Daihatsu Feroza

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
foter je rabil terenca za na vikend (sneg in blato). vsi omenjeni so bili v igri, a so na koncu odpadli. nudijo premalo za preveč. če mora res bit terenec (kar pa ta jajčka niso), pol stane, če pa hočeš, da je poceni, pa da ima vseeno plezalne sposobnosti, pa kupiš nivo. no, po petih letih nive je presedlal na kio sportage, na srečo sta oba avta zgodovina, ker je cesta zdaj precej boljša, na roko pa mu grejo tudi zelene zime. torej če mora res biti terenec za terensko vožnjo glej raje po toyoti, nissanu, mitsubishiju itd. ta mala jajča so jačka.
kaj pa suzuki ignis 4x4? se vsaj normalno pelješ.
lp

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Če misliš na staro ferozo (letniki okol 92) je prava terenska makina za svoj motor. Edino kakšna dihtunga okoli oken ali strehe rada spusti dušo.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
frontere bojda niso zanesljive. pa še lepša mi je feroza. glede delov pa: na netu sem zasledil vsaj 10kom, ki se jih prodaja po delih. v našem kraju je celo uradni serviser za daihatsu.
zmaga.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če kupuješ terenca za mali dnar kupi Samuraja, da se dobit dele, tudi v tujini (ebay), ker so precej popularni med offroaderji.

Imeli smo ga pred leti in ni bilo problemov. Ima ga tudi očetov sodelavec že od novega (nekje 15 let) in ni imel nikoli večjih okvar, motor še vedno ''ko nov''.

Prideš pa z njim res vsepovsod, samo niva se meri z njim (v tej klasi seveda). Pa še notranjost je za terenca precej lepa oz. podobna kakemu osebnemu avtu.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Ja, za njega je Feroza najboljši avto na svetu. Če nekdo sprašuje recimo za kak mestni avtomobil, mu on ponudi Ferozo itd
rolleyes-1.gif

ONTOPIC: sem se parkrat peljal s samurajem, samo kako je to klastrofobičen avto....še posebaj odzadaj.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
klastrofobija me niti ne skrbi, ker bo avto v glavnem za max. 2. pa tud za pomestu je pomoje ql avto. sej je dost majhen. sam če bi že pol bi raje vitaro namesto samuraia

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Te male Suzukije, pleh j.e.be vse po vrsti. Težko dobiš Samuraja, oz. Vitaro, da ne bi bila gnila.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Po cesti se lahko kar normalno voziš. ima priklopljiv 4kolesni pogon + reduktor, tako da je kar ok, tudi glasen ni.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
če že to ne ve nihče, imam pa še eno vprašanje:
kolk realno spije to? ker mi je en iz mojega kraja, ki ima ta avto, povedal da spije okrog 12l/100km. sam vem da ne vozi ravno počasi.
crazy1.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
ok samuraj....gnije z vseh strani, tako kot je že nekdo prej omenil, ropota in trese ko se pelješ že kakih 80....pri 120km/h sem mislu da bodo vrata odpadla dol....radija sploh ne rabiš, pa za ljudi s hemoroidi ni ravno priporočljiv....
drugače pa nas je rešu ko je zapadlo 1,5 metra snega v 4 urah....

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
a te novejše imajo stalen 4 kolesni pogon?
confused-1.gif

Če sprašuješ za Grand Vitaro, potem je odgovor da. Zadnji model Grand Vitare ima stalen štirikolesni pogon.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Imajo nekatere Feroze tudi stalni 4kolesni pogon s sredinskim diferencialom z blokado(tako kot npr niva), ter so brez reduktorja, en koelga ima tako. O letnikih pa nimam pojma.