Če meglenke ne prispevajo bistveno k osvetlitvi cestišča potem tudi ne prispevajo bistveno k bleščanju. Če imam sam le občutek, da z meglenkami bolje vidim potem imaš tudi ti zgolj občutek, da je zaradi meglenk večji blesk.Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Daj odgovori kolikšen je "domet" prednjih meglenk in potem izračunaj hitrost, ki ti omogoča ustavitev v tem dometu, pa boš dobil odgovor o "smiselnosti" vožnje s prižganimi sprednjimi.
Zagotovo obstajajo tudi študije o številnih nesrečah zaradi zmanjšane vidljivosti ob dežju.Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Mogoče še kakšen citat iz tega omenjenega zakona?
Lahko se uporabljajo v kakšnem nalivu, ko je vidljivost manjša od 50 metrov, in ne ko pada kakšna rosica.
http://dne.enaa.com/E-svet/E-druzba/Uporaba-meglenk-kriva-za-stevilne-prometne-nesrece.html
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Benzinc al dizl? Fotrova - jaz mam dizla.
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik sid911 pravi:
Je že sploh komu uspelo meglenkarja na kakršen koli način prepričati, da jih je ugasnil?
Meni je...parkrat sem dobil folk zadaj, ko so imeli meglenke, pa sem jim prižgal zadnjo meglenko pa so hitro ugotovili da imajo vklopljene spredaj
Tudi slučajno ne razumem kako te lahko motijo sprednje meglenke pri vozilu, ki vozi za teboj? Prav zares! Ali mi lahko razložiš kako in zakaj te motijo?
Poleg tega upoštevaj, da je vozilo za teboj, lahko zadnje v koloni v pogojih slabe vidljivosti. Tako vozilo MORA imeti prižgano zadnjo meglenko. Na žalost obstajajo proizvajalci avtomobilov, ki ne omogočajo ločenega vklopa prednjih in zadnjih meglenk, ampak je pogoj za vklop zadnjih meglenk tudi vklop prednjih!
Ne razumem tistih, ki jih motijo sprednje meglenke pri nasproti vozečih vozilih, še manj pa razumem tiste, ki jih motijo sprednje meglenke pri vozilih, ki vozijo zadaj!
Bolj pazi na cesto in manj igraj šerifa - bo za vse boljše.
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Sam kadar sem na cesti sam v dežju skoraj vedno vklopim meglenke, ker se z vklopljenimi meglenkami precej lepše vidi cesta in črte na njej...
Jih pa seveda ugasnem, če koga srečam .
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Sam kadar sem na cesti sam v dežju skoraj vedno vklopim meglenke, ker se z vklopljenimi meglenkami precej lepše vidi cesta in črte na njej...
Jih pa seveda ugasnem, če koga srečam .
Teleta nevzgojena tega seveda ne počnejo.
Zate in tebi podobne brihtole, brez nepotrebenga gobcanja in filozofiranja:Citat:
Uporabnik telex pravi:
Svetloba že ima enak odboj, vprašanje je le, kam fotoni gredoCitat:
Uporabnik Daniel pravi:
Telex, ne piši neumnosti. Pri vsej svoji modrosti bi lahko vedel, da svetloba nima enakega odboja če jo gledaš iz svojega vozila, kot če jo gledaš iz nasproti vozečega. Če ne vidiš na cesto pri kratkih lučeh naj ti na servisu porihtajo žaromete, ne pa da vklapljaš dodatne luči. Argument, da z megenkami bolje vidiš pa je kratkomalo bedarija, če jaz, ki še dobro vidim ne vidim z meglenkami nič bolje kako bo potem nekdo, ki vidi slabše od mene z meglenkami videl bolje (tiste 3 metre kolikor svetijo).
Da bi mi avtomehanik izboljšal vid, pa verjetno ne bo šlo. Z leti pač oko postaja vedno bolj motno in potrebuje več fotonov, da vidi enake podrobnosti kot mlado oko pri sveči.
Drugače pa- neumnost ali pa ne- motijo te luči, katere (po tvoje) itak ne svetijo, ne motijo pa te žarometi tovornih vozil, kateri bleščijo bolj kot zimsko Sonce na sveže zapadlem snegu