Ja,če verjameš.
Tudi DNK na policiji se sme hranit nevem koliko časa, pa se je vseeno zgodilo, da so nekoga obsodili in uporabili DNK, ki bi jo morali že zdavnaj izbrisat. Ampak je potem kasneje po pritožbi dobil 100K+ odškodnine
pa še za nedolžnega so ga spoznali.
Anonimno haha. Se konektaš na server anonimno - ja, če verjameš. A to bluetooth na server, al bo kar wifi preko ponudnika LOL. Pa prostovoljno ja, smo prejšnji teden slišali premieja, "ali aplikacija ali lockdown". "ali boš instaliral, ali ne smeš iz hiše" Bo to potem še prostovoljno ali pod prisilo? Policija bo pa preverjala tako kot pred kratkim prehajanja občinskih mej, - le da na ulicah.
Kako si bodo pa epidemiologi pomagali pa ne veš. Ti js povem, nič ne bo anonimno - bodo kar lepo poklicali tistega, ki je bil v nevarnem stiku, in ga povabili na testiranje. Ker bodo vedeli, s kom vse je bil okuženi v stiku. Pa ga povprašali, kje vse je še hodil brez telefona.
Nič se ne pošlje na server brez privolitve. Ja seveda, saj si ob instalaciji kliknil, da se strinjaš z vsemi pogoji... za vedno.
Praviš lokacija se ne bo pošiljala. Ja, mogoče v prvi verziji programa ne, kaj pa ko se bo aplikacija posodobila? Posodobi se pa lahko brez moje privolitve, vednosti, vključuje dodatne funkcije..... Tako nekako kot se posodablja moj komunikator za TV. Brez da me kdo kaj vpraša. (js bi raje obdržal staro verzijo -tisto ki je bila, ko sem komunikator kupil - eeee so rekli nemože).
S tem, da ti sploh vedel ne boš, katere funkcije ti lahko na daljavo instalirajo in vklapljajo.
Ampak ključ od telefona si dal. Aplikacijo bo upravljalec lahko sam posodabljal, vključeval nove funkcionalnosti, posodobljena aplikacija pa bo lahko vklapljala mikrofone, kamero snemala, vklapljala in beležila GPS, pošiljala kontakte, klice, brala sms, .... Saj ne boš vedel. (podobno kot aplikacija android lost).
Seveda ne bo nič od tega, če neomajno zaupaš v poštenost vlade, in vseh ki bodo upravljali s tvojimi podatki. pa verjameš, da se aplikacija ne bo posodabljala.
Saj med janšejo 1 vlado so tudi delali popis nepremičnin, in so vseskozi poudarjali, da je to izključno samo za statistične namene in za nič drugega... no potem je popis postal osnova za nepremičninski davek.