Dacia Bigster

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.647
5.304
113
NCAP je poraz, se vecji pa pogoni. Si se reces, za 5 let 30k, vec od tega ne mores izgubit, cist ok izgleda, ampak se vsi pritozujejo na pogoni in ne dojamejo. Ne bo slo v promet, ker je zadeva nepremicnina baje. Ce bi bil kaksen dizel ali bencin 150+ bi se bil vreden razmisleka...
Edini zanimiv mi je Hibrid glede na motorizacijo.

Ostalo so res mlinčki, ampak sposobni normalnega premikanja avta, problem se pojavi predvsem pri večjih hitrostih - prehitevanje,
ampak ni zato namenjen. Vsekakor pa ni primerljiv z 2.0 dizli itd...

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.304
213
63
Lahko teoretizirate o motorjih, varnosti in vsem ostalem.
Dejstvo je, da se kravetino te velikosti dobi za manj kot 25 jurjev, kar bo na koncu za veliko ljudi edini tehten argument.
Ogromno ljudi (pa ne samo pri nas) si žal ne more privoščiti tako velikega avta za 40 jurjev.
Moje mnenje je, da se bo tole dobro prodajalo. Živi bili pa videli.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.983
10.121
113
MB
ma kaj pa vem, že novih dusterjev ni tolko videt kot je bilo prejšnje generacije. oz jih sploh ni za videt na cesti. mogoče je pa 30k preveč za "alpine" :D

sem želel it pogledat prve registracije pa piše to

Spoštovani obiskovalci portala OPSI in uporabniki podatkov,

obveščamo vas, da podatkov iz evidence "Prvič registrirana vozila, po mesecih" za mesec januar 2024, Ministrstvo za infrastrukturo še ni objavilo. V prihodnjih dneh bodo objavili pisno pojasnilo. Za več informacij se lahko obrnete na:

Ministrstvo za infrastrukturo, Direktorat za ceste in cestni promet, Sektor za vozila, voznike in varnost cestnega prometa

Tržaška cesta 19, 1000 Ljubljana

telefonska številka +386 1 478 80 00

elektronski naslov: gp.mzi@gov.si.

Uredništvo Portala OPSI

pojasnilo je datirano 1.2. 2024

:valjamse:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.443
4.351
113
Ja pod 30k dobiš full-loaded Fortinga ki je baje luksuzno vozilo, za pod 20k pa recimo MG ZS ki je samo malo manjši od bigsterja. Kitajci bodo počasi zarezali v vsak del kolača.

Realno je Bigsterju še največja konkurenca Duster, ker je razlika v ceni za cm precej previsoka (je pa res da bigster štarta z višjim nivojem opreme, Dusterja se da dobit v polno oskubljeni verziji, če ti je cilj zbijat ceno).

dask

Majstr
21. sep 2023
599
671
93
Če ne bodo nehal srat z motorizacijo, še tega ne bodo prodal, kar so do sedaj... Duster se drugače pri nas v žlahti odlično obnese, tast ga je kupil novega leta 2017, ima še dizel motor in 4x4, neka varianta z bull bari spredaj. Pa že ta je občasno mal "švoh" za prikolico v hribe na vikend zvlečt. Ampak gre. Kako gre to s temi mlinčki in dvokolesnim pogonom, si ne predstavljam....

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N