Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Ne bom dolgovezil, potem pa ne bo nikol boljš s takim mišljenjem. Pol pa ne jamrat....
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Vidim, da si se sam pofočkal. Mi je pa zanimivo, da pri 70-ih letih ne premoreš toliko pameti, da ne žališ ljudi. A veš, če je nekdo drugačen kot ti, še ne pomeni, da je s tem kaj narobe.Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ampak to mlado generacijo je vaša generacija (ali pa vaši otroci) naučila točno to, kar zna in tako tudi ravna. In sedaj mi povej, kako naj ta mlada brezhrbtenična generacija, ki je živela po vašem nauku: daj lepo doštudiraj, da boš dobil lepo službico v pisarnici tam gor in ti ne bo treba delat, hkrati pa ste ji vse prinesli k riti in ji še rit brisali, kaj naredi. Poleg tega naj bi popravljala napake, ki jih je VAŠA generacija ustvarila in ni bila sposobna preprečiti.
Samo tole.
Kar si napisal, sicer drži, ampak NIKJER ne piše, da se ne da tisto, kar so te naučili starši, vsaj delno spremeniti.
Poleg tega NISO vsi slovenski starši zajebali otroke, jih naučili napačne stvari.
Omenil si tisto 90-letno gospo. Torej: ona lahko živi, deluje drugače, usrani sončki pa se ne morejo spremeniti niti za1%?
Glej, crknejo naj!
Popolnoma jasno je, da če ne bomo kaj spremenili in to bistveno, bo to državico vzel hudič...
In zagotovo bo moral pri spremembah biti dosti večji delež pri mlajših/mladih, ne pa pri 80-90 letnikih, ki večinoma le čakajo,da odidejo...
Jaz osebno sicer ne čakam.Razmišljam, pišem, se borim. Mnogi mojih let pa so se zaradi brezupne situacije, mogoče tudi bolezni - vdali...
Bi bilo recimo fajn, če bi se za začetek slovenske pičkolete (mlade, glupe punce, ki v Slo prevladujejo), odpovedale svojemu profilu na Fb-ju in romanju v BTC...
Za začetek...
Sem jih jaz naredil glupe? Sem jih jaz prisilil k odvisnosti od interneta?
Pa tudi z večino študentov ni nič bolje...
Samo toliko v vednost: kar nekaj od teh ''pičkolet'' po tvoje, je zraven mene PROSTOVOLJNO pomagalo seniorjem. So v različnih društvih in pomagajo ljudem, itd.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na sreco mi ni treba delati za minimalca, moja se nekako vztraja na minimalcu.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne bluzi. 2200 NETO plače je ista BRUTO plača kot pri nas. In 40k letna plače tudi v Avstriji ni začetniška. Zato ne zganjaj populizma. Neko obdobje sva s sodelavcem zelo računala te plače... On (programer) se je potem odločil in sledil punci (brez obveznosti) sam se nisem odločil ker ne bi mogel sneti davčnega rezidenstva. Da bom pa vas penzioniste futral mi pa ni.
Sem generacija 72-80...
Še enkrat, v Avstriji so bistvene razlike do letne plače 20.000 EUR letno, ker so bistvene razlike v obdavčitvi in prispevkih... Potem pa ne več tolik...
Tole pa naj ti bo v pomoč za drugič da ne boš neumnosti prevelikih klatil
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne bluzi. 2200 NETO plače je ista BRUTO plača kot pri nas. In 40k letna plače tudi v Avstriji ni začetniška. Zato ne zganjaj populizma. Neko obdobje sva s sodelavcem zelo računala te plače... On (programer) se je potem odločil in sledil punci (brez obveznosti) sam se nisem odločil ker ne bi mogel sneti davčnega rezidenstva. Da bom pa vas penzioniste futral mi pa ni.
Sem generacija 72-80...
Še enkrat, v Avstriji so bistvene razlike do letne plače 20.000 EUR letno, ker so bistvene razlike v obdavčitvi in prispevkih... Potem pa ne več tolik...
Tole pa naj ti bo v pomoč za drugič da ne boš neumnosti prevelikih klatil
Resbluziš. In zavajaš (bruto, neto).
Za osebo, ki nekaj dela, je pomembna NETO plača, bruto no poemmeben, osebo, ki dela, NE zanima.
Z 600 alo 700 evri se ne živet ne v Sloveniji, ne v Avstriji.
Z 1200 pa ni problema...
Programerji? Le nekateri, pa niso ravno začetniki, imajo v Sloveniji nad 1200 NETO (NETO, NETO, še enkrat NETO, bruto jih ne zanima). Tvoje mantranje o bruto plači pa JE navadno ZAVAJANJE!.
Slovenec (programer) pa je dobil v Grazu že 1. mesec 1800 evrov. Neto, kar je edino relevantno.
1. 1800 neto je1800 za plačevanje stanovanja in položnic.
2. Položnice in ostale življenjskestrošek se plačuje iz neto!
Bruto je bluzenje, mogoče podatek, pomemben za delodajalca. In za statistiko.
Še enkrat za umsko manj zmogljive: živimo, plačujemo iz N E T O !!!
Ampak kaj, ko zavajaš. Me res zanima, katera pol. opcija te plačuje za zavajanje javnsoti zbroto/neto štosi?
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Pa dobr, a ti mislis, da si zdej bog?
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Ma johannes kar prav.. koga boli k.. kolko ima bruto?.. kaj ko si bom kredit vzel na banki bojo tudi tam gledali kolko imam bruto? Malo morgen..
Pa kaj mene zanima kolko more placevat delodajalec? Pa kaj maš proti penzičom? Zato ker so komunisteki zjebali državo do amena so zaj penziči krivi.. ti si pijavka
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Krneki.. nimas googla?
Blabla.. saj delodajalec si pa gledaš z svojega stališča.. zato pa ste vsi prilepljeni da delavcu ponujate samo minimalc, v katerega imajo dodatke na nedeljsko delo itd..