Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
si zihr da drzi tvoja teorija?
mislim da so brzinci bolj nevarni kot eni pjancki ki malo spijejo pa se pocasi vlecejo proti domu...
drugace pa:
Vozniku, učitelju vožnje in spremljevalcu iz tretjega odstavka in vozniku iz četrtega odstavka tega člena, ki ima več kot 1,50 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, se poleg globe izreče tudi 18 kazenskih točk.
najlazje je seveda jamrat tam kjer te zuli... tebe zgleda tezka noga... in ti bos pri 100kmh imel nizjo kazen kot ce mene dobijo s 1,5promila pa ceprav na biciklu ali pes... (in sploh ni nujno da bi oviral promet oz se vedel "nevarno")
Lol si pa iz naftalina potegnil kazni, nove bodo:
Nove kazni za prometne prekrške
Prekrški in kazni:
radar - naselje: do vključno 10 km/h --- prej 42 EUR -- zdaj 80 EUR od 10-20 ---
prej 125 + 1KT --- zdaj 250 + 3KT od 20-30 --- prej 250+3KT --- zdaj 500+5 KT
več kot 30 --- prej 500 + 5KT --- zdaj 1000 EUR + 9KT + za prekoračitev več kot
30 km/h lahko vzamejo dovoljenje.
Kazni za alkohol ostajajo enake; z
dodatkom: Zakon določa obvezen pripor za vse, ki so bili zaloteni pri prekršku
povezanim s psihofizičnim stanjem ; v določenih primerih lahko zaplenijo vozilo; (
Mene drugače nikjer ne žuli, nimam problem z dobivanjem položnic za prehitro vožnjo. Sm pač drugačege mnenja in se mi zdi alkohol za volanom bolj problematičen. Ne govorim za kolo oz peš, kjer sm enakega mneja kot ti..
In glede divjanja itd.:
Večji problem vidm v kulturi voznikov.. Nekdo ki vozi 70 namesto 50 in lepo vozni, ko menja pas da smernik, se ne lima na rit itd zame ni problematičen, ne ovira nikoga..
Nekdo ki pa pelje 50 in ti zapelje pred tabo kadar mu paše, brez smernika, bremza za brezveze, gre lagano čez rumeno-rdečo, v takem vidm večji problem..