Crknil Amino

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Pozdravljeni,

sem uporabnik siol trio paketa od oktobra 2006. V petek mi je crknil amino tv komunikator, ga danes nesem na mobiteov center in mi tam gospodična pove, da v garanciji več ni. Ji rečem, da ga naj pošljejo na servis pa popravijo, ta čas mi naj dajo nadomestnega, pa reče da ni možno, da ponavadi ne popravljajo več teh amino komunikatorjev in da naj naročim novega ter plačam za novega 180 €. Mislim HALO...

A ni nobenga druge možnosti? ob tem sem resno začel razmišljat, da bi odšel k T2-ju.

lp

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
tako je..dobiš novega prez problema..meni so zadnjič prišli menjat modem za bolj zmogljivega, ker mam 2 tv-ja gor. fora je pa bila v tem, da mi je kockala slika občasno..čeprav sem jih obvestil, da mi je nekdo zrihtal nekak zadevo ( uporabnik tega foruma
wink-1.gif

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
tako je..dobiš novega prez problema..meni so zadnjič prišli menjat modem za bolj zmogljivega, ker mam 2 tv-ja gor. fora je pa bila v tem, da mi je kockala slika občasno..čeprav sem jih obvestil, da mi je nekdo zrihtal nekak zadevo ( uporabnik tega foruma
wink-1.gif

kako dobim novega brez problema?
Če so mi na mobitel centru zatrdili drugače? da moram plačat 180€ za drugega.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
99% je crknil samo napajalnik, poskusi z drugim
smile-1.gif

PS: To, da ti s tvojim gorijo diode, še nič ne pomeni.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
aja oprosti..ker si rekel , da bi šel na t- 2 to sem mislil --sam sem na t-2 in ni panike..samo to

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Kako mislis "crknil"
Da od sebe kaksne znake zivljenja?
Sveti rdeca LEDica spredaj in zadaj na LAN prikljucku zelena in utripa rumena ?

@Matko - na Aminotu malokdaj crkne napajalnik - no vsaj na T-2jevih
wink-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
na Aminotu malokdaj crkne napajalnik - no vsaj na T-2jevih

Si upaš isto trditi tudi za VDSL modeme?
evil.gif

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Kako mislis "crknil"
Da od sebe kaksne znake zivljenja?
Sveti rdeca LEDica spredaj in zadaj na LAN prikljucku zelena in utripa rumena ?

@Matko - na Aminotu malokdaj crkne napajalnik - no vsaj na T-2jevih
wink-1.gif

Sveti rdeča ledica spredaj, na lan prikljucku pa tudi utripata.

Da je crknil so rekli na 080-1000.

no ne meni, očetu, saj mene ni doma. tudi o lučkah mi je poročal oče.

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Samo slike in zvoka ni ?
Morda ga je kdo "strokovno" priklapljal in polomil pine v "scart" prikljucku
crazy1.gif

Jaz bi ga poizkusil se kje drugje in z drugim kablom preden te "nategnejo" za kupcek eurov
smirk-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Najlažje tako:

Iščem uporabnika s Siol Aminom, ki ima delujoč Amino in voljo priti mimo ________ (vstavi kraj).
namig:
nahrung002.gif

grin1.gif

Tako, boš takoj določil kje je napaka:
napajalnik, Amino ali linija

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Si kupil aminota? Če se ne motim je (vsaj ko sem bil še sam naročnik) Siol dal aminota v uporabo.
Če je temu še vedno tako, bi jaz nesel aminota na siol oz. telekom, zahteval novega in za toliko časa, kot ne bi imel funkcionalne zadeve, ne bi plačeval TVja. Sorry - dolžni so ti zagotoviti funkcionalno opremo, v kolikor nisi poškodoval opreme z nepravilno rabo oz. nisi ti lastnik te opreme.

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Samo slike in zvoka ni ?
Morda ga je kdo "strokovno" priklapljal in polomil pine v "scart" prikljucku
crazy1.gif

Jaz bi ga poizkusil se kje drugje in z drugim kablom preden te "nategnejo" za kupcek eurov
smirk-1.gif

Ni ga nihce priklapljal strokovno.

Na ekranu se izpise : "No data ...." in od tam naprej ne gre.

lp

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Si kupil aminota? Če se ne motim je (vsaj ko sem bil še sam naročnik) Siol dal aminota v uporabo.
Če je temu še vedno tako, bi jaz nesel aminota na siol oz. telekom, zahteval novega in za toliko časa, kot ne bi imel funkcionalne zadeve, ne bi plačeval TVja. Sorry - dolžni so ti zagotoviti funkcionalno opremo, v kolikor nisi poškodoval opreme z nepravilno rabo oz. nisi ti lastnik te opreme.

Uporabnik TV SIOL sem nekje od oktobra 2006. Tudi sam sem mislil, da je amino last siola, saj kolikor se spomnim nisem odstel zanj nic.
Tako rekoc, bi mi morali oni zagotoviti drugega?
hm... na mobitelovem centru nocejo tega niti slisati. Niti mi nocejo dat nadomestnega.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Sporocilo "No data could be fechted for this URL(011)" pomeni prekinjeno LAN povezavo do modema ali nepravilno nastavljen modem
wink-1.gif

Ker ti sveti zelena in utripa rumena sumim slabo nastavitev ali nepravilen vklop v modem (LAN 4)
Jaz svojim strankam na UTP kable za TV vedno ovijem koscek izolir traku tako,da ob morebitnemu preklapljanju vedo kam gre kateri
wink-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:

"No data could be fechted for this URL(011)"

men je isto javljalo, samo problem je bil v modemu, ker je en ethernet port crknil. Lahko probaš aminota priključiti na drugi port. Privzeto sta dva porta namenjena internetu , dva pa televiziji.

Jaz sem najprej tudi šel v teletrgovino, da bi mi dali drugi modem, pa mi je prodajalec svetoval, naj raje prijavim napako, pa mi pridejo zamenjat brez plačila. Prvotno je tudi bil modem moja last, sedaj ko so zamenjali, je pa Siolov.

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:

"No data could be fechted for this URL(011)"

men je isto javljalo, samo problem je bil v modemu, ker je en ethernet port crknil. Lahko probaš aminota priključiti na drugi port. Privzeto sta dva porta namenjena internetu , dva pa televiziji.

Jaz sem najprej tudi šel v teletrgovino, da bi mi dali drugi modem, pa mi je prodajalec svetoval, naj raje prijavim napako, pa mi pridejo zamenjat brez plačila. Prvotno je tudi bil modem moja last, sedaj ko so zamenjali, je pa Siolov.

Sem probal zamenjat porte takoj. pa ni pomagalo.

Žal pridem domov komaj za vikend, bom pa probal še takrat kaj naredit.

lp

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Poskusi še par stvari, če ti pa ne rata, pa bi jaz na tvojem mestu šel na T-2...180€ nebi dal za drugega
10.gif