Ima vrednost... 26€Glede na vire je možno da si prebolel, ker protitelesa (zaščita) niso trajna. Ta test nima razen firbca nobene vrednosti.
2. Dokazilo o prebolelosti – priznano je:
- zdravniško ali drugo uradno potrdilo (npr. odločba o nastopu karantene ali izolacije) o prebolelosti v zadnjih šestih mesecih, ki pa mora biti izdano v nemškem ali angleškem jeziku.
- dokazilo o nevtralizacijskih protitelesih, ki ob vstopu v Avstrijo ne sme biti starejše od 3 mesecev.
- dokazilo o cepljenju v obliki zdravniškega potrdila v angleškem ali nemškem jeziku na predvidenem obrazcu Avstrije (glej zgoraj – priloga C ali D).
Ni čisto res, je še sivo polje potrdila zdravnika o prebolelosti za čas ko se ni prakticiral obvezen PCR za vse z znaki. Seveda ima tako potrdilo svojo uporabno vrednost zgolj v SLO in HR, drugod pa malo morgen, čeprav nekateri, ki jim je zdravnik tako potrdilo izdal v angleščini potujejo po celi Evropi.To bo ja. Ne bluzi. Papir o prebolelosti velja na podlagi datuma pozitivnega PCR testa. Ne pa kr tak malo na lepe oke.
Sumiš da je šlo za nevarno smrtonosno bolezen, zaradi katere se zapirajo države, kršijo človekove pravice.....?ksz
...Vedno bolj se mi dozdeva, da 5-dnevno "čudno počutje" po službeni poti lani, ko sem bila v družbi več ljudi kot eno leto prej skupaj, mogoče le ni bila samo utrujenost po potovanju...
Offtopic: "čudno počutje" je vključevalo non-stop vrtoglavico in izčrpanost zaradi katerih sem bila nezmožna za delo ali skrb za otroke. 5 dni sem preležala na kavču. V ZDA bi že dobila odpoved in bi mi socialna odvzela otroke. Cepljena (z AZ kar naj bi sicer bilo bolj blažev žegen po 9 mesecih), zdrava, brez kakšnih faktorjev za rizik. Tako da ja, seveda verjamem, da je bolezen nevarna (če je to sploh bilo to!) in da kakšnem, ki nima mojih (zdravih kmečkih slovanskih ) genov, ne bi šlo tako dobro, sploh če bi naenkrat bilo pol države okužene. Ali so trenutni ukrepi sorazmerni temu? Ne vem glih.Sumiš da je šlo za nevarno smrtonosno bolezen, zaradi katere se zapirajo države, kršijo človekove pravice.....?