Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

sad

Guru
24. avg 2007
21.978
10.684
113
No, dej mi povej, če je normalno se v pandemiji nabasat na eno parkirišče, drug zraven drugega, stolčke ven in žurko udarit, kar se je dogajalo takrat spomladi v Izoli?

Recimo sem v naših krajih srečal starejši par z avtodomom tisti vikend in sta mi povedala, da gresta raje v manj zanimive destinacije, kjer je vse prazno, nobenega ne motita in njiju tudi ne. Da jima tudi na pamet ne pade, da bi se šla tja gužvat.

Zaradi zgornjih sta potem tudi onadva fasala prepoved. Oz. vsi smo fasali. Top, ne?

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.248
3.738
113
41
Lj
Prej sem bil v BTC-ju in takšne gužve kot je bila danes ne pomnim že nekaj časa. Delovalo je kot na kakšno predbožično soboto, vsi parkingi polni, še Atlantis garažna hiša ki je ponavadi prazna je bila napolnjena. Noro. Po moje da odprte občine + odprte trgovine pomeni da so iz cele Slovenije prišli nakupovat.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.647
1.028
113
49
KR
No, dej mi povej, če je normalno se v pandemiji nabasat na eno parkirišče, drug zraven drugega, stolčke ven in žurko udarit, kar se je dogajalo takrat spomladi v Izoli?

Recimo sem v naših krajih srečal starejši par z avtodomom tisti vikend in sta mi povedala, da gresta raje v manj zanimive destinacije, kjer je vse prazno, nobenega ne motita in njiju tudi ne. Da jima tudi na pamet ne pade, da bi se šla tja gužvat.

Zaradi zgornjih sta potem tudi onadva fasala prepoved. Oz. vsi smo fasali. Top, ne?
Ne morš tko obtoževat. To je tko, kot bi rekel za ta isti starejši par, da hodta vsak dan po sveže 2 žemlce v štacuno se gužvat in zarad tega jest ne morem v gostilno!?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.936
632
113
42
povsod malo
Prej sem bil v BTC-ju in takšne gužve kot je bila danes ne pomnim že nekaj časa. Delovalo je kot na kakšno predbožično soboto, vsi parkingi polni, še Atlantis garažna hiša ki je ponavadi prazna je bila napolnjena. Noro. Po moje da odprte občine + odprte trgovine pomeni da so iz cele Slovenije prišli nakupovat.
Ja seveda nekaj dela psiha nekaj pa potrebe. Npr jaz bi rabil žeblje pa jih 2 meseca ne morem iskat ker nisem podjetnik pa ploščice za kopalnico pa lepilo pa wc školjko pa še folijo za toplo gredo, semena... to so malenkosti, ki bi jih popoldan šel iskat v lokalno gradbeno trgovino, ki nima vse online pa še dobro je da vidiš kakšna je recimo wc školjka in ploščice.
Ampak ne korona preži iz levih ploščic na nas civile na privatnike, ki imajo dnevno več stika z ljudmi kot pa poštar ljubic je pa ok.
Seveda bodo vsi šli v trgovine. Najbolj sem pa presenečen kako oblegane so male privat trgovinice, ki bodo zaradi korone umrle v nekaj mesecih (tekoči stroški ne čakajo).

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.832
10.173
113
Vidiš, tud jest sem bil včeraj v BTCju. Najprej v Merkurju, potem v Zavasu, kake divje gužve v hali A ni bilo zaznat. Sem bil pa po sili razmer, ker mulc ne more glih bos in nag na prakso.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.291
2.461
113
Včeraj - ponedeljek - PZA KP. Tja samo en AD. Nazaj nobenega AD, samo en policaj.
Po cestah vsaj 20 AD-jev.
Uživajte AD-ji, pa parking ali spanje ob njivi. Tudi to je lepo.

p.s. kako je z divjim spanjem pri nas?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.364
3.371
113
Koliko novih teorij zarote se bo danes razvilo ko je šlo tedensko povprečje krepko gor ker polovica slovencv ne zna tega zračunat :evil:

• Haha
Reactions: Romzi

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.520
2.023
113
Tale poskok je zato ker je zdaj padel ven praznični ponedeljek. Zadnji teden smo gledli povprečje za (4 delovne dni, 2 vikedna in 1 praznik).
Zdaj smo pa spet na 5+2.

Upam da nam ne zaprejo šol zaradi tega.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.153
4.123
113
Si pozabil na praznični ponedeljek prejšnji teden?
Priznam, sem.

V primerjavi s ponedeljkom, pred tem praznicnim ponedeljkom, gre pa krivulja se vedno dol.

Torej, vceraj 740 na PCR, ponedeljek 1. februarja pa 924 na PCR.

P.s.: Gredo pozitivni na hitrih testih se isti dan pa PCR test ali ne, oz ce ne, v kaksnem roku morajo iti, ce jim je sploh to potrebno?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.264
3.617
113
Marlbor
Vseeno je včeraj prevelik padec glede na 2 ponedeljka nazaj in glede na padec preostale dni. Nekaj so nekje izpustili, včeraj bi ji moralo bit okrog 1000 okuženih. Možno, da imam kak nov sev, za katerega testi še ne vedo.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.733
767
113
Tale poskok je zato ker je zdaj padel ven praznični ponedeljek. Zadnji teden smo gledli povprečje za (4 delovne dni, 2 vikedna in 1 praznik).
Zdaj smo pa spet na 5+2.

devni je tudi, ker ni HAT ne gredo več direktno med +
ampak šele naslednji dan na PCR in potem med +

sem pravi vmes smo imeli +, ki jih še nismo potrdili in prišteli

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.153
4.123
113
Je pa lepo padlo stevilo hospitaliziranih in sicer na 691 in ICU je padla na 127.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.264
3.617
113
Marlbor
Če bo tudi jutri pod 1000, bo treba malo epidemiologe aktivirati, ker pomeni da nam virus nekje uhaja iz nadzora.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen