Dacarji bodo šarili po blagajnah

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sej sem resen.

1 napaka je..slabo nadziranje danes..ne bi s številkam, ampak 30% prometa se utaji.
2 napaka je..slabe kazni
3 napaka je..zaradi neposobnosti odpraviti 1 in 2 se uvaja nekaj..uvaja se desetletje..mater..k da otrkivamo toplo vodo..kupil bomo pa italijanski sistem, namest da bi srbskega, k je full cenej..al pa spisal zakon, pa dal drugim da to anrdijio. btw. v srbiji imas lahko svoj sw, blagajno..sam certificirat je treba prej

4 napaka je..vse bo po starem, ker je nadzor slab

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
KSZ smešno mi je, kako nekateri prikimavajo temu nadzoru. Da bodo pa gostinci stroške prevalili nanje, je pa že višja matematika.

Ojej gostinec si gradi hišo, kaj hujšega, moral bi biti nesposoben in reven kot tisti, ki mu zavida eh.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Evo, opet ista zgodba kot pri kajenju... Lajalo se je, kako bo pol gostincev propadlo. Pa mislim, da je lokalov še več kot prej....

Kot drugo, kako lahko lokali lepo funkcionirajo v Avstriji, pa se tam praktično ves promet prikaže in davek plača državi. Pa tudi lastniki lepo živijo, lokalov je veliko, cene so podobne našim... Res pa je, da ni v Avstriji ni pajzlov. Ti pa lahko pri nas kar propadejo, ne bo nobene škode.

Z utajo davka se pljuva v lastno skledo, tako to je. Kasneje se bodo lahko obdavčitve brez težav zmanjšale... Nekje je pač treba začet.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ja, ne bi bilo tako lahko... Kazino mora imet zabeleženo vsako izplačilo, sploh tako, da si lahko kupiš stanovanje, pa vikend, TT-ja... Tako da tole s kartami od Monda ne bi šlo skozi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.642
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Kot drugo, kako lahko lokali lepo funkcionirajo v Avstriji, pa se tam praktično ves promet prikaže in davek plača državi. Pa tudi lastniki lepo živijo, lokalov je veliko, cene so podobne našim... Res pa je, da ni v Avstriji ni pajzlov. Ti pa lahko pri nas kar propadejo, ne bo nobene škode.

Si pozabil omeniti, da v Avstriji gostinci za "male zneske" (nekje do 100,- EUR
shocked-1.gif
) sploh ne rabijo pisati računov - ti ceh nakraca kar na Bierdeckel - črto spodaj - pokasira in gre.

In tudi tam imajo utajo davkov - samo tam preko cesar ve kolilko mora pobrati - nekaj malega pusti gostincu, da ga "okoli prinese" - prav grdo pa poka, ko cesar ugotovi, da ga je gostinc ornk nategnu - štos je v tem, da tam gori cesar dejansko ugovoti, da ga lupijo - pri nas je pa žal tako, kot je softi že napisal - nadzora ni in vsak dela kar se mu zazdi - in tudi superduper internet kase tega ne bodo rešile (strici dacarji bodo morali riti dvigniti in resne probleme reševati - IZVEN pisarn).

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Peesda mi gre na organ, ko začnejo gostinci jokat. So mogoče zaščitena vrsta? Če legalno ne morejo furati posla, naj pač propadejo. Ali pa začnejo živeti na malo manjši nogi. Tako kot to počnejo v drugih panogah. Samo tovornjakarji mi gredo še bolj na organ, ko začnejo napovedovati štrajk z zaporami cest.

Ampak ne, gostinci in tovornjakarji bi radi pravno državo samo takrat, ko to njim paše. Hkrati bi imeli zastonj vrtce (ker si uradno izplačujejo minimalca) in živeli na veliki nogi. Jok, brate. Igrajte po pravilih, ali pa crknite.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Mislim, da si poanto zgrešil. Tukaj predvsem "joka" DURS, da ne ve, kako nadzor vršiti.
Da bo nadzor lažje vršil, bi bilo smiselno, da se za slovenske gostince definira tudi 10 menijev, ki jih prodajajo in 5 vrst brezalkoholnih in 5 vrst alkoholnih pijač. Zakaj bi ostali samo pri blagajni? Spet se bodo našle luknje.
"Veliki" (npr. trgovci) pa se že pogajajo, da bi bili izjema, ker oni so pošteni. Ali ni enakosti pred zakonom?
Če ima EU "jajca", naj ukine papirnat denar in naj ostane samo elektronski. Bo nadzor veliko lažji.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sej sem resen.

1 napaka je..slabo nadziranje danes..ne bi s številkam, ampak 30% prometa se utaji.
2 napaka je..slabe kazni
3 napaka je..zaradi neposobnosti odpraviti 1 in 2 se uvaja nekaj..uvaja se desetletje..mater..k da otrkivamo toplo vodo..kupil bomo pa italijanski sistem, namest da bi srbskega, k je full cenej..al pa spisal zakon, pa dal drugim da to anrdijio. btw. v srbiji imas lahko svoj sw, blagajno..sam certificirat je treba prej

4 napaka je..vse bo po starem, ker je nadzor slab

30%
sprasujem se.gif

Dacarji so postali kar prebrisani. Uletijo za pol urce, napišejo do 4000€ kazni in grejo. Gostinec plača, saj se mu ne splača na sodišče, ker mu bodo potem zagrenili življenje. Če pa bo šel na sodišče bi padlo vse skupaj, saj takšna skrpucala in dokazi ne zdržijo nobene trezne sodne presoje.

Nekje sem prebral, da gostinci utajijo 120 miljonov davka. Oni planirajo pobrat 30 miljonov. Zakaj pa ne vse, če so tako prepričani? Moj predlog je, da bi uvedli pavšal, kot ga ima Avstrija in bi tako pobrali 60 miljonov. Pa še gostinci bi bili zadovoljni in posledično tudi gostje.

Vse stroške okoli novih blagajn bodo gostinci vkalkulirali v cene pijač in posledično prevalili na nas, goste. A bomo potem zadovoljni, ker gostinec ne bo več mučkal in bo malo težje kupil TTja? In ker država ve, da se ovce strižejo, nas bodo še naprej lepo strigli.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ne vem no, jaz sem do sedaj v Avstriji za VSAKO stvar dobil račun. Pa ni pomembno, ali je to 1 x espresso in 1 x kava z mlekom, ali južna, ali 2 špohtla... Vedno je bil izdan sprintan tipi-topi račun z vsemi podatki.
Take na roko napisane račune sem dobil do sedaj le pri nas in v državah južno in vzhodno od nas.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Dejstvo pač je, da je tistim, ki so do sedaj delali pošteno, itak vseeno za te nove DURS blagajne.
Tisti, ki utajajo davek, se bodo seveda bunili, ostali, ki pa imajo z blagajno opravka takrat, ko so v službi, pa se naj rajši brigajo za to, da bodo v blagajno prinesli čimveč prometa.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
kje v EU pa imajo kaj takega ?
Švedska.

@pildki v jodellandu: včasih še na roke nakracanega potrdila ne vidiš (bolj redko sicer).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Moj kolega je odprl firmo v Avstriji, so mu lepo rekli na davčni, tam nekje 50% prijavite, pa bomo prijatelji.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Ja, ne bi bilo tako lahko... Kazino mora imet zabeleženo vsako izplačilo, sploh tako, da si lahko kupiš stanovanje, pa vikend, TT-ja... Tako da tole s kartami od Monda ne bi šlo skozi.

Pa pojdi na dunaj pa jim povej za izplačilo. Nevem točne številke, samo če nekdo na noč po 3,4x dvigne po 2-3k, in to
20x zaporedoma, ni nikjer zabeleženo...

Nenazadnje pa tudi če ti reče, da so to dolgoletni prihranki, si lahko...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:

Ampak ne, gostinci in tovornjakarji bi radi pravno državo samo takrat, ko to njim paše. Hkrati bi imeli zastonj vrtce (ker si uradno izplačujejo minimalca) in živeli na veliki nogi. Jok, brate. Igrajte po pravilih, ali pa crknite.

Te na nek način razumem, z drugega vidika pa spet, ti o katerih govoris, vsaj nekaj delajo in vsaj nekaj cankne v državno, kaj
pa razni priseljenci novega mesta/murske ipd., sedijo po barakah, 8 otrok, socjalna in v nedeljo na kramara.

Audiji, bmwji,...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:

Pa pojdi na dunaj pa jim povej za izplačilo. Nevem točne številke, samo če nekdo na noč po 3,4x dvigne po 2-3k, in to
20x zaporedoma, ni nikjer zabeleženo...

Nenazadnje pa tudi če ti reče, da so to dolgoletni prihranki, si lahko...
In ti še vedno misliš, da so ti ljudje tako neumni, da bi temu verjeli...
rolleyes-1.gif

To je tak kot tisto, ko lastnik lokala, ki uporablja Micro Cocktail, reče dacarju, da ne briše računov...