Da spet začnemo temo meglenkarjev

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, a so se pri vas že pojavili?
Zadnjič dohitevam (ja vem, christmas miracle
evil.gif
. Tudi te je imel Citroenček hudičevo močne, morda je mokra cesta zadevo potencirala. Te je izgleda pozabil izklopit, se mi ni dalo več ukvarjat z njim, tako da sem šel naprej in ga izgubil.
Kaj dogaja takim za volanom? Če vidiš luči spredaj vozečega na razdalji 100 in več metrov NE RABIŠ MEGLENK. Sploh pa če ni nikjer megle, če jo pa vidiš, se pa splača očala očistit
evil.gif
.

PS: Včasih me meglenke niso tako motile, zadnjič pa ne vem ali je to že EMŠO ali pa je mokra cesta naredila svoje
confused-1.gif
.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sprednje meglenke mene ne motijo toliko, zadnje pa ZELOOO!
Najbolj me moti v prometu naslednje:
-torej zadnje prižgane meglenke
-zasanjani vozniki tako na navadnih, kot tudi na prehitevalnem pasu!!! na avtocesti, kateri delajo kolono
-vozniki, ki sami vozijo na avtocesti na prehitevalnem in se ti nočejo in nočejo umakniti
-pešci, kateri ne pogledajo na cesto, preden jo prečkajo
-nepravilno parkirani avti v boxih čez črto, kjer je črta na sredi avta
-in naaajboljjj avti, parkirani direkt pred vhod v trgovino, da se skoraj una vrata avtomatska odprejo (če bi bil minister, bi dal kazen 1000€, ker tam ne parkiraš ponesreči, ampak, ker si invalid v glavi)

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ufff, ne govori...sedaj je par dni na primorskem megla, ki to sploh ni (vsaj zame ni), pa se je ogromno ljudi z meglenkami okoli vozilo. Imajo meglo v glavi zgleda. Seveda pa ne moreš mimo italijanov, ki imajo skorajda stalno prižgane meglenke, čim ko je malo slabše vreme in seveda vožnja max 60 km/h na regionalki...pa se ne odmakne od tistih 60, ni šanse.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
ko je malo slabše vreme in seveda vožnja max 60 km/h na regionalki...pa se ne odmakne od tistih 60, ni šanse.
Eh, to ni panike, greš itak takoj mimo. Problem je, če se ob tem še vozi po sredini ceste (ne svojega voznega pasu). Žal tudi na kar nekaj takih naletim
confused-1.gif
.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
ko je malo slabše vreme in seveda vožnja max 60 km/h na regionalki...pa se ne odmakne od tistih 60, ni šanse.
Eh, to ni panike, greš itak takoj mimo. Problem je, če se ob tem še vozi po sredini ceste (ne svojega voznega pasu). Žal tudi na kar nekaj takih naletim
confused-1.gif
.

To je res, da greš mimo, ampak se velikokrat zgodi da je nasproti vedno kdo in se ne da it mimo...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Samo se avstrijci so postali nadlezni s tem (in pac tistih nekaj vaskih posebnezev, ki majo travme iz otrostva). Koliko jodlarjev je obsedenih, ne mores verjeti.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Bumbarje najdeš povsod, ni pravila; v državah, kjer je amputacija možganov na višji stopnji - beri bolj zahodno - so ti pojavi pogostejši. V državah vzhodno od nas imaš pa vaške posebneže, ki "tunirajo" avto z xenon kiti - pa si spet na istem.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Samo se avstrijci so postali nadlezni s tem (in pac tistih nekaj vaskih posebnezev, ki majo travme iz otrostva). Koliko jodlarjev je obsedenih, ne mores verjeti.

skoraj vsi so obsedeni.Zakaj si eni toliko glavo belijo s totimi meglenkarji?Mene ne moti pa če ima lunapark prižgan.Peljem mimo , pa si mislim svoje.Pač so si bogi.
LP

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Glih včeraj sem se zvečer peljal en krog po obali .. cca 50km ... na cesti večinoma Italijani, ki so se vračali z istre. skoraj vsak ta drugi z meglenkami. (sicer je bilo oblačno, sam ne megleno, ob 19h)

Pa sem bil dobre volje, pa sem vsakemu poblendal, itak so vsi mislili da opozarjam na policijsko kontrolo ... pa še vsaj 5 sem jih srečal z eno pregorjeno kratko .. tudi takim sem poblendal.. mogoče jim kdaj kapne, da bibilo treba kako žarnico menjat.

Sicer me ne motijo tej meglenkarji, sam včeraj sem bil dobre volje pa sem malo taljanom blendal.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Uh, hujši se mi zdijo ti, ki majo žarnico slabo zmontirano in ti res lahko sveti direktno v betico....čudim se sploh kako je to možno tolk falit, ker porabola mora tud nekaj naredit hudiča, saj je vse odboj.

Sicer so pa meglenkarji v vsakem primeru obupni, so pa dveh sort, tisti za estetko svojega Clia in tisti, ki imajo stalno meglo v glavi in rabijo funkcijo.

Sam meglenk nasplošno ne uporabljam in ne pridem 1x letno v situacijo, ko bi jih rabil. Zadnje meglenke nisem namensko še nikoli prižgal, čeprav vem, da v italiji na AC so lahko take razmere, da je skorajda nujna. Sprednje pa za moje pojme ne prinašajo nobene dodatne vidljivosti, pa sem vozil že nekaj avtov. Da mi osvetli srno, ki mi skoči direktno pred avto, predno jo itak nabijem je pa povsem vseeno.
bonk.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.627
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Uh, hujši se mi zdijo ti, ki majo žarnico slabo zmontirano in ti res lahko sveti direktno v betico....čudim se sploh kako je to možno tolk falit, ker porabola mora tud nekaj naredit hudiča, saj je vse odboj.

Se žal dokaj hitro zgodi - crkne žarnica "na poti" (ugotovil na parkplacu, ko sem štartal pot domov), malo placa (bemti inženirje) in mraz (okrog 3 stopinje - ravno dovolj, da so prsti po 15 minutnem "prčkanju" okrog luči trdi). Pa še od zunaj sem pogledal in se mi je zdelo OK, prvi del poti po mestu s cestno razsvetljavo, ko sem pa prišel na regionalko sem ugotovil, da mi leva luč sveti nekam v ... .
crazy1.gif

Nikjer placa počakat - in sem se pač odpeljal teh 20 km do doma
redface-1.gif

Citat:
... Sprednje pa za moje pojme ne prinašajo nobene dodatne vidljivosti, pa sem vozil že nekaj avtov. ...

Prinaša, prinaša - s prižganimi si videti "žešæi".
crazy1.gif

Drugače pa - prednje me, razen ob mokri cesti, načeloma ne motijo. Ob prižgani zadnji pred seboj vozečega, pa ratam rdeč v faco.
10.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Sorry samo jaz zadnji vklopim, ce mi vozi zadaj z razstelanimi zarometi, meglenkami ali dolgimi lampami. Fiat ima dobro reseno, dve veliki rdeci meglenki, ki gorita kot reflektorja za razliko od 90% avtomobilov, ki imajo zadaj eno brljivko montirano nekje pri izpuhu.
evil.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Haha si me spomnil....
Mi je enkrat zadaj priletel en bukselj z meglenkami, pa sem mu zadnjo malček prižgal v opozorilo, v tisti sekundi je začel na polno blendat zadaj
confused-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
@gr69; Katero mazdo pa imaš? Letnik mislim...sem videl, da imaš 6-ico.
Ker mi imamo doma tudi 6, tisto drugo generacijo, pred FL, pa lahko komot menjaš sam žarnico...

sid911

Pripravnik
23. dec 2014
42
1
8
Je že sploh komu uspelo meglenkarja na kakršen koli način prepričati, da jih je ugasnil?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Meni gre tudi na k sistem za menjavo žarnic. Stari, una trda jeklena žica, ki drži žarnico ne moreš nikakor odtaknit in potem ko jo odtakneš, maš že itak tolk polomljene prste, jo moraš še zataknit, pa če je še mraz, misija nemogoče. Sej bodo inženirji spremenili.....čez 30 let, ko ne bo več potrebe, kjer bodo itak v vsakem avtu ledice.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.816
113
Citat:
Uporabnik sid911 pravi:
Je že sploh komu uspelo meglenkarja na kakršen koli način prepričati, da jih je ugasnil?

Meni je to parkrat uspelo, in za sprednje (blendanje z mojo zadnjo meglenko) in za zadnje (blendanje v kombinaciji mojih dolgih luči ter sprednjih meglenk - najprej blendanje z dolgimi za pridobitev pozornosti nato pa še meglenke da pokažem kaj me moti). Ampak je pa kar težka ja, mogoče da dojame eden od desetih kaj mu dejansko hočem sporočiti. In enkrat, ko tako nekoga opozorim in dejansko dojame kaj bi jaz zdaj rad, ter jih izklopi, jaz pa ga nato prehitim (AC) mi je tip dejansko pokazal dvignjen palec. Nisem mogel verjeti lastnim očem
aplauz.gif

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Da bi imel kdo zadaj vklopljene še nisem videl, tudi sam je nisem niti enkrat prižgal. Saj je par dni na leto gosta megla, ampak samo na kratkih razdaljah, in tudi če bi vedel, da bi jo blo dobro prižgat, nebi našel gumba pravi čas.
Zjutraj pa srečam nasproti par takih, ki imajo ob rahli megli vklopljene, ampak sprednje me nič ne slepijo.
Sem pa zdej pogledal ta video, da sem sploh videl kako to izgleda:
https://www.youtube.com/watch?v=jINrFUW7MKk

Priznam pa da se zgodi da pozabim izklopit dolge, sem pač človek, sploh zdaj ko zjutraj vozim ob taki uri (6:30, prej ob 6:00 ni bilo žive duše), je polno avtomobilov nasproti, in se ti pač naredi da kdaj misliš da imaš že ugasnjene, potem pa te kdo nasproti opozori z blendanjem.
So pa ostali udeleženci zelo dobri pri izklapljanju dolgih (če so že pri vsem ostalem slabi), se sploh ne spomnim da bi mi kdo nasproti prišel z dolgimi.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik sid911 pravi:

Enkrat sem povzročil živčni zlom enga BMW meglenkarja (zadnjo v kolonci po lokalnih cestah in sem mu poblendal). Poizkušal me je ustavit na cesti in ovirat, da bi obračunal, pa sem ga prehitel po makedamu in vozil po sredini ceste, ko se je on zaletaval zadaj v mojo rit.

Na žalost mu glave zgleda ni razgnalo od jeze.
cry12bpy.gif