v vratih zapomni kodo daljinca in ne obratno. Tako imaš lahko enega daljinca za več vrat.

Imam pa problem, ker imam doma vrata, ki imajo LiftMaster sprejemnik in daljinca, v službi pa so vrata od podjetja BLT, ki so sicer na enaki frekvenci, ampak so vseeno nekompatibilna.

Predlagali so mi menjavo sprejemnika v domačih vratih, vendar je vse skupaj predrago (200€). Bom imel očitno dva daljinca.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
539
18
18
Oba proizvajalca uporabljata rolling kodo. LiftMaster podpira programiranje 3 vrat na en daljinec vendar pod pogojem, da uporabljaš izključno njegove daljince in izvedbo zaupaš zastopniku. BLT pa je firma, ki prodaja standardne sisteme, ki pa se dajo tudi kopirati vendar je spet samo nekaj kopij daljincev, ki so sposobni vpisa njihove kode. Težko, da bi ta dva različna sistema spravil na en daljinec.