Ma ni to poanta. Andy po eni strani ignorira ozr. zanika nevarnost, po drugi pa paničari, da bi se lahko na trajektu okužil. Naj se odloči - al je virus in je nevaren in se ustrezno obnaša, ali virusa ni ozr. ni nevaren in ne potem ne paničari zaradi trajekta.
Al pa se obnaša normalno in pač dela tako, da sebe in družino po nepotrebnem ne izpostavlja riziku.
In ja - sam bi tudi bil na Pagu, sicer ne bi ravno rinil v Zrče (razen če bi res ble kake dobre joške in me moja ne bi zalotila in če umc, umc ne bil preveč umc...), niti ne bi rinil med "štante", če pa že pa poskušal držati distanco kolikor se da in ne ravno oblizal vsako stvar, ki bi jo mogoče kupil. Če pa bi se tam okužil bi si krivdo pripisal sam sebi in nikakor "štantom" ali "Zrčam".
Ravnotako bi se vrnil pred torkom, pa čeprav imam tako službo, kjer bi lahko 2 tedna brez (večjih) težav delal od doma. Ko bi se vrnil bi se, enako kot sem storil sredi julija in tudi sedaj, ko se vračam iz službenih poti, držal vstran od "vseh" (beri: če že skupaj potem precej narazen, brez objemanja, rokovanja itd) od matere (živi sicer v drugem kraju) in ženine stare matere (delimo si isto hišo, ločeni vhodi, ločeni gospodinjstvi a oma vseeno dosti kuha za nas), ter ostale žlahte in prijateljev. In ja, zavedam se, da lahko vse to okužim preko žene, ki pač ne more (zaradi potreb drugih) držati enako distanco kot jaz.
Družino sem že opremil za 200 ml razredčili in napotki, da če so ravno na kakem "trajetku" le-to tudi uporabijo čim se vrnejo v "varno" okolje (beri: v avto) preden vse prešlatajo in da predvsem na "nevarnem" področju poskušajo čim manj z roko v faco (ja vem - refleks, zato pa pravim, da je treba zavestno paziti kam roko rineš).
Lahk pa se tudi zaklenem in jokam in paničarim po forumu in iščem krivdo vse naokoli.
Disclaimer: hebi ga - sem pač agnostik po duši
in optimist z precej izkušnjami (beri: pesimist)