Ctr+c ctrl+v

iborla

Zelenc'
8. avg 2012
7
0
1
word 2010, operac.sistem?-pojma niimam kaj je to
smile-1.gif

iborla

Zelenc'
8. avg 2012
7
0
1
google-crome.
Sej pravim, da je še do pred 2 dni vse delalo. res mi ni jasno. Slika sicer ggre prilepit, a po dolgem postopku, ki mi vzame precej časa.

iborla

Zelenc'
8. avg 2012
7
0
1
najlepša hvala za trud in predloge. ni šlo drugače (sem verjetno kaj zmrdala v nastavitvah), tako da sem na nadzorni plošči obnovila.
sedaj spet deluje!
wink-1.gif

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Lahko še kdo poskusi če mu dela, ali samo meni ne? Ko v Googlu iščem slike in jih hočem prenesti v Word ne gre drugače, kot da sliko kopiram, potem jo pa v Word lepim kot prilepi - posebno lepljenje - od naprave neodvisna bitna slika. Fuuuul predolg postopek. Ali lahko še kdo preveri če mu isto ne dela. Vam dela, če iz spodnjega iskalnega naslova skušate recimo prilepiti dekle v roza majčki s pladnjem v roki? Rad bi da dela kot copy paste ali pa recimo cot copy insert. Pa noče. Enostavno kot da nisem kopiral slike, se v Wordu nič ne zgodi.

https://www.google.si/search?q...366&bih=561

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Meni dela (office 2016). Ampak samo če kopiram sliko, na katero sem kliknil. Če hočem kopirati in prilepiti thumbnail, se ne zgodi nič.

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Ja, to da klineš sliko dela, thumbnail pa samo s prej omenjenim postopkom. Torej ni druge poti kot ta, da je treba sliko prej še kliknit.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
druga možnost je, da posnameš macro in mu dodeliš lastno ikonco, potem pa z enim klikom prilepiš kot "Devide Independent Bitmap"

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Če potem klikneš "ogled slike", desni klik "copy image", nato v Wordu ctrl+v (navaden paste) in dela.
Preverjeno v chromu in firefoxu.

Katero verzijo worda imaš ?

Za test sem odprl wordpad in tudi tam jo lepo prilepi.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik tejc007 pravi:
Sass ali lahko to prevedes oz napises postopek ce ni predolg. Hvala

odvisno kater word imaš, recimo v word 2010 gre takole:
najprej v brskalniku kopiraj sličico, ki jo želiš prenesti v word. potem greš v wordu na view -> macros -> record macro
podaš ime macroja in izbereš Toolbars (ker želiš imeti ikonco). odpre se okno Customize Quick Access Toolbar, kjer na desno stran prestaviš ikonco. odvisno od tvoje verzije worda lahko spremeniš izgled in opis ikone. potem pritisneš OK in od zdaj naprej bo word "snemal" vse tvoje akcije.
zdaj greš na Paste -> Paste Special -> Device independent bitmap da ti prilepi sliko v želeni obliki. Snemanje zaključiš z View -> Macros -> Stop recording.
Zdaj boš imel ikonco, ki ti bo ponovila vse akcije, ki si jih posnel.
za pomoč o snemanju macrojev v wordu:
https://www.google.si/?client=firefox-b-ab#q=macro+recording+word

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Sass ali kdorkoli. Bi mogoče obstajala rešitev, da za zgornji makro dodam še funkcijo, da ko se slika iz interneta prilepi v Word jo avtomatsko prilepi z višino 3cm. Govorim o višini slike (velikost). Hvala.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
obstaja način, v službi imam namreč narejen macro, da mi prilepi kot sliko in oblikuje na neko definirano širino, vendar ne vem več na pamet VBA kode. če ti nihče ne bo znal pomagati čez vikend, bom v ponedeljek pogledal, kako in kaj...

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik tejc007 pravi:
Sass ali kdorkoli. Bi mogoče obstajala rešitev, da za zgornji makro dodam še funkcijo, da ko se slika iz interneta prilepi v Word jo avtomatsko prilepi z višino 3cm. Govorim o višini slike (velikost). Hvala.

Enostavno nadaljuj z zgornjim makrom. Po "Paste -> Paste Special -> Device independent bitmap" nadaljuj izberi prilepljeno sliko (Shift+puščica levo), nato pa na traku Oblika nastavi polje Višina na "3 cm".
2427597-q.jpg

Priponke

• 2427597-q.jpg
    2427597-q.jpg
    63,9 KB · Ogledi: 236

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Sem poskušal, pa žal tega ukaza s 3cm ne sprejme. Še vedno prilepi nespremenjeno velikost.