Covid-19 Covid 19 - The best of

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
V 2022 jeseni
FIlkhbDWYAkA9Cm.jpeg

• Haha
Reactions: gimi in AndY1

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.503
1.220
113
Kdaj bo pa cepljenim dana možnost da se preveri nivo protiteles preden kar tak nekaj na pamet pavšalno zahtevajo booster?

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Res bi bil že čas, da se v enačbo doda tudi stanje protiteles, tako za cepljene kot za prebolele. Ampak očitno to ni v interesu odločujočih ne pri nas, ne drugod po svetu.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.479
3.884
113
Ljubljana
hmpg.net
Kdaj bo pa cepljenim dana možnost da se preveri nivo protiteles preden kar tak nekaj na pamet pavšalno zahtevajo booster?
Takoj ko bo na YT objavljeno, kolikšna višina je potrebna, za ustrezno zaščitenost.

Do takrat, pa bodo žal na voljo samo znanstvene raziskave, ki upoštevajo rezultate iz bolnišnic. Trenutno se pač upoštevajo zgolj statistični vzorci, ki so ugotovljeni na podlagi takih raziskav.

• Všeč mi je
Reactions: ishtar007

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
Takoj ko bo na YT objavljeno, kolikšna višina je potrebna, za ustrezno zaščitenost.

Do takrat, pa bodo žal na voljo samo znanstvene raziskave, ki upoštevajo rezultate iz bolnišnic. Trenutno se pač upoštevajo zgolj statistični vzorci, ki so ugotovljeni na podlagi takih raziskav.
Ko gre za buster se pa ve, na koliko morajo protitelesa past, da se priporoča tretji odmerek?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Ytbnd

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.479
3.884
113
Ljubljana
hmpg.net
Ko gre za buster se pa ve, na koliko morajo protitelesa past, da se priporoča tretji odmerek?

19. jul 2007
2.832
1.553
113
Ne, če še nisi zasledil, pred tretjim odmerkom ti ne merijo protiteles in meritev protiteles ni potreben pogoj za tretji odmerek.
Nekaj mesecev nazaj so priporočali tretji odmerek glede na stanje (starejši, imunokomprimitirani), sedaj ga priporočajo vsem po šestih mesecih (lahko že po treh mesecih).

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
Ne, če še nisi zasledil, pred tretjim odmerkom ti ne merijo protiteles in meritev protiteles ni potreben pogoj za tretji odmerek.
Nekaj mesecev nazaj so priporočali tretji odmerek glede na stanje (starejši, imunokomprimitirani), sedaj ga priporočajo vsem po šestih mesecih (lahko že po treh mesecih).
Ne merijo jih individualno. Ampak pravijo da booster priporičajo zaradi tega, ker število protiteles po določenem času pade, (le kako bi to vedeli, če ne z meritvijo protiteles), zato trdijo da cepiva po 9 mesecih ne ščitijo več dobro, pa je treba pojačat z novo dozo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen