Da se jim da-policajem

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Xenon kiti niso Homologirani

Kazen je cca 160€ (125,19€ kazen (polovička) + tehnični 32,13€ + popravni tehnični 5,67€ (potem ko zmontiraš orginal žarnice not))

Vedno več kazni pada...
Kaj pa zavarovalnica pravi na nehomologirano opremo pa mogoče Cifra ve...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
zanimivo... vsi nekaj proti alkotu... a samo 10% povzrociteljev je pjanckov... ampak proti alkotu so tisti ki divjajo po mestu.. in se jim zdi krivica da dinamicni vozniki placajo 1000€ zaradi "mickeno" prehitre voznje a pjancki pa veliiko manj...

ceprav...

tudi za alko so stroge kazni brezskrbi... treba red nardit od zacetka do konca... najvec je pa treba vlozit v IZOBRAZEVANJE! pa ne s enimi butastimi reklamami katere se me toliko dotaknejo kot reklama za pervol...

JollyVTI

Pripravnik
3. sep 2007
141
0
16
forum.jdm.si
Tocno na tej lokaciji pri ruskem carju so mene ce.4leta nazaj dobili v nedeljo ob 12h na prazni cesti, seveda 80+
bonk.gif

Tolazim se z tem, da je to tudi edina kazen za prehitro voznjo, ki sm jo kdaj dobil
smirk-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
zanimivo... vsi nekaj proti alkotu... a samo 10% povzrociteljev je pjanckov... ampak proti alkotu so tisti ki divjajo po mestu.. in se jim zdi krivica da dinamicni vozniki placajo 1000€ zaradi "mickeno" prehitre voznje a pjancki pa veliiko manj...

ceprav...

tudi za alko so stroge kazni brezskrbi... treba red nardit od zacetka do konca... najvec je pa treba vlozit v IZOBRAZEVANJE! pa ne s enimi butastimi reklamami katere se me toliko dotaknejo kot reklama za pervol...

Hja zanimivo da vedno ko je alkohol v igri n tut prevelika hitrost, upoštevajo samo hitrost
bonk.gif
PA jih velik zarad alkota rata pogumnih pa gas do daske..

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
khem

malo prebiraj porocila... je kar lepo kombinacija obeh stvari napisana... tako alko kot hitrost... (voznik s 1,0promila je zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste)

ampak zanimivo... moti vas to da je hitrost kaznovana (ceprav je alko isto ali pa se celo bolj... konc koncev ti zlo hitr vzamejo izpit... pri hitrosti pa moras kar mocno priletet mimo...) kao alko pa ne... morda zato ker divjate?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
In kolk morš po novem napihat da boš dobil 1000eur?? Me resno zanima..
Sploh me ne moti da je hitrost kaznovana, sam samo mnenja da bi alkohol moral biti precej več. Se mi zdi da pijan na cesti si bolj nevaren kot nekdo ki pelje 70 namest 50..

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
si zihr da drzi tvoja teorija?

mislim da so brzinci bolj nevarni kot eni pjancki ki malo spijejo pa se pocasi vlecejo proti domu...

drugace pa:

Vozniku, učitelju vožnje in spremljevalcu iz tretjega odstavka in vozniku iz četrtega odstavka tega člena, ki ima več kot 1,50 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, se poleg globe izreče tudi 18 kazenskih točk.

in se za hitrost v naselju:

če prekorači hitrost do vključno 20 km/h, z 10.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, z 20.000 tolarjev;
c) če prekorači hitrost nad 30 do vključno 40 km/h, s 30.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 1 kazenska točka;
d) če prekorači hitrost nad 40 km/h do vključno 50 km/h, s 40.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke;
e) če prekorači hitrost za več kot 50 km/h, z najmanj 60.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila

torej kdo je tu bolj kaznovan? in kje je tvojih 1000€? vidis da je alko mocno mocno kaznovan...

najlazje je seveda jamrat tam kjer te zuli... tebe zgleda tezka noga... in ti bos pri 100kmh imel nizjo kazen kot ce mene dobijo s 1,5promila pa ceprav na biciklu ali pes... (in sploh ni nujno da bi oviral promet oz se vedel "nevarno")

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
@Alkoholik - a si zihr da tisto drzi,kar si napisal??

Jaz sem v naselju kjer je 50km/h peljal 67km/h in sem dobil 30 000sit kazni + 10 000 sit sodniskih stroskov + 1. kazenska tocka! To je blo kako leto nazaj.

Tako,da tisto kar si napisu NE velja za v naselju.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
(7) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če prekorači hitrost do vključno 10 km/h, z 10.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h, s 30.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki do vključno 10 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 1 kazenska točka.
c) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 60.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki nad 10 do vključno 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.
d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 120.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
si zihr da drzi tvoja teorija?

mislim da so brzinci bolj nevarni kot eni pjancki ki malo spijejo pa se pocasi vlecejo proti domu...

drugace pa:

Vozniku, učitelju vožnje in spremljevalcu iz tretjega odstavka in vozniku iz četrtega odstavka tega člena, ki ima več kot 1,50 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, se poleg globe izreče tudi 18 kazenskih točk.

najlazje je seveda jamrat tam kjer te zuli... tebe zgleda tezka noga... in ti bos pri 100kmh imel nizjo kazen kot ce mene dobijo s 1,5promila pa ceprav na biciklu ali pes... (in sploh ni nujno da bi oviral promet oz se vedel "nevarno")

Lol si pa iz naftalina potegnil kazni, nove bodo:

Nove kazni za prometne prekrške
Prekrški in kazni:
radar - naselje: do vključno 10 km/h --- prej 42 EUR -- zdaj 80 EUR od 10-20 ---
prej 125 + 1KT --- zdaj 250 + 3KT od 20-30 --- prej 250+3KT --- zdaj 500+5 KT
več kot 30 --- prej 500 + 5KT --- zdaj 1000 EUR + 9KT + za prekoračitev več kot
30 km/h lahko vzamejo dovoljenje.

Kazni za alkohol ostajajo enake; z
dodatkom: Zakon določa obvezen pripor za vse, ki so bili zaloteni pri prekršku
povezanim s psihofizičnim stanjem ; v določenih primerih lahko zaplenijo vozilo; (

Mene drugače nikjer ne žuli, nimam problem z dobivanjem položnic za prehitro vožnjo. Sm pač drugačege mnenja in se mi zdi alkohol za volanom bolj problematičen. Ne govorim za kolo oz peš, kjer sm enakega mneja kot ti..

In glede divjanja itd.:
Večji problem vidm v kulturi voznikov.. Nekdo ki vozi 70 namesto 50 in lepo vozni, ko menja pas da smernik, se ne lima na rit itd zame ni problematičen, ne ovira nikoga..
Nekdo ki pa pelje 50 in ti zapelje pred tabo kadar mu paše, brez smernika, bremza za brezveze, gre lagano čez rumeno-rdečo, v takem vidm večji problem..

matevzm

Zelenc'
9. sep 2007
8
1
3
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
Točno za xenon kit nič ne piše... Kupil si je angel eyes, homologiral in namesto H7 žarnice je vgradil not H7 kit. Svetilo je še bolje in slepilo ni nobenega. (Na tehničnem so rekli, da če imaš xenon je treba imeti avtomatsko nastavljanje višine luči). Kaj imajo vsi avtomobili tako?

Razumem, da dobiš kazen, če si vgradiš xenon kit v navadne žaromete, ker parabola razprši svetlobo in zna svinsko bliskat! Če pa imaš lečo pa ni problema!

Da leca resi vse xenon probleme verjetno ni res. Kot kaze je v Evropi predpisana za xenon se avtomatska regulacija visine snopa in naprava za ciscenje luci. Predvidevam da tudi pri nas.
Na http://mitglied.lycos.de/Autoelektrik/Egh.htm#A2 so recimo nemski predpisi in pise:
Scheinwerfer mit Gasentladungslampen (Xenon) benötigen folgende Zusatzausrüstungen:

* automatische Leuchtweitenregelung
* Scheinwerferreinigungsanlage
* Abblendlicht muss bei eingeschaltetem Fernlicht ständig mitleuchten

Hella ima v svojih materialih ( http://www.hella.com/produktio...I_Headlamps.pdf ) napisano:
Especially the high light output is taken into consideration in the ECE
regulations. In the area governed by ECE regulations, headlamps with
Xenon dipped beams can be used only in combination with an automatic
or dynamic headlamp leveling control and a headlamp cleaning system.

Isto pravi tudi Visteon ( http://www.visteon.com/products/automotive/media/hid_lighting_spec.pdf ):
Lamp leveling and washer system available (required for European market application).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:

.
Tvoja statistika ni točna. Pijanih povzročiteljev je polovico manj kot 10%.
No, pa saj pijan, če voziš prehitro plačaš tudi kazen za prehitro vožnjo + za alkohol. Če pa ne voziš prehitro, pa nisi tolk nevaren.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Mark pravi:

Septembra so me menda ustavili ene 4 ali 5x! :

Pišeš da so te menda ustavili
confused-1.gif
)

@ vsi

Primer sodelavca;

Ob dveh ponoči se je vračal iz Kranjske porodnišnice proti domu . Na Laborah pa dva Puhloglavca z laserjem in hopa po nesrečniku. Če se ne motim je pripeljal 70 v 50 . Puhlaglavcema je lepo razložil od kje prihaja, zakaj tako pozno,itd......

In da ne boste mislili da sta ga spustila samo z opzorilom
ne-ne-1.gif

Pa naj še kdo reče .....

Nazadnje urejeno: