Črpalka za vrtalni stroj

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Verjetno je napisana kakšna specifikacija, ti bo pa 100% porivalo 5m v višino. Kot sem rekel pazi, da ne prikjučiš prehude mašine nanjo in pa da ti ne teče na suho.

Pa tole deluje za manjše količine, ker potem se slejkoprej uniči! Manjše količine pa pomeni tja do 500l vode naenkrat, pa da to ne ponavljaš ravno vsak dan ampak samo parkrat na leto. Če misliš nosntop poganjat vodo pozabi, pravtako pri par 1000 litrih pričakuj da bo začela moč pešat.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
vprašam zato, ker mi je odpiralo ventile talnega na povratnem vodu. pa sem dal vmes regulacijski oz by pass ventil, nastavljen ok, pa ni pomagalo. ko sem pritisk iz 2..mislim, d aj ebilo toliko..spustil na 1,2 je začelo delovati ok.

zdej pa že 14 dni odzračujem, dolivam..in se j k konj,

Odvisno kako imaš postavljen sistem (za talno je lahko kako drugače), samo tam do 2.5/3.0 bara bi moralo vse funkcionirat BP. Max priitisk je omejen na vgrajen varnostni ventil, ki je ponavadi pri eno-dvo nadstropnih hišah 3bar. Kot sem pa omenil je optimalo da napolniš do pritiska ekspanzijske posode, tako imaš tudi konstanten tlak. Če ekspanzijska ne deluje imaš pa lahko nihanja in ti pri ogreti vodi meče presežek ven ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Daj si še enkrat poglej obe črpalki pa boš videl da je ena pretočna, druga pa potopna. Potopne imajo ponavadi zelo nizek delovni tlak. Pretočna od lidla naj bi zdržala 3 bare ali 30m višine, kar je povsem možno pri dovolj vrtljajih na gredi! Torej gre za povsem različni črpalki, vsaka ima svoj namen delovanja.

Pri pretočni imaš ponavadi podan max. čas ko črpalka lahko deluje na suho ... gre namreč za to da se začne pregrevat. Tako da dovodna cev naj bo čimkrajša pa ni neke panike!

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne ne ne

nbena ne more ustavrit pdotlaka.. na 20 metrov garant.
luft..luft dobi menda vsaka..sejs e zadeva vrti in obrabi.

tole o plastični in nafti...pa...al se hecaš..al tankaš v avto..al ti pa želim velikooooo sreče.
Tebe pa malo fizika jebe.....
cool-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/lidl_si/hs.xsl/index_16114.htm
Bi tole črpalo vodo 20 metrov visoko, če bi namestil spodaj črpalko in bo vodo fural 20 metrov višinske.
Lepo piše na njihov strani:

* Opis

* z ohišjem iz legiranega jekla in nerjavečo motorno gredjo
* za črpanje vode iz ribnikov, kleti itd. – primerna tudi za prečrpavanje
* primerna za čisto in umazano vodo, z velikostjo trdih snovi do Ø 35 mm
* avtomatsko ter nastavljivo plovno stikalo
* z majhno obrabo črpalnega gonilnika za daljšo življenjsko dobo
* moč: 1100 W
* izhod s kotnikom in priključkom za cev
* vklj. z 10 m vodotesnim kablom in 8 m najlonsko vlečno vrvjo za spuščanje, pritrditev in dvigovanje črpalke
* največja potopna globina črpanja: 8 m
največja višina črpanja: 8 m

* največja količina črpanja: 20 000 l/uro

Zgleda, da ne ustvari dovolj pritiska...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
vakumske črpalke imajo max. sesalno globino 10 m, zaradi razlike med abs. in rel. zračnim tlakom, ki je cca. 1bar. Tako, da vakumske ni šans, da potegnejo vodo z globine več kot 9m.

Druga pesem so potopne, ki je odvisno samo od tega, kako visoko so sposobne potisnit vodo.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pri "navadni" potopni drastično pada pretok z višino.

Sicer pa zanimivo, kolk alterjevcev ima izkušnje s pretakanjem kurilca.
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
težki so časi.

in vsi pretakajo iz soda v cisterno, ker je prevoz kurilca s cisterno svinjsko drag

Jebiga, dobro da so doma samo bencinarji in nas pri takem početju ne srbijo prsti!
grims-1.gif

(sicer pa če bi bil doma kje v vukojebini bi razumel zakaj pozimi petrol sploh ne dovaža nafte, razen poleti ko ni sezone pa čakaš med 2-3 tedne da jo pripeljejo)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..polet čakat na nafto..a je problem.

jaz, k živim na hribu, kjer sneg ustavi cisterne naročim plin junija..polno..ko doseže polovico, pokličem in naročim polno..pa ko pripeljejo sem vesel

sosed..ja on pa kupuje po 500l in se zgodi, da jih malo zebe

torej
ali pretakam iz soda, se mučim..ali pa spomladi naročim, da enkrat do jeseni pripeljejo.

domobran
ni higienično, lahko kdo prijavi