čudna utp vezava

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Se sploh lučka prižge na ruterju/switch-u, ko se TV priklopi?

(velja za doto-ta, ki se mu TV ne poveže)
wink-1.gif

Si probal cross kabel v ti vtičnico?

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ja. Sej TV in komp delata. TV oz signal včasih zamrzne(!), kar mi je čudno, glede na to, da imam optiko.
Komp dela, edino nima tega obljubljenega speeda.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kako jih naj pa "zavijem" nazaj v dozo, da ,i ne bo zmanjšalo prenosa po tvoje?

Razdret in ponovit vajo - ni druge
wink-1.gif

Glede nedoseganja prenosa:
Hitrosti na optiki prehajajo v fazo, ki jih računalniki in do sedaj dobra mrežna oprema težko dohajajo. Mrežna kartica je lahko 1Gb a kaj ko ne sfolga router, disk,...
grin1.gif

BDW: Hitrostni test se meri z prenosom ene velike datoteke in ne z P2P programi,...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
BDW: Hitrostni test se meri z prenosom ene velike datoteke in ne z P2P programi,...

jperf.

Sicer pa glede razpletanja paric ... ne vem no, pri 100 Mbitih zagotovo nima neke večje vloge, vsaj če sklepam po mojem omrežju, kjer je 40m novega F/UTP kabla, 10m starega UTP kabla in še kakih 10m nekega čudnega tri-paričnega kabla ... vmes pa 10x štukano. Hitrost pa 91 Mbit/s.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Sem ravno hotel vprašat, če ta vezava na sliki sploh deluje OK, ker je kar precej kabla razpletenega, saj po mojih izkušnjah to hitro prinese težave.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:

wink-1.gif

Si probal cross kabel v ti vtičnico?

Cross kabla nimam nobenega, pa tudi ga ne mislim delat, saj lahko na vtičnici prevežem. Lučka ne gori.

@Robert: Kako se torej pravilno veže? Vtičnice delam doma prvič. Mam pa module od Tem-a. Na drugi strani pa konektor RJ45.

Drugače imam TL WR2543ND, ki bi naj bil gigabit, samo se mi preko nobenega kabla PC ne poveže 1GB
frown-1.gif
Samo se še nisem resno ubadal s tem, ker 100MB lepo dela.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Kako jih naj pa "zavijem" nazaj v dozo, da ,i ne bo zmanjšalo prenosa po tvoje?

Razdret in ponovit vajo - ni druge
wink-1.gif

Glede nedoseganja prenosa:
Hitrosti na optiki prehajajo v fazo, ki jih računalniki in do sedaj dobra mrežna oprema težko dohajajo. Mrežna kartica je lahko 1Gb a kaj ko ne sfolga router, disk,...
grin1.gif

Povezal sem komp direktno s switchem....podobna zgodba; DL 6Mb (!!), UL 26Mb...wtf?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
S čim meriš?

---

Aha, si prej napisal " NDT Arnes ".

Probaj še http://speedtest.t-2.net ali kaki dobro seed-an torrent (za download, za upload pa bo treba kaj slabo seedanega seed-at)

Sicer bi dobro bilo tudi testirat prenos med dvema PC-jema, če ju imaš.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Najprej izmeri koliko ti gre skozi switch. Recimo ftp med dvema računalnikoma zvezanima na switch.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
...če pa nimam routerja...je samo switch, 8 kanalni, pač to kar dobiš pri t-2

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
aaaaaaaaa!

smile-1.gif

Kaki PC pa je? OS ? Mrežna kartica? Se poveže v 100 Mbit načinu ali 1000 ? (piše v Network Center, Status povezave, ali pa tudi v Task Manager-ju)

PS: Tak je to, če se dve temi mešata (doto in ti)
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Poizkusi z prenosnikom in krajšim kablom direkt na switch.
Nato poizkusi še na tvojemu kablu in boš hitreje ugotovil kje je napaka (do takrat ne podiraj vtičnice s slike).
Ni redkost dobiti UTP štukan v dozi z "lustr" sponkami in vse masivno zaviti z izolir trakom.

Milan ima 100Mb porte in ti ne more delati 1Gb.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
adijo....

grem v safe mode with network; zadeva leti, tako kot mora, DL 95MB, UL dobrih 10Mb.

Bi lahko bil vzrok počasne povezave Antivirus TrendMicro Titanium 2012 ( jebiga, prišel je zraven )
sprasujem se.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Citat:
adijo....

grem v safe mode with network; zadeva leti, tako kot mora, DL 95MB, UL dobrih 10Mb.

Bi lahko bil vzrok počasne povezave Antivirus TrendMicro Titanium 2012 ( jebiga, prišel je zraven )
sprasujem se.gif

Sicer sem se malo pozno vključil v debato, ampak vseeno...

Eno stvar ste že ugotovili: da je potrebno zvezati tako kot je narisano. Tudi sam sem imel enako vtičnico in sem tudi bil "pameten" in zvezal na tak način, kot se sicer vežejo konektorji. Najprej je bil problem, da je bilo zadevo zelo težko spraviti skupaj (ker parice niso bile sosednje), na koncu pa niti delalo ni. Po narisani shemi, pa je delalo super.

Zdaj pa še druga zadeva: če je še vedno zvezano tako, kot je razvidno na prvi sliki, je to zelo narobe. Parice namreč ne smejo biti odvite več kot ~1cm (oz. koliko je pač potrebno). Na sliki zgledajo odvite kar 10+cm, kar po mojem mnenju sigurno vpliva na hitrost prenosa.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:

wink-1.gif

Sem zdaj zvezal vtičnico barva na barvo in tudi tv dela
tongue-1.gif