Daljinc za TV

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Pozdravljeni

Doma imam LG LE8500 TV . Televizija je super, edino kar mi najeda je daljinc. Dela izrednooooo slabo. Samo pod določenim kotom in če in tam do cca. 3 metrov. Kar je dalje lahko pozabiš da bo delalo.
Je to normalno oz. se da kaj narediti, da bi bil daljinc bolj odziven?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Si že poizkusil baterije menjat :D
Sicer imam drugačen tv od LG-ja, samo daljinec dela po skoraj 3 letih še vedno izjemno z original baterijami.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Najverjetneje slaba baterija. Probaj s svežimi. Čeprav si jih dobil zraven tvja in jih morda uporabljaš kratek čas, ne pomeni, da so polne/dobre.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Najverjetneje slaba baterija. Probaj s svežimi. Čeprav si jih dobil zraven tvja in jih morda uporabljaš kratek čas, ne pomeni, da so polne/dobre.
To sem prvo probal. Isto sranje

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
V službi imamo TV LG serije LH7 in je prav tako daljinec popolnoma zanič.

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Prej sem imel 5 let staro LG plazno in je daljinc delal super. Sedaj imam TOP serijo in daljinc ni vreden nič

B81

22. jul 2007
36.869
10.438
113
KSZ

Tudi mene matra daljinec, na katerem je premalo tipk (Philips 32PFL5405H/12) in me to ful moti, da dobri daljinci pa stanejo za pol novega TV-ja.

Enako kot avtoradii. Včasih si imel gor 6 tipk za postaje, danes pa morš stisnit trikrat, da postajo prestaviš...precej neumno in zamudno, sploh v avtu.

Malo sem offtopic, sorry avtor.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
s fotičem ali z mobilnim telefonom in vklopljenim fotičem poglej na vrh daljinca in pritisni eno tipko. Posveti ti lučka. Ali imaš čez to "lučko" diodo še kako plastiko ali vidiš kadar ne sveti? Ali dioda posveti močno?

Iz izkušenj sem ugotovil, da je za take simptopme kriva plastika pred diodo ali na aparatu ali na daljincu. Pametnjakoviči dajo pretemno plastiko in/ali diodo postavijo pregloboko v aparat.
Sem imel enake težave z eno napravo, nato sem odstranil plastiko pred diodo in sedaj lovi bilo kam obrnem daljinca:) Kak tv dokler je v garanciji pa res ne bi šel razdirat.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
s fotičem ali z mobilnim telefonom in vklopljenim fotičem poglej na vrh daljinca in pritisni eno tipko.
Zakaj bi moral gledati s fotičem?*?? Ni mi čisto jasno kaj si želel povedati
confused-1.gif

Citat:
Posveti ti lučka. Ali imaš čez to "lučko" diodo še kako plastiko ali vidiš kadar ne sveti? Ali dioda posveti močno?
Jaz nimam nobene lučke na daljincu
Torej če sem prav razumel, bi moral pogledati ali imam kaj nalepljeno na IR senzorja na daljincu ali na TV-ju?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Z fotoaparatom ali GSM kamerco pogledaš, če OK deluje lučka (IR Dioda)
IR svetlobe ne vidiš z prostim očesom - zato tja nameriš fotoaparat in vidiš utripajočo svetlobo (ko pritisneš kakšno tipko na daljincu)- poizkusi
wink-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Z fotoaparatom ali GSM kamerco pogledaš, če OK deluje lučka (IR Dioda)
IR svetlobe ne vidiš z prostim očesom - zato tja nameriš fotoaparat in vidiš utripajočo svetlobo (ko pritisneš kakšno tipko na daljincu)- poizkusi
wink-1.gif
Aja
sprasujem se.gif
Vsak dan nekaj novega zvem