Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.402
327
83
Jest sem 1x celo klical ali naj pridem, ker je bila sobota primer pa kar nujen zaradi možnosti okužbe drugih članov doma in so rekli lahko, kasneje pa mi poslali položnico, da primer ni bil nujen.
So se nato oni zgovarjali, da dežurni na telefonu ne more ocenit nujnost primera, pa sami so rekli bolje da pridem. Sem se nato nekaj časa dopisoval in so potem odnehali...upam.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.440
11.443
113
kod Džej-Zija
Če greš na sodišče ti pa vrnejo. Kako naj laik presodi ali je nujno ali ne?

Npr mam narejenih 6 razredov oš, nimam pojma o medicini, si nekaj nardim in sem fix, da bom umr. Vidim že luč kak po mene hodi. Panika totalna. Kak naj jaz vem zaj, da ni blo nič resnega?

Če razumeš kaj hočem povedat.
Razumem. In v takem primeru bo ok, tudi če ni bila resnična urgenca. Po drugi strani pa odstranitev klopa ali zatrgan noht ni za na urgenco. Hanzi je trdil, da v Lj pa za klopa kar rešilca pošljejo. :valjamse:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.875
7.402
113
pri taščici
Razumem. In v takem primeru bo ok, tudi če ni bila resnična urgenca. Po drugi strani pa odstranitev klopa ali zatrgan noht ni za na urgenco. Hanzi je trdil, da v Lj pa za klopa kar rešilca pošljejo. :valjamse:
To sem dobil napisano od cloveka, ki naj bi poznal reševalca, ki je dobil ta poziv.
Kot sem napisal: ce nekdo od njiju laze, naj ga en teden fajn boli zob. In ja, tudi jaz :valjamse: tej info in se mi zdi neverjetna. Razen ce je imel kako vezo med resevalci.

• Haha
Reactions: sandra in mosseero

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
Zdaj bo potrebno tudi za avtobuse PCT. Kaj pa za taksije? Ne morem najti da nekje piše, da je potrebno tudi za tiste, ki se peljejo v taksiju, da imajo PCT, samo za voznika oz. taksista. Za stranke taksistov ni potrebno? Hvala za odgovor.

Takole je bilo pred par dnevi, zdaj pa nisem več prepričan glede na nove spremembe:
"Ali moram za prevoz s taksijem ali avtobusom izpolnjevati pogoj PCT? Ne. Pogoj PCT morajo skladno z odlokom izpolnjevati vozniki taksijev, uporabniki storitve pa ne. Za voznike avtobusov po našem razumevanju predpisov pogoj PCT ni zahtevan. Je pa potrebno imeti masko, saj gre za zaprt javni prostor. Pogoj PCT je treba izpolnjevati za vožnjo s zaprto žičniško napravo."

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/kam-se-lahko-gres-brez-maske-in-brez-pct-372742 - www.zurnal24.si

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.118
113
Jebo lud zbunjeg ali nov dokaz, kdo je prvi Strokovnjak v Strokovni skupini

Prvi vladni svetovalki v boju z epidemijo Mateja Logar in Bojana Beović celo pravita, da z vladnim odlokom nista seznanjeni.
Ena od njiju je par dni nazaj govorila tudi o tem, da so prebolevnikov za 9 mesecev 'dobri'.
Milan Krek: "O PCT raje ne bi odgovarjal, ker bo v ponedeljek minister za zdravje imel prav temu posvečeno tiskovno konferenco."

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.118
113

Poleg že znanega
Kmetijska dejavnost
Kako absurden je odlok, kaže tudi to, da je vlada popolnoma spregledala kmetijsko dejavnost. Tudi kmet bo moral za samostojno delo na kmetiji po novem imeti pogoj PCT. Še več, če mu bo zbolela krava, bo moral veterinar zavrniti obisk kmetije, če kmet ne bo izpolnjeval pogoja. Zdravljenje krave pač ni nujna medicinska pomoč.

Racionalno razpravo o epidemiji, cepivih in ukrepih so že zdavnaj uničili tako nekritični verniki uradne doktrine kot fanatični anticepilci. Teh bi naj ne bilo več kot 12 odstotkov, tako vsaj Andraž Zorko iz Valicona.

Ustavno sodišče je zadnji varuh prava v državi. Zaradi materialnih in časovnih omejitev, nenazadnje tudi političnih, pa ni sposobno ažurno in hitro opravljati svoje funkcije, kadar se vlada požvižga na pravila igre in množično krši pravne norme. Opozicija je tiho. Kaj nam preostane?

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.118
113
Israeli Ministry of Health recorded saying "There is no medical or epidemiological justification for the Covid passport ("green pass"), it is only intended to pressure the unvaccinated to vaccinate."

Minister of Health (on the right) saying this to the Minister of Interior (on the left).

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.395
4.312
113
Ja, to je vse usmerjeno za pot v popoldno diktaturo. Tudi notranji minister je povedal da se bodo vsi policisti (pa tudi vojaki) morali cepiti. S tem se nelojalni kader odstrani iz vojske/policije in se močno zmanjša možnost za državni udar. Vsekakor ima taka doktrina večji uspeh na tem področju (zaščita oblasti) kot pa ga bo imela iz zdravstvenega vidika.

• Haha
Reactions: mosseero

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.118
113
Biseri odloka;
Komentar iz Financ. Vlada gre iz ene neumnosti v drugo. Danes je določila, da je za delo na delovnem mestu dovolj samotestiranje, za dostop do storitev ne. Torej, v ljubljanskem BTC, kje je v hali 100 trgovin in je pol trgovk necepljenih bo samotestiranje zadostovalo za prihod v halo, vsi trgovci bodo na ista vrata stopili v halo, prišli bodo v svoje trgovine, stregli strankam, vse trgovke bodo uporabljale iste WC-eje...Če pa bo prodajalka iz ene trgovine želela kupiti nekaj v sosedni trgovini ali spiti kavico v kafiču bo morala opraviti pravi PCT test...A se je nekom v vladi in zdravniški ekipi zmešalo? So totalno znoreli? Torej, samotestiranje trgovki zadostuje za delo v njeni trgovini v BTC hali, ne zadostuje pa za nakup npr. štumfof ali sendviča v sosednji trgovini!!!??? Vlada je nizko padla v šikaniranju ljudi.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.082
4.603
113
Biseri odloka;
Komentar iz Financ. Vlada gre iz ene neumnosti v drugo. Danes je določila, da je za delo na delovnem mestu dovolj samotestiranje, za dostop do storitev ne. Torej, v ljubljanskem BTC, kje je v hali 100 trgovin in je pol trgovk necepljenih bo samotestiranje zadostovalo za prihod v halo, vsi trgovci bodo na ista vrata stopili v halo, prišli bodo v svoje trgovine, stregli strankam, vse trgovke bodo uporabljale iste WC-eje...Če pa bo prodajalka iz ene trgovine želela kupiti nekaj v sosedni trgovini ali spiti kavico v kafiču bo morala opraviti pravi PCT test...A se je nekom v vladi in zdravniški ekipi zmešalo? So totalno znoreli? Torej, samotestiranje trgovki zadostuje za delo v njeni trgovini v BTC hali, ne zadostuje pa za nakup npr. štumfof ali sendviča v sosednji trgovini!!!??? Vlada je nizko padla v šikaniranju ljudi.
Ko
Bo trgovka iz svojega žepa plačala testiranje lahko hodi na kavico. Dokler pa bo delodajalec pa naj dela.

Simp a ne.

Lahko pa se odloči preboleti ( če ji bo uspelo) ali pa se cepi.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.449
9.809
113
Ko
Bo trgovka iz svojega žepa plačala testiranje lahko hodi na kavico. Dokler pa bo delodajalec pa naj dela.

Simp a ne.

Lahko pa se odloči preboleti ( če ji bo uspelo) ali pa se cepi.
Pa a se vam je vsem res že dokončno odpeljalo? Mi je zanimivo, da se najdete biseri, ki to podpirate. Ja madona, v soboto na dopisnih sejah se takih stvari ne piše. Kdaj bo končno vam biserom to prikapljalo?