YouTube
V YouTubu lahko uživate v videoposnetkih in glasbi, ki so vam všeč, nalagate izvirno vsebino ter delite vse s prijatelji, družino in svetom.
www.youtube.com
Ž bilo tudi, tudi v naših mediih je pisalo nekaj časa nazaj.
Brez skrbi, da pri miljonih okuženih že dobro vedo, kako je z imunostjo, prekuženostjo....Res nisem še nikjer prebral, da bi isti človek dvakrat razvil simptome in da bi bil za druge dvakrat kužen. Pa bi pri vseh teh milijonih obolelih in ozdravelih to že lahko odkrili.
Brez skrbi, da pri miljonih okuženih že dobro vedo, kako je z imunostjo, prekuženostjo....
Samo manj ko ti veš, lažje te nategujejo.
Pri tem pa test odkriva samo RNA virusa in ne pokaže, če je virus živ in aktiven.2x so mu z testi odkrili da je bil bolan. V prvo je imel neke simptome, v drugo so ga po parih mesecih testirali in ugotovili, da je kao zopet bolan. Simptomov pa ni imel.
Jebeš tako bolezen, kjer če ti z testom ne povejo, da si bolan, jo preboliš brez da bi zanjo vedel.
Če deluje na enakem principu kot tale italijanska aplikacija, s pogojem, da bo ostala le s to funkcionalnostjo, potem ne vidim problema: https://www.immuni.italia.it/faq.html
Bi se morali pa poenotiti in cela Evropa uporabljati eno aplikacijo.
Če nimaš simptomov, nisi bolan. Samo virus imaš v sebi, lahko si tudi kužen.2x so mu z testi odkrili da je bil bolan. V prvo je imel neke simptome, v drugo so ga po parih mesecih testirali in ugotovili, da je kao zopet bolan. Simptomov pa ni imel.
Jebeš tako bolezen, kjer če ti z testom ne povejo, da si bolan, jo preboliš brez da bi zanjo vedel.
Ja kako pa danes pride do testiranj?Kako una misli, da si bodo s tem pomagali epidemiologi, ne vem, razen tega, da je pač logično, da se vsak, ki dobi obvestilo, da je bil v nevarnem stiku z okuženim da testirat oz pofočka zdravnikom.
Ja,če verjameš.
Nobenih podatkov se ne hrani dlje kot 14 dni, nič se ne pošlje na server brez privolitve (ja, to,da si pozitiven, moraš sam vnest in poslat, in gre na server anonimno).
Kako una misli, da si bodo s tem pomagali epidemiologi, ne vem, razen tega, da je pač logično, da se vsak, ki dobi obvestilo, da je bil v nevarnem stiku z okuženim da testirat oz pofočka zdravnikom.
Ja kako pa danes pride do testiranj?
Te najdejo v telefonskem imeniku in te vlečejo na vrtanje po nosu?
Očitno sm js zelo pomemben, da še google iz amerike zbira (in plača) podatke o meni, v katero gostilno sem šel jest, pa katero musko sem poslušal, pa kaj sem vnašal v iskalnik....In kako točno bi si naša vlada lahko pomagala s tvojimi podatki. Vsak zase misli, da je ekstremno pomemben, da bo tam ekipa ljudi, ki bo spremljala prav njegove premike. Lol. Če si pa v čudnih poslih in te skrbi zasebnost je pa druga zgodba,amoak problem je še vedno v uporabniku.
Torej s svojim ravnanjem pomagaš zdravstvu in ne greš na testiranje šele takrat ko te z rešilcem poberejo na cesti.joj... sedaj se gre na testiranje ko dobis simptome. se pravi si vmes 14dni trosil okoli virus. ce bi dobil takrat sms cez 2 dni od stika z okuzenim bi sel prej na testiranje in bi manj trosil virus naokoli.
teorija...
TV box je moja last, ne spomnim se, da bi kdaj dal kakšno soglasje za nedoločen čas, da šarijo po njem, ampak ga kljub temu posodabljajo, nameščajo drugačen (meni manj prijazen) OS. Brez mojega posebnega dovoljenja.mirsi - lahko kako podkrepiš zgornje trditve, si naštudiral izvorno kodo nemške aplikacije? Recimo ena stvar, iz tvojega besedila je jasno, da ne poznaš delovanja permissionov na Androidu ali iOS - aplikacija sama po sebi ne more vklapljati dodatnih brez uporabnikovega privoljenja.
Primer trenutnih permissionov za nemški app in kako je z updatei si poglej na:
Change app permissions on your Android phone - Google Play Help
support.google.com
Mimogrede, TV box ipd. je povsem druga zgodba, to je komercialno in večinoma last operaterja, poglej v splošnih pogojih, kaj piše.
Ne pravim, da bodo naši do potankosti prevzeli ta model brez svojih "prilagoditev" (vezano na to, kar si omenil glede zaupanja predvsem aktualni vladi), ampak če ga slučajno bodo in če bo zadeva tako kot v Nemčiji prosto dostopna na spletu, potem je to vsaj en korak naprej. Če je stvar popolnoma odprta in dostopna na Githubu, jo lahko pregleda vsak developer in potrdi ali ovrže sume o anonimizaciji.
In ko je govora o tovrstnih appih, predlagam še, da se uvede tole https://telefoncek.si/2020/07/14/predlog-za-uvedbo-protikorupcijske-aplikacije/
Torej si ti tisti, ki je dobil 400.000 za priredbo aplikacije!... No to pa vladna aplikacija za kovid omogoča.
Brez njenega vedenja in privoljenja?Če bi recimo to namestil ženi, bi točno vedel ......
hehe seveda z njenim dovoljenjem, da ji namestim aplikacijo. Ali pa jo prepričam, da si jo sama naloži in da kodo. Saj bi ji samo rekel, da aplikacija omogoča nadzor baterije, da jo opozorim, da bo kmalu prazna. Evo super zadeva, bo vesela.Brez njenega vedenja in privoljenja?
Da aplikacija beleži, kateri telefoni so v bližini preko bluetooth, koliko časa in kdaj, ter podatke shranjuje pa res ni nobena skrivnost.Torej si ti tisti, ki je dobil 400.000 za priredbo aplikacije!