DA NE BOSTE REKLI DA NIMAMO BRONA (Petra Majdič)

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Petra Majdič Slovašk e SLOVENIJA!!!!!!!! BRON na 21. zimskih Olimpijskih igrah
cheer.gif

ups napačni topic nej en prestavi če se lahko
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.627
2.406
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Resnično upam, da ne bodo na koncu rekli, da je bila zaradi tramalov/ketonalov/karkoli že na nek način dopingirana
crazy1.gif

tudi to se lahko zgodi.

ČESTITKE PETRA!!!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Morda bi bil bolj smiseln naslov:

"Šport ali produciranje invalidov"

Kar se mene tiče, nič na svetu ni vredno takšnega tveganja, sploh pa ne ena medalja na OI, ki se je čez 10 let ne bo več nihče spominjal. Razen njene nosilke seveda, ki pa bo na njo zrla skozi svoje okvarjeno zdravje. To zame ni več šport. To je gladiatorstvo... in to v najslabšem možnem pomenu besede.

Seveda je vesoljna Slovenija ekstatična, joče od veselja skoraj. Upam samo, da današnjim športnikom, ki si takole krhajo zdravje, ne bo čez leta po tihem žal.

Tako da če nekdo priteče v cilj s pnevmotoraksom, zlomljenimi rebri in cevko v prsnem košu (ampak teh poškodb ni dobil tekom te tekme)... temu ne morem več reči dosežek, temveč skoraj norost in pa - pirova zmaga.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.101
113
Petra je polnoletna. V nekaterih športih imaš gladiatorje, ki še nimajo 18.
Ali bodo čez 10.000 let ločili med gladiatorji starega Rima in olimpijskimi igrami v letu 2010? Ali pa bodo rekli, da so se delno spremenile športne panoge.
Edit: pa vseeno čestitam Petri... Če ji je to bil cilj, nam je lahko za zgled, kako se cilj tudi da doseči.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.048
6.235
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Kar se mene tiče, nič na svetu ni vredno takšnega tveganja, sploh pa ne ena medalja na OI, ki se je čez 10 let ne bo več nihče spominjal. Razen njene nosilke seveda, ki pa bo na njo zrla skozi svoje okvarjeno zdravje. To zame ni več šport. To je gladiatorstvo... in to v najslabšem možnem pomenu besede.

Seveda je vesoljna Slovenija ekstatična, joče od veselja skoraj. Upam samo, da današnjim športnikom, ki si takole krhajo zdravje, ne bo čez leta po tihem žal.

Tako da če nekdo priteče v cilj s pnevmotoraksom, zlomljenimi rebri in cevko v prsnem košu (ampak teh poškodb ni dobil tekom te tekme)... temu ne morem več reči dosežek, temveč skoraj norost in pa - pirova zmaga.

Saj imaš prav. Samo to da je Petra po padcu nadaljevala tekmovanje se je sama odločila, saj ji je to bila sanjska želja, na katero se je pripravljala 2 leti. Zato temu ne bi rekel gladiatorstvo, ker so gladiatorji bili prisilno v ringu.
Vsekakor pa vsaka čast Petri, naredila je nemogoče, naredila je to kar bi na celem zemeljskem obličju naredila le peščica ljudi. Za mene je ona smagovalka z zlato medaljo, ter športnica ki ji ni para.

In to je športnica, ki jo je potrebno ceniti, ter jo spoštovati, ne pa npr. nogometaše, z IQjem blizu ledišča, ki klamotirijo po igrišči zgolj za denar (plačani so seveda za faktor 10 ali 50x več kot Petra). To je prava športnica, ki ji nekaj pomeni uspeh in uvrstitev, ne pa to, kako se bo športniku svetila briljantina na laseh (pa spet sem pri neumnih nogometaših..).

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Po eni strani se strinjam, ampak bolj v primeru da se ne bi sama odločila da bo to storila. Mogoče pa ji je bil to vrhunec v karieri, nekateri živijo samo za take stvari in mislim, da ji žal ne bo - ne glede na vse. Takemu človeku je pač vseeno kaj bo potem, cilj bo osvojil in to bo pretehtalo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.284
113
42
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Men se sploh ne zdi mogoče da lahko s pnevmotoraksom kej počneš.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Jah če so je nafilal z močnimi protibolečinskimi tabletami in ni čutila nič...sej taki športi, ko te to, da nadaljuješ tekmo spodbuja samo še tvoja psiha in navijači in bi telo že 101x hotlo nehat... vedno ko gledam tak biatlon se jih 3/4 na cilju zgrudi po tleh od utrujenosti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Saj imaš prav. Samo to da je Petra po padcu nadaljevala tekmovanje se je sama odločila, saj ji je to bila sanjska želja, na katero se je pripravljala 2 leti. Zato temu ne bi rekel gladiatorstvo, ker so gladiatorji bili prisilno v ringu.
Vsekakor pa vsaka čast Petri, naredila je nemogoče, naredila je to kar bi na celem zemeljskem obličju naredila le peščica ljudi. Za mene je ona smagovalka z zlato medaljo, ter športnica ki ji ni para.

In to je športnica, ki jo je potrebno ceniti, ter jo spoštovati, ne pa npr. nogometaše, z IQjem blizu ledišča, ki klamotirijo po igrišči zgolj za denar (plačani so seveda za faktor 10 ali 50x več kot Petra). To je prava športnica, ki ji nekaj pomeni uspeh in uvrstitev, ne pa to, kako se bo športniku svetila briljantina na laseh (pa spet sem pri neumnih nogometaših..).
A misliš da Petra pa ne teče za denar? Samo od te medalje bo od davkoplačevalcev potegnila par povprečnih letnih plač. Pol pa zraven prištej pe sponzorje, pa druga tekmovanja.....
Uvrstitev nogometašev (ko jih že glih omenjaš) je zagotovo 100x večja promocija za Slovenijo (sej to plačjemo al ne), kot pa en bron v eni dokaj neznani disciplini. Itak pa od te "silne promocije" davkoplačevalci nimamo popolnoma nič. Od te "promocije" imajo korist samo športniki, športni funkcionarji, in pa politiki, ki nas kradejo medtem ko evforično navijamo za naše športnike.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
@synthman, če ti pa je to neznana disciplina pa si očitno nerazgledan [censored]. in po tvojem postu se mi zdi, da ti je edini pravi šport nogomet, ki pa itak spremlja večina primitivcev. če so se uvrstili naprej še ne pomeni da nas pa zaj vsi poznajo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
bolje bi bilo da bi kaksno drugorazredno slovenko vrglo v kanal, posnetek je itak šel okol in okol po svetu.. majdičeva bi pa zmagala, win win.. No tudi tako je bilo vredu. Ceprav mi ni zdaj jasno kaksne so poskodbe???

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zakaj si že rinil na Aconcaguo?

Ob malo telesne vadbe, dobri opremi ter sreči z vremenom in zdravjem pride vsak tja gor. Ne bom rekel, da ni bilo zahtevno, ampak noben problem se mi ne bi bilo obrniti, če bi šlo za nohte. Poleg tega takšen trek ne pušča nekih trajnih posledic na zdravju.

Zakaj? Potovanje in rekreacija... je pa to daleč od nekega ekstremizma.

@all:

Ne me narobe razumet. Vesel sem zanjo in za vse njene navijače. Vendar pa poizkušam gledati tudi malo v prihodnost in me kar zmrazi ob naslovih kot so:

"Medalja ni vredna zlata, ampak je vredna življenja" (rtvslo.si)

Da pride medalja, pa četudi olimpijska, v človekovem sistemu vrednot pred zdravje... Ne vem, tega enostavno ne razumem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.148
113
Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi:
@synthman, če ti pa je to neznana disciplina pa si očitno nerazgledan [censored]. in po tvojem postu se mi zdi, da ti je edini pravi šport nogomet, ki pa itak spremlja večina primitivcev. če so se uvrstili naprej še ne pomeni da nas pa zaj vsi poznajo.

Tle se strinjam s sintetikom ... gre za "nordijsko" disciplino, ki je podobno kot "alpsko" smučanje še 20 let nazaj bil tako lokalen šport kot kotaljenje sira po hribu navzdol na škotskem.

Ne kritiziram uspehov, ampak na splošno so discipline, ki jih imamo v naši preljubi sloveniji za "zimske" zelo ozko priznane po svetu. Recimo od "zimskih" olimpijskih športov je svetovno dosti bolj popularen bob in celo curling.

Torej ja, 90% sveta nima pojma kako zgleda "tek na smučeh", da omeniš kak biatlon ali pa smučarske skoke se ti bodo pa smejali. Fuzbal pa na žalost pozna 99,999% svetovnega prebivalstva. Pa ne samo fuzbal, tudi med zimskimi olimpijskimi športi je veliko svetovno popularnih v katerih mi niti nimamo predstavnikov.

Meni osebno dol visi za fiuzbal, alpsko smučarijo in nordijske športe ker nič od tega ne spremljam; lepo je imeti dobre športnike ampak kot sem dejal lovljenje sira po hribu navzdol je zame ista stvar kot tek na smučeh!
evil.gif

To koliko denarja gre pri nas za zimske športe (nekoč je bilo to itak samo alpsko smučanje) ker so kao nacionalni športi je pa samo pesek v oči - medijska popularnost pa je pri nas umetno sproducirana. Če tega ne vidite ste pač bedaki ...

Sicer je filozofija zelo preprosta; dobiš šport ki je "nepoznan" in se za njega izvežbaš -> ker je šport nepoznan je malo kokurence tako da si takoj "dober" ter imaš več opcij da si najboljši. Ko si najboljši pa začneš promovirat ta šport. Tako nekako je potekala smučarija v Yu (sloveniji) in dokler niso začel smučat še hrvati, ameri, rusi smo bili dobri. Isto se bo zgodilo s smučarskim tekom ko v keniji naredijo umetno progo ...

Drugače pa bravo Petra!
cheer.gif