DAB vs DAB+

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Drugače je to polovičarstvo. To ni nobena rešitev. Se pravi, nekaj poslušam v živo, pridem na območje brez signala. 1000x pritisnit tipko za nazaj da lahko še enkrat poslušam, kar sem že slišal. No go.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Tudi jaz sem zelo zadovoljne z DABom. Edino kar sem opazil, da pač ni lokalnih novic pri teh poročilih na vsake pol ure.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Kaj imate to za polizdelkov od radijev?

Še na drugi strani Gradca vleče slo postaje.
Sicer mi ni do smeha, ampak če se vseeno malo pošalim - očitno imamo preveč nove zadeve. Ali pa seveda zanič ali pa kar oboje:).
Zares - pri meni ne lovi ama nič. Ne hišni kino, ne oba avta. Ampak v garaži, kjer je signal še slabši, panlovi 50 let star iskren reciver z 80 cm dolgo avto anteno.
Dolgi že nisem računal teh stvari, tako da sem malo pozabil, ampak po spominu je to neka srednja dolžina za fm.
Pa poglej avte - skrita antena, shark antena, 15 cm dolga antena. Vse to so samo približni, ki dajejo tudi približne rezultate. Ob dobrem signalu je ok, za hribom pa konec.
Žal,vsako je to. Z radiem v katrci nisem imel nobenih težav z sprejemom

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
No čisto resno - ne razumem kaj je narobe z avtomatskim preklopom DAB-FM razen, da ko iz FM preklopi na DAB "skoči" sekundo dve nazaj in v nasprotno smer pač zgubiš to sekundo ali dve.
Zadnjič fura MB-LJ-NG-LJ-NM-Sevnica-CE-MB = VAL202 špilal ves čas brez enega šuma ali premora - je pa res, da nisem ves čas čekiral na kaj špila DAB ali FM.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
No čisto resno - ne razumem kaj je narobe z avtomatskim preklopom DAB-FM razen, da ko iz FM preklopi na DAB "skoči" sekundo dve nazaj in v nasprotno smer pač zgubiš to sekundo ali dve.
Zadnjič fura MB-LJ-NG-LJ-NM-Sevnica-CE-MB = VAL202 špilal ves čas brez enega šuma ali premora - je pa res, da nisem ves čas čekiral na kaj špila DAB ali FM.
Moj nič ne zamika

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
V Sloveniji je brez avtomatskega preklopa med DAB+ in FM kar žalostno. Še večina predorov na avtocestah nima DAB+ ...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Tudi meni se je zadnjič zdelo, da mi je radio 1 DAB vleklo skozi celoten šentviški tunel.