Dacarji bodo šarili po blagajnah

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Kaum zu glauben - menda bodo za tiste, ki poslujejo z gotovino, ponovno potrebne nove blagajne, tokrat malodane online webserverji, da bodo lahko dacarji direktno šarili po blagajnah, kadarkoli se jim bo pač zahotelo:

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/brisanje-racunov-v-lokalih-ne-bo-vec-mogoce/257585

stupid-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Torej bi bilo prav tudi, da avto javlja koliko vozi in da policija avtomatsko pošilja kazni.
Jaz bi kot prvi ukrep prej predlagal, da na zahtevo organov pregona moraš dokazati izvor premoženja.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ja, ja

...da bi kupca lahko doletelo tudi do 100 evrov kazni, če računa ne bi shranil do konca dne, ko je plačal storitev ali blago...

butale.
fašizem do konca.

kje v EU pa imajo kaj takega ?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Kaum zu glauben - menda bodo za tiste, ki poslujejo z gotovino, ponovno potrebne nove blagajne, tokrat malodane online webserverji, da bodo lahko dacarji direktno šarili po blagajnah, kadarkoli se jim bo pač zahotelo:

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/brisanje-racunov-v-lokalih-ne-bo-vec-mogoce/257585

stupid-1.gif

haha, hihihi..tale azdeva se v sloveniji uvaja..od..2006..wau..full dobr

in zaradi trga itd, bodo moral dovolit konkurenci delo..in konkurenca bo anredila brisanje računov.

je pa tko, da danes nobenega oz redke ujamejo z brisanjem računov, kar je božja žalost. sw podpora na strani gostinca je tako v riti, da ga ujameš takoj..sam zavaljeno rit je treba dvignt iz pisarne in it na teren..

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Srbi imajo to že nekaj časa pa jim laufa... Če je v zibelki mutenja to možno, zakaj ne bi bilo pri nas?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Morda potem ne bo mogel gostinec, ki si nakazuje minimalno plačo in nič dobička vozit novega TT-ja in graditi hiše in vikenda, kot v ene primeru ki ga poznam.

Jaz sem absolutno za in tukaj je treba začeti, ne pa pri penzijah.

Pa ne gre se za nobeno preverjanje kupcev oziroma gostov: preverja se izključno gostince in njihovo uveljavljeno prakso storniranja računov. Res pa je da bo treba zdaj bolj pazit in zahtevat račune, saj bodo zaradi teh blagajn marsikje hoteli zaključiti naročilo brez izdanega računa.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Če moramo shraniti račun do konca dneva potem res ne razumem zakaj poslanec ne bi bil testiran proti drogi en krat letno. Vsaj en krat na leto bo ja čist
evil.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Končno. To je nekaj kar v Srbiji deluje uspešno že mislim, da 5 let. Pa mislim, da je v Črni gori in BiH tudi že v pogonu ali pa je v pripravi. Končno bo konec zbiranja računov in popravljanja le teh zvečer. Večina pa se jih vozi potem okrog v hudih avtih in tak.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Zato pa sem zadnjič na eni črpalki malo pred Beogradom dobil na roko načečkan račun (ni blo goriva, samo kava in južna)...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Ja? Mi bo država plačala dostop do interneta oz. prenos podatkov preko GSM?

Kaj pa programi, ki jih imamo sedaj? Lahko zabrišemo v kanto in kupimo "poceni" od države?

.NOT.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Ja? Mi bo država plačala dostop do interneta oz. prenos podatkov preko GSM?

Kaj pa programi, ki jih imamo sedaj? Lahko zabrišemo v kanto in kupimo "poceni" od države?

.NOT.

Kot za ON-LINE sistem ZZZS-ja. Stari programi so postali neuporabni, sploh tisti še v DOS-u.
evil.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Še vedno mi ga bo država poceni prodala in omogočila brezplačni dostop do interneta oz. brezplačni prenos podatkov.
Ko bo crknil internet ali program bo serviser prihitel v najkrajšem možnem času. Tačas pa happy hour, da ne bom v prekršku.

Bodi resen, no....