CSD - otroški dodatek

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Jaz sem ostal brez doklade zaradi garaže-dva parkirna mesta pod blokom(obvezni nakup)sta vredna 12 000 evrov-pa še davek za parking 56 evrov..Skupaj sem ob cca 600 evrov...ni tako malo...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
za 2013 ni še nihče dobil dohodninske odmere, torej tudi še uradnih podatkov ni. Zadnji uradni podatki so za leto 2012. Kar je sicer malce nelogično za tistega ki je vlogo oddal v januarju 2014. Ampak tako je.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
No pa mal računajmo:

12.000 je vrednost garaže. Iz tega CSD izračuna fiktivni letni dohodek tako da to pomnoži z 0,04 (4%) = 480 EUR. To pomeni 40 EUR (=480/12) fiktivnega mesečnega dohodka. Zdaj pa teh 40 EUR deli še s številom družinskih članov da dobiš mesečni dohodek na družinskega člana. Grozljive cifre a?

Imaš prav. Zaradi garaže, ki ti prinese 10 eur si ostal brez otroških dodatkov. Ne zaradi ostalih 850 eur (al koliko že), ki ti jih nanese plača. Saj, pir se tudi vedno polije zaradi pene na vrhu, ne zaradi tiste 480 ml pira, ki si ga pred tem nalil v kozarec.
bonk.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Večina novih blokov moraš imet po 2 parkirni mesti, plus napisal je da so mu šteli še klet, torej je cifra vsaj za 2x večja, torej smo že pri tistih 3%, ki jih je omenjal. Ja, sigurno moraš imeti solidno plačo, da si sploh blizu in potem zaradi tega čez, ga pa čisto razumem, da se mu zdi neumno, da je zgubil doklade zaradi nečesar, kar je je moral kupiti skupaj s stanovanjem in ne prinaša nobenih dohodkov. Sem že razmišljal, da bi prepisal garaže na babico, pa nam zaenkrat še nič ne pomaga.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Tudi sam sem brez dokladov, ampak ne zaradi 3% fiktivnega dohodka (primerneje bi se mu reklo imaginarni, ker obstaja samo v glavah CSD-jevcev in ja logika je tako neumna da se ne da povedat) ampak zaradi ostalih 97%, ki jih prinese plača. In isto kot bi rekel da si ostal brez dodatkov zaradi garaže lahko trdiš da si brez zaradi letnega regresa ali poljubne postavke na izračunu....zanimivo pa da nihče ne trdi da je ostal brez zaradi previsoke plače (ki je v 99% primerih daleč najvišja postavka na izračunu).

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Bolj si priden, manj si vreden, če si pa poreden, si pa več vreden.
uf-1.gif

YOGURT

Pripravnik
11. sep 2007
88
0
6
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ali bi se človek v takem primeru "rešil", če bi sam dal napoved za dohodnino in bi moral dobiti odločbo (ker dal napoved), tudi če ni imel dovolj obdavčljivih dohodkov?
Torej npr. 2012 imaš službo, 2013 pa nimaš dovolj prihodkov in ne dobiš informativnega izračuna. Kaj če sam vložiš napoved za 2013? Potem bi verjetno moral imeti tudi izračun na DURS in CSD bi po avtomatiki vzel tega.

Kdo ve če lahko oseba sama vloži napoved ( in do kdaj ) čeprav ni imela preteklo leto 2012 dovolj dohodkov, da bi DURS to naredil samodejno ?

lp

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Za leto 2012 ne moreš več vložiti napovedi, lahko pa jo do 31.7.2014 vložiš za preteklo leto - seveda v primeru če tvoji obdavčljivi dohodki v letu 2013 ne presegajo 3302 EUR.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Poglejte si prispevek v tedniku ta teden. Csd so narobe obračunavali dohodke in premoženje. Vsaj tako je odločilo višje sodišče. Kaj bo iz tega sledilo ne vem. Jaz sem za prvo leto podal pritožbo, ki pa po enem letu še ni rešena.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Poglejte si prispevek v tedniku ta teden. Csd so narobe obračunavali dohodke in premoženje. Vsaj tako je odločilo višje sodišče. Kaj bo iz tega sledilo ne vem. Jaz sem za prvo leto podal pritožbo, ki pa po enem letu še ni rešena.

http://www.rtvslo.si/tednik/

Prispevek "SOCIALNA DRŽAVA" NIMA PRAV

Me zanima, če bo kdo odgovarjal za še eno svinjarijo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Me zanima, če bo kdo odgovarjal za še eno svinjarijo.
hysterical-1.gif

A nisi videl tistega uradnika, ki še vedno (kljub pravnomočnosti sodbe) trdi, da oni niso delali nič narobe.
Ja, lepo je vleči denar za delo brez odgovornosti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj so šli še dalje... Januarja (priznam, malce sem bil pozen) sem oddal vlogo za na CSD za OD in subvencijo malice in kosila preko e-portala javne uprave. V enem (pazi to) tednu smo dobili odločbo o višini OD, ugoditev za subvencijo malice in zavrnitev subcencije kosil. (Kar sem pričakoval). Pohvalno vse tri odločbe v eni kuverti. Subvencija malice upoštevana takoj naslednji mesec. Pazi sad, OD ni izplačan. Gremo preverjat, zakaj. Na CSD me hoče prepričat da nimam odločbe. Kako ne, če jo imam v roki, evo ti številke. Ah, veste smo tako zasedeni da je nismo uspeli poslati naprej na ministrstvo. Saj boste dobil vse plačano v marcu, skupaj z obrestmi...
In nisem osamljen primer. Ja mamicu im lenu, seveda gredo obresti iz proračuna, kura zahojena CSDjevska. Če bi šlo iz tvojega žepa, bi se to ne zgodilo...
Dobesedno se jim fučka...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Če si imel staro odločbo do novega leta, vlogo pa si oddal po ny, potem dvomim da boš dobil izplačano za januar. Vsaj to velja za subvencijo vrtca. Plačal bi polno ceno.

13. jul 2011
2.677
626
113
To se je tudi meni že zgodilo, da so meni poslali odločbo, sami pa naprej niso poslali. In imam občutek, da bo s to zadnjo odločbo ista zgodba.