čudna utp vezava

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Jaz imam doma en čuden problem, ki sicer verjetno ni posledica zgornje vezave. Samo sem se sedaj spomnil, ker je v igri tudi podobna vtičnica. Če tv povežem s kablom na tako vtičnico, ne deluje mreža. ne dobi IP-ja preko DHCP. Če ga pa povežem z daljšim kablom direktno v usmerjevalnik, pa dela. Kabel v steni je max 2-3m dolg, ker je razdalja med TV in usmerjevalnikom 1,5 m, le da je stena vmes. Sicer imam sedaj vezano pravilno, pa še vedno ne dela.

Zanimivo pa preko istega kabla brez problema dela PC, ki ga uporabljam kot HTPC. in brez problama streamam FullHD filme. Ni mi jasno kaj ga moti pri TV-ju. Kabli v steni so v svojih kanalih, res pa da so speljani vsporedno z 220V. Probal sem tudi feritne obročke, ki so prišli s TV-jem, pa ni nič pomagalo.

Ta kabel v steni je poškodovan, problem je le tem, da ga ne moreš enostavno izmerit,
ker ohmsko bo vse OK, pri višjih frekvencah, pa pride do težav.

Si preveril pingat, kakšno izgubo paketkov imaš?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Sej sem zdaj vezal vtičnico barva na barvo, pa dela. Prej sem imel vezano po takem vrstnem redu, kot je vtikač.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
... problem je le tem, da ga ne moreš enostavno izmerit,
ker ohmsko bo vse OK, pri višjih frekvencah, pa pride do težav.

In če bo še kdo imel podoben problem naj mu povem, da z poceni LAN testerji tega ne ugotoviš saj meri samo ohmsko zanko in primerja zaporedje na obeh straneh priključkov. Ne upošteva pa ali je res parica prav priključena, ne meri presluha,...

Uh sem že popravljal kablov za "mojstrom", ki je kar po svoje razporedil žičke in se potem še bunil, da je vse izmeril z LAN testerjem (za 3$)
jezen.gif

Internet je deloval na nivoju 14,4kb, IP-TV je kockala,stranka seveda krivi ponudnika, ki je en ku.c vreden,...
Dokler ne poči jeziček na konektorju in po stisku novega sploh ne dela več - šele takrat sem pogledal razpored na drugih kablih, ki ji jih je napravil sosedov mojster
10.gif

Kabel se naredi tako kot mora biti ali se raje nekoga ki se na to spozna povabi na kavo (pivo) .
In tisti ki ima "čisto nove klešče iz Eurospina" - ta sigurno ni mojster
wink-1.gif

No Doto je ugotovil, da je bil kabel razparjen