CSD - otroški dodatek

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.012
11.133
113
To in vrtec je čisti nateg. 1000 birokratov ima neko delo, večina prebivalstva pa samo jezo in večno nategunstvo. Vse to ukinit pa bi bilo veliko bolje.

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Saj je hujše, da za stanovanje plačuješ kredit, tvoje ni, pa ti ga vseeno štejejo v premoženje, kredita ti pa ne upoštevajo...
bonk.gif
Čas da nekdo napiše en kratek vodič "Kako preživeti birokracijo...." OK, nisem dober v naslovih.
Pač to, v kateri "žep" (ne mislim podkupnin, čeprav po drugi strani... ni izključeno) daš denar, da čim več dobiš od države(denar, ki so ti ga itak prej skozi davke in dajatve vzeli).
Finte, ki jih "tajkuni" vsak dan prakticirajo (ta AMG ni moj, zato mi ga ne morete odvzeti.press).
PS: Z UTD bi te komplikacije sicer odpadle, ampak nekako imamo slovenci vseeno radi komplikacije, se mi zdi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Počakajmo do jeseni... Sicer pa sem bil lani večkrat brez štroma, kar poišči moje jambranje s tega področja.
Razmišljam da bi kakšnega "rejenca" vzel. Se ga lažje znebiš, šteje se ti pa kvoto gospodinjstva. Samo lastnih dohodkov ne sme imeti velikih.

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Evo, danes dobil odločbo. Za JEBENE 3% presegel cenzus za doklade... In zaradi česa? Ker mi pofukana država šteje garažo in klet v premoženje, čeprav sta del stanovanja, kar ironično piše tudi v odločbi
bonk.gif

Kredita seveda ne upoštevajo, bom pa verjetno dal pritožbo in zraven priložil kreditno pogodbo, pa da jih vidmo...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nekaj je pri tebi hudo narobe... A še zmeraj živiš v stanovanju staršev, torej imaš v lasti nezasedeno stanovanje?
Kredita tudi meni ne upoštevajo... Saj ga nobenemu ne.

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
227
46
28
ljubljana
Meni so šteli kot premoženje motor vreden 4.000E in z letni obrestmi 170E.
Ali mogoče kdo ve do kdaj se upošteva dohodek za leto 2012 in od kdaj dalje za leto 2013?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Nekaj je pri tebi hudo narobe... A še zmeraj živiš v stanovanju staršev, torej imaš v lasti nezasedeno stanovanje?
Kredita tudi meni ne upoštevajo... Saj ga nobenemu ne.

Živim v svojem stanovanju, za katereta plačujem kredit. Seveda štejejo kot stanovanje zgolj flat, ne pa zraven tudi garaže in kleti, ki sta v isti stavbi. To mi štejejo v premoženje in zaradi tega dvojega padem za 3% v višji razred.

Najbolj bolano pa je, da še v odločbi piše, da sta klet in garaža del stanovanja
bonk.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
meni so 2012 šteli prodajo stanovanja iz leta 2010 v dobiček, posledično 2013 nismo imeli otroškega dodatka. da sem stanovanje prodal in s tistim denarjem kupil večje stanovanje, pa jih ne briga ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Guardy: me zanima kdaj boš dobil odgovor na pritožbo.
Jaz čakam že eno leto, nekdo je napisal da čaka že od novembra 2012.
Tudi meni so upoštevali prihranke za hišo, obresti na prihranke (depozite), potem pa še hišo ker je prevelika in parcelo v celoti (700m2) na kateri stoji hiša. Čudno da mi niso flata ki sem ga prodal da sem kupil hišo.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Men še zmer ni jasno, kako lahko gledajo dohodke iz leta 2011 in 2012 skupaj?

Da bi gledali samo za eno leto pol OK, ne pa za 2 leti skp.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Če boš samo čakal ne bo nič. Bo kar treba na Delovno in socialno sodišče, pa še tam zelo verjetno ne bo nič ali pa te bo stalo 3x toliko kot si bil oškodovan. Mam isti primer. Zaradi napake v odločbi (ker so upoštevali neko izplačilo iz leta 2010 - z besedo dvatisočdeset) sem v lanskem letu vrtec preplačal za 4.152 EUR. Od CSD-ja sem dobil samo priznanje da so zajebali in priznanje da na pritožbo niso odgovorili v roku. Baje jim je zdaj mal bed zaradi tega. Mislim tko kao Fu£ bed.
bonk.gif

Pa nehite srat s temi garažami (ali otroškimi depoziti saj je isti qrc), zaradi tega ni še nihče ostal brez dokladov. A si zna kdo od vas zares izračunat koliko mora biti vredna garaža da se dohodek na družinskega člana poveča za 1 EUR?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Upošteva se zadnji dohodek (za posemazno vrsto dohodka). Oziroma dohodek iz zadnje dohodninske napovedi. In v tem je problem.

Primer: Leta 2012 si zaslužil 100k, v letu 2013 pa 1k (oziroma dovolj malo da nii dobil napovedi dohodnine). Pri izračunu se upošteva leto 2012 ker je to bila zadnja napoved dohodnine. In tako je bilo tudi pri drugih vrstah dohodka. Recimo leta 2010 si dobil nekih 10 eur dividend in so ti to vlekli v izračun še tri leta. No, nekaj se očitno nekaj premika ker v zadnjem izračunu tega ni bilo več.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.519
5.063
113
Ali bi se človek v takem primeru "rešil", če bi sam dal napoved za dohodnino in bi moral dobiti odločbo (ker dal napoved), tudi če ni imel dovolj obdavčljivih dohodkov?
Torej npr. 2012 imaš službo, 2013 pa nimaš dovolj prihodkov in ne dobiš informativnega izračuna. Kaj če sam vložiš napoved za 2013? Potem bi verjetno moral imeti tudi izračun na DURS in CSD bi po avtomatiki vzel tega.