Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Morda bi bil bolj smiseln naslov:
"Šport ali produciranje invalidov"
Kar se mene tiče, nič na svetu ni vredno takšnega tveganja, sploh pa ne ena medalja na OI, ki se je čez 10 let ne bo več nihče spominjal. Razen njene nosilke seveda, ki pa bo na njo zrla skozi svoje okvarjeno zdravje. To zame ni več šport. To je gladiatorstvo... in to v najslabšem možnem pomenu besede.
Seveda je vesoljna Slovenija ekstatična, joče od veselja skoraj. Upam samo, da današnjim športnikom, ki si takole krhajo zdravje, ne bo čez leta po tihem žal.
Tako da če nekdo priteče v cilj s pnevmotoraksom, zlomljenimi rebri in cevko v prsnem košu (ampak teh poškodb ni dobil tekom te tekme)... temu ne morem več reči dosežek, temveč skoraj norost in pa - pirova zmaga.
Saj imaš prav. Samo to da je Petra po padcu nadaljevala tekmovanje se je sama odločila, saj ji je to bila sanjska želja, na katero se je pripravljala 2 leti. Zato temu ne bi rekel gladiatorstvo, ker so gladiatorji bili prisilno v ringu.
Vsekakor pa vsaka čast Petri, naredila je nemogoče, naredila je to kar bi na celem zemeljskem obličju naredila le peščica ljudi. Za mene je ona smagovalka z zlato medaljo, ter športnica ki ji ni para.
In to je športnica, ki jo je potrebno ceniti, ter jo spoštovati, ne pa npr. nogometaše, z IQjem blizu ledišča, ki klamotirijo po igrišči zgolj za denar (plačani so seveda za faktor 10 ali 50x več kot Petra). To je prava športnica, ki ji nekaj pomeni uspeh in uvrstitev, ne pa to, kako se bo športniku svetila briljantina na laseh (pa spet sem pri neumnih nogometaših..).