Čuden zvok

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
sprasujem se.gif

ZVOK

VW Bora, 1.6 benz, letnik 1998, prevoženih 190k km

To se pojavlja samo po večini zjutraj, torej ko avto čez noč stoji, še posebej če dežuje oz. ko je zunaj vlaga. Po ca. 1 minuti pa gre avto čisto normalno in potem se zadeva čez dan več ne pojavi, pa če ga vžgem še 100X. Če želim takoj speljati, avto začne "trokirat" oz. kot da bi ga nekaj "dušilo" in ni šans da speljem z normalnim "gasom". Sem pa opazil, da se pri izpuhu kr kadi in ima vonj po bencinu, ampak ko začne normalno tečt, pa tudi tale dim in vonj zgine.

Kaj bi po vaše bilo tukaj za pogledat/zamenjat?
sprasujem se.gif

pozdrav.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Preveri....ko bo motor lepše lanfal ogret mal našpricaj s pršilko po kablih, če bo začel čudno lanfat ali se bo iskrilo potem so kabli, lahko jih tud z wd40 napricaš, spucaš pa bo mogoče boljše.

So pa novi pomojem kakšnih 60-80 evrov.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.320
9.539
113
EU
Mehaniki imajo zelo radi takšne okvare pri katerih ni nič konkretnega za ugotovit, zato bodi previden da ti ne zamenja polovico motorja
grims-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Nope, gre za znanca, ampak ker se danes nima casa, ga bo pogledal naslednji teden. A je to kaj slabega za motor, ce se vozim s to tezavo?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
Avto ti teče na 3h cilindrih ker ti elektrika prebija na enem.

Ali je slabo za motor, vsekakor je! Nosilci motorja so bolj obremenjeni saj vidiš kako skače mašina. Zaradi nepopolnega izgorevanja lahko pride do okvar senzorjev na izpušni strani (kisikovi/lambda senzorji), neizgorel bencin ti uniči katalizator, tudi na strani valjev/ventilov/svečk bo neizgorel bencin pustil posledice.

Za par sekund par dni pomojem ne bo hujšega, veš pa ne nikoli (sedaj ko je bolj suho vreme napovedano bo verjetno težava manjša ali pa je celo ne bo).

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Ok, do naslednjega tedna se naj vzdrzi pa je
smile-1.gif
zdaj do naslednjega dezja ne pricakujem tezja, potem pa bom ze porihtal, ce pa se bo 2x tak vzgal, pa tudi ne verjamem da bo kaksna razlika kot pa ce bi danes to uredil.

Hvala na pojasnilu

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Kabli niso, špula ni, tak da gremo dalje z iskanjem težave :/

PS: tester ne pokaže nobene napake (razne lambde ipd.)

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Mehaniku, ki ti reče "tester ne pokaže nobene napake" ne pelji več avta.

Ste preverili vžigalno tuljavo z rabljeno iz enakega avtomobila? Ste na enak način preverili vse kable?

Če mehanik nima en žakelj obojega pri roki, rabiš drugega mehanika...
zmaga.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Ma ta mehanik vse kar se potrebuje, tako da tukaj ni bojazni
wink-1.gif
glede na to, da je danes zacel s servisiranjem, je se cas da odkrije napako :p
Je pa tester uporabil le zaradi preverbe lambde

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Avto ti teče na 3h cilindrih ker ti elektrika prebija na enem.

Ali je slabo za motor, vsekakor je! Nosilci motorja so bolj obremenjeni saj vidiš kako skače mašina. Zaradi nepopolnega izgorevanja lahko pride do okvar senzorjev na izpušni strani (kisikovi/lambda senzorji), neizgorel bencin ti uniči katalizator, tudi na strani valjev/ventilov/svečk bo neizgorel bencin pustil posledice.

Za par sekund par dni pomojem ne bo hujšega, veš pa ne nikoli (sedaj ko je bolj suho vreme napovedano bo verjetno težava manjša ali pa je celo ne bo).

podobno sem imel jaz s fiatom. serviserji..vsaj 3 pooblaščenci niso nič ugotovili. zadeva je bila problematična pri mrzlem avtu. klenkanje, brez moči, smrad po bencinu.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:

podobno sem imel jaz s fiatom. serviserji..vsaj 3 pooblaščenci niso nič ugotovili. zadeva je bila problematična pri mrzlem avtu. klenkanje, brez moči, smrad po bencinu.

in kaj ti je potem naredil 4 serviser oz. kako si rešil zadevo?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
Tester bi skoraj moral zaznati "missfire" napako!
tongue-1.gif

A hladilna tekočina je ok? Da ti ne pušča pomalem glava/tesnilo in zaliva v cilinder?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prodal avto.

nben ni rešil. računalnik oz tester kaže ok..nben nič ne zazna..a smrdenja ko je mrzel, ropota, enormne poraba nben ni znal zaznat.

bil sem še mlad in neizkušen in sem pač...nasedel.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Pozim je men tud tkole delal 1.4 pa sem spucal kable in zdej dela....novi so cca 60-80 evrov.
Moj ni mel tkole pokrov nad motorjem, tko da ga prej odstrani in mal pošpricaj s pršilko.
Sm pa naredu test, vzel pršilko, pržgal avto in zvečer gledal kako se mal vidijo iskrice.

Eni mehaniki bi prevetivno menjal vse ostalo sam ne tist, kar je resen problem. Tole je tipična napaka, ki bi jo moral vsak mehanik rešit na cest, avto je 1.6, mašina stara 15 let.
Na cest se pri tem avtu menja tud prednej in zadnje zavore, rabiš sam ene gidore pa kak zvijač in mal šmergla papirja in mal bakrene masti, da nov ravno kuj zapalil diske
hysterical-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Loputo je mehanik pregledal? Pri teh motorjih so loputo imele težave pri prostem teku, zaradi obrabljenega zobnika v mehanizmu, ki nadzoruje prosti tek, ker dodajanje gasa je potem tako ali tako preko zajle. Loputo spucat pa ponovno nastavit, če je bla zapacana.
Lopute tud računalnik ne pokaže kot napake, ta motorni računalnik tako ali tako zelo malo napak zabeleži.

Kabli so 100% dobri, ste jih menjali?

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Jest sm s tem motorjem vsak dan delal 300 kilometrov, nobenih mestnih voženj, pa se je glih tko zasvinala, pa vsak ta drug servis sem jo spucal pa nastavu.

Pa ko je bil avto ogret, je zlo redko noga padla z gasa, ker sem bil večino na avtocesti...