Da se jim da-policajem

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Lahko zaslužen denar, pa še šef je vesel in dobijo par € za uspešnost
bonk.gif

@dsf: tisto sem kr tak napisal,..So me ustavli ja, na srečo brez posledic!

Ve kdo kaj je zdaj s tistimi novimi alkotesti na "palčko". Že dolgo nisem naletel na tistega, vsi imajo še tastar ustnik!

Glede xenonk, pa pravim da bi jaz toleriral, če imaš v lečastih žarometih xenonke not, ker imaš lep "cut off" in ne slepiš ostalih! Avtomatsko nastavljanje višine je bolj tak!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Glej, se strinjam s tabo v celoti.

VENDAR: tukaj ni stvar, kaj se nama zdi prav, temveč kaj zakon pravi. In le ta pravi, da če nimaš vsega naknadno vgrajenega homologiranega si na napačni strani zakona. In seveda pravi material za izživljanje kateregakoli policista.
cheer.gif
Torej?

Don't give a shit. Bo pač sedaj skeširal 500+ EUR, pa si morda zapomnil, da njegovo (in moje in tvoje) mnenje ne šteje NIČ. Ravno tako kot tudi policistovo, če nima za podlago zakona.
cheer.gif
.

Moram pa rečt, da imajo današnji policisti (vsaj v naših krajih) več soli v glavi. In ko mi je enkrat hotel obesit nek prekršek, ki ga ni bilo, zraven se je pa še zarekel, sem lepo povedal čisto mirno svoje in da se bom pritožil, ker nisem storil prekrška, nakar me je za 5 min poslal v avto
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
Točno za xenon kit nič ne piše... Kupil si je angel eyes, homologiral in namesto H7 žarnice je vgradil not H7 kit. Svetilo je še bolje in slepilo ni nobenega. (Na tehničnem so rekli, da če imaš xenon je treba imeti avtomatsko nastavljanje višine luči). Kaj imajo vsi avtomobili tako?

Tako je. Vsi avtomobili imajo tako, od letnika 1997, ali 1996 naprej, nevem točno. Obvezno pranje žarometov in avtomatska nastavitev višine snopa. Slednje pri starejših avtih ni potrebno, ampak je bilo bore malo avtomobilov pred 1996 s xenonkami.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:

To sem tudi jaz mislil ampak npr. BMW M3 CSL nima pranja žarometov pa ima xenon

5.jpg

Ma neko čudno masko, ker v orginalu jih ima... vsaj na uradni strani

Nazadnje urejeno:

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Pranje žarometov si lahko zrihtaš brez večjih stroškov! Vežeš na pranje od brisalcev oz. nekaj podobnega! Avtomatsko nastavljanje pa nevem točno kako deluje, ve kdo?

Menda je nek senzor na prednji oz. zadnji premi! Jaz sem si vgradil naknadno orginal xenon žaromete, vendar nimam samodejne nastavitve, ker pač za H7 ni bilo potrebno! Do sedaj sem imel na srečo mir, nimam neke poceni robe not. Upam, da nebo panike!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
Pranje žarometov si lahko zrihtaš brez večjih stroškov! Vežeš na pranje od brisalcev oz. nekaj podobnega! Avtomatsko nastavljanje pa nevem točno kako deluje, ve kdo?

Menda je nek senzor na prednji oz. zadnji premi! Jaz sem si vgradil naknadno orginal xenon žaromete, vendar nimam samodejne nastavitve, ker pač za H7 ni bilo potrebno! Do sedaj sem imel na srečo mir, nimam neke poceni robe not. Upam, da nebo panike!

Za avtomatsko nastavljanje so mislim da 4 (2) senzorji in glavna enota, poglej na ebay tam se ponavadi kaj prodava.
Panika bo ko bo prepozno.